Deprem bölgesine 400 milyon TL'lik yeni finansman!

Deprem bölgesine 400 milyon TL'lik yeni finansman!

Deprem bölgesine 400 milyon TL'lik yeni fina... Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman'daki esnaf ve sanatkârlar için 400 milyon liralık yeni finansman desteği açıkladı. Bolat, "Bugün, yarın bu 4 vilayete gönderilmiş olacak” dedi.

 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, tarihin en büyük kaldırma ve yeniden imar operasyonunu gerçekleştirdiklerini belirterek, depremden etkilenen şehirleri ayağa kaldırmak için çalıştıklarını söyledi. Bolat, depremin 11 ili etkilediğini ve yaklaşık 110 milyar dolarlık bir bütçe yüküne neden olduğunu ifade etti.

Etkilenen şehirlerin ekonomik, ticari, sanayi ve tarım sektörlerinde yeniden faaliyetlerini hızlandırmanın büyük önem taşıdığını vurgulayan Bolat, Bakanlık olarak depremin ilk anından itibaren kolaylıklar ve hizmetler gerçekleştirdiklerini belirtti. Halkbank aracılığıyla bölgedeki işletmelere yüzde 50 faiz indirimli sübvansiyonlu olarak 2,2 milyar liralık finansman destekleri sağlandığını dile getiren Bolat, ayrıca Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından Kahramanmaraş'a 1,2 milyar liralık yüzde 50 indirimli, yüzde 100 faiz indirimli kredi destekleri sağlandığını açıkladı.

5 YIL VADELİ OLACAK

Deprem bölgesine yapılan önceki ziyarette depremden en çok etkilenen iller için 100'er milyon liralık kredi ve finansman desteği açıkladıklarını hatırlatan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bu desteklerin çok uygun şartlarda verildiğini ve piyasa şartlarının altında olduğunu belirtti. Bolat, 4 gün önce Malatya'da gerçekleştirdikleri ziyarette bölge esnafı için TESKOMB kanalıyla 100 milyon liralık finansman müjdesini açıkladıklarını, bugün de Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman illerindeki esnaf ve sanatkârlar için TESKOMB kefaletiyle toplamda 300 milyon lira finansman desteği sağlayacaklarını dile getirdi.

Bolat sözlerine şu şekilde devam etti: "Malatya'yı da ilave ettiğimizde 400 milyon liralık bir destek oluyor. Bugün yarın bu 4 vilayete gönderilmiş olacak. Yüzde 26 finansman maliyetiyle 6 ayda bir geri ödemeli, toplam 5 yıl vadeli bu uygun şartlı finansman desteğinin esnaf ve sanatkârlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Bölge ekonomisine katkı yapacaktır, can suyu etkisi meydana getirecektir".

 

"İHRACAT DESTEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Ömer Bolat, Eximbank aracılığıyla deprem bölgesindeki ihracatçılara yönelik ihracat kredisi ve ihracat sigorta desteği çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

İhracat destekleri kapsamında, deprem bölgesindeki ihracatçıların fuar, alım heyetleri, tasarım ve marka gibi birçok destekten faydalanmalarının mümkün olduğunu belirten Bolat, bu desteklerde deprem bölgesindeki işletmelere öncelik tanındığını vurguladı. Bolat, inanıyor ki çok yakın bir gelecekte, bir iki sene içerisinde deprem bölgelerinin, öncesinden daha canlı, dinamik, enerjik, modern ve çevreci bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.

Bolat, "Geçen yıl yaklaşık 30 milyar dolar devlet bütçesinden deprem bölgelerine harcama yapıldı. İyi gidiyor, süreç hızlanıyor ve 110 milyar dolarlık bir bütçe yükü hesaplanmıştı. Milletimiz, devletimiz, hükümetimiz bu yükün altından kalkmış olacak. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın" dedi.

"KONUTLAR HIZLA İNŞA EDİLİYOR"

Deprem bölgelerinin yeniden inşası önemli bir öncelik olduğunu belirten Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Şehirlerimizin yaralarını hızla sarmaya başladığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bölgeden ayrılan vatandaşlarımızın büyük bir kısmı geri dönmüş durumda. Yıkımlar ortadan kaldırıldığı için şehirlerimizin görüntüsü ve moral durumu daha iyi noktaya gelmiş ve çok hızlı bir şekilde rezerv alanlarda barınmak için konut faaliyetleri hızla yapılmaktadır. 650 bin civarında ağır ve orta hasarlı konutların yenilenmesi faaliyetleri hızla devam etmektedir" dedi.

Ayrıca Bolat, "Bugüne kadar 200 binin üzerinde ihalesi yapılmış ve inşaatı hızla ilerleyen konut var" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremden etkilenen illeri ziyaret ederek tamamlanan konutların kura kanalıyla hak sahiplerine teslimini gerçekleştirdiğini belirten Bolat, bu şehirlerin ekonomik, ticari, sanayi ve tarım sektörleri açısından yeniden faaliyetlerini hızlandırmasının büyük önem taşıdığına işaret etti.

"EL BİRLİĞİYLE FELAKETİN ALTINDAN KALKACAĞIZ"

Deprem bölgesindeki vatandaşların büyük sıkıntılar çektiğini kaydeden Bolat, "Ama devletimiz kendilerinin yanındadır, hükümet olarak onların yanındayız. Bütün gücümüzle elimizdeki imkânlarla destekliyoruz. Aziz milletimiz de gerek STK'ler gerekse kişisel olarak deprem bölgesindeki ilk gün ilk saatlerden itibaren büyük bir dayanışma gösterdiler ve destekte bulundular. El birliğiyle millet ve ülke olarak dünya tarihindeki en ağır felaketlerinden birinden birkaç yılda çok hızlı bir şekilde kalkmış olacağız" diye konuştu.

"Deprem bölgesine 400 milyon TL'lik yeni finansman!" haberi, 07 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Deprem bölgesine 400 milyon TL'lik yeni finansman! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Deprem bölgesine 400 milyon TL'lik yeni finansman! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  2. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  3. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  4. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  5. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  6. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  7. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  8. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  9. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  10. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  11. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  12. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  13. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  14. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  15. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  16. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  17. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  18. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  19. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  20. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
Ekonomi Haberleri