Depremde 6 yakınını kaybedip, işten atılan belediye işçisine 'sahte rapor' suçlaması

Depremde 6 yakınını kaybedip, işten atılan belediye işçisine 'sahte rapor' suçlaması

Depremde 6 yakınını kaybedip, işten atılan b... MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan 2 çocuk anası Hatice Kömürcü (43), Kahramanmaraş depreminde 6 yakınını yitirdi.

MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan 2 çocuk anası Hatice Kömürcü (43), Kahramanmaraş depreminde 6 yakınını yitirdi. 10 günlük rapor alarak memleketine giden ve yakınlarını defnettikten sonrasında iş yerine dönerek, taziye telefonlarına yanıt veren Kömürcü, 'Cep telefonu ile meşgul olmak, görevi dikkatsizlik etmek' nedeni öne sürülerek işten çıkartıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Bana gelen ilk bilgilerde düzmece rapordan bahsediliyor. Haksızlığa uğradıysa uğratanı cezalandırırız" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde 6 senedir güvenlik görevlisi olarak çalışan 2 çocuk anası Hatice Kömürcü, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 6 yakınını yitirdi. Deprem dolayısıyla 10 günlük rapor alarak memleketine giden Kömürcü, aile yakınlarının cenazelerini toprağa verdikten sonrasında Mersin'e döndü. İş yerinde taziye telefonlarına yanıt veren Kömürcü, 'Cep telefonu ile meşgul olmak, görevi dikkatsizlik etmek' nedeni öne sürülerek işten çıkarıldığını 3 Mart'ta cep telefonuna gönderilen kısa mesajla öğrendi. Olayın yaşandığı güne kadar hakkında herhangi bir işlem ya da tutanak olmadığını söyleyen Kömürcü, zelzele felaketinin tesirini atamadan ikinci kez mağduriyet yaşadını belirtti.

'YAKINLARINI DEFNEDİP İŞİME GERİ DÖNDÜM'Yaşadıklarını özetleyen Kömürcü, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen zelzele sonrası yakınlarımızın göçük altında kaldığını öğrendik. Amirlerimin bilgisi dahilinde aynı gün 10 gün rapor alarak eşimle beraber zelzele bölgesine gittik. Enkaz altında kalan akrabalarımızı çıkardık. Gerekli defin ve resmi işlemleri yaptıktan sonrasında Mersin'e, işimin başına döndüm. Olay günü taziye telefonu görüşmesi esnasında belediyemiz yöneticilerinden Su ve Kanalizasyon İdaresi Özel Kalem Müdürü D.U. yanımdan geçerek ilerlemekteyken ben de saygı gereği telefon görüşmeme ara verip, baş selamı ile selamladım. Dışarıda bekleyen güvenlik arkadaşıma el işareti ile çıkış bulunduğunu belirttim. D.U. dışarı çıkmışken yeniden dönerek içeri geldi ve bana bağırmaya başladı. Ne bulunduğunu anlamadım, bağırmaya başladı. Hala telefonla konuştuğumu söylemiş oldu. Ben de telefonla konuşmadığımı, durumumu, yaşadıklarımı anlatmaya çalıştığım esnada anlam ifade etmeyen bir şekilde tepki vererek yeniden dışarı çıktı. Sonrasında sekreteri ile eski şoförü yanıma gelmiş olarak azarlamaya başladı. Yaşadıklarımın tesiri ile aramızda münakaşa yaşandı ve gittiler" dedi. Olayın peşinden hakkında tutanak tutulan Kömürcü, "Yakınlarımın acısını yaşarken bir de bu şekilde bir şey yaşamak beni ruhsal olarak oldukça fazla yıprattı. Yapmadığım bir şey yüzünden işime son verildi. Bugüne kadar hakkımda herhangi negatif bir şey yaşanmadı. Kimseye saygısızlık yapmadım. Bir mesajla işten çıkartıldım. Konunun gündeme geldiği belediye meclisinde Vahap Seçer başkanın, "Olayı dramatize etmeyin' demesi, bir yönetimsel işleyişi, zelzele dolayısıyla istismar edilmesini üzüntüyle dinledim" diye konuştu.KONU BELEDİYE MECLİSİNDE GÜNDEME GELDİBüyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mevzunun gündeme geldiği Büyükşehir Belediye Meclisi'nde şunları söylemiş oldu:

"Bu kurumda 11 bin insan çalışıyor. Burası hukuk devleti. Yargı orada, belediye burada. 11 bin çalışan haksızlığa uğradığında yargı orada. Gidecek, hakkını arayacak. Bana gelen ilk bilgiler düzmece rapordan bahsediliyor. Haksızlığa uğradıysa uğratanı cezalandırırız."


"Depremde 6 yakınını kaybedip, işten atılan belediye işçisine 'sahte rapor' suçlaması" haberi, 12 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Depremde 6 yakınını kaybedip, işten atılan belediye işçisine 'sahte rapor' suçlaması haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Depremde 6 yakınını kaybedip, işten atılan belediye işçisine 'sahte rapor' suçlaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  2. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  3. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  4. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  5. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  6. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  7. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  8. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  9. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  10. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  11. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  12. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  13. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  14. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  15. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  16. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  17. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  18. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  19. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  20. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
Gündem Haberleri