Depremzede ailelere atlı terapi

Depremzede ailelere atlı terapi

Depremzede ailelere atlı terapi KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden Erzurum'a getirilerek yurtlara yerleştirilen depremzede aileler atla terapi ediliyor.

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden Erzurum'a getirilerek yurtlara yerleştirilen depremzede aileler atla terapi ediliyor. Kızıl Elma Geleneksel Sporları ve Atlı Okçuluk Kulüp Başkanı Ayşe Melek Okuyucu, "Asrın felaketini yaşadıktan sonrasında Erzurum'a getirilen depremzede aileler için kulüp olarak atlı terapi uygulaması başlattık. Her hafta anne, baba ve çocuklardan oluşan 200 kişiyi kulübe getirerek atlı terapi uyguluyoruz. Atlı terapi toplumsal iletişimi artırır, kişide kendine itimat duygusunu geliştirir, kişiye gevşeme duygusu verir ve yaşama luğu kazandırır" dedi.

Erzurum'da konuk edilen depremzedeler, eğitmenler eşliğinde at binerek depremin oluşturduğu stres, korku ve üzüntülerini üzerlerinden atmaya çalıştı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen ve Erzurum'da konuk edilen depremzede ailelerin stresten uzaklaşmaları için yüzme, buz pateni ve kayak benzer biçimde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kızıl Elma Geleneksel Sporları ve Atlı Okçuluk Kulübü de depremzede aileler için 'atlı terapi' uygulaması başlattı. Aziziye ilçesindeki kulüp binasına otobüslerle taşınan depremzede aileler, burada oluşturulan platformda eğitmenler eşliğinde sırayla ata bindiriliyor. Bazıları hayatında ilk kez ata binerken bazıları da yaşadıkları korkuyu kısa sürede üzerlerinden atıp keyifli dakikalar geçirdi. Depremzede ailelerle yakından ilgilenen Kızıl Elma Geleneksel Sporları ve Atlı Okçuluk Kulüp Başkanı Ayşe Melek Okuyucu, Atlarla meydana getirilen terapinin zamanı milattan önceye dayandığını söylemiş oldu. Asrın felaketini yaşayan depremzede aileler için Türkiye'nin tek yumruk bulunduğunu ve kendilerinin de bunun içinde olmak istediğini belirten Okuyucu şunları söylemiş oldu:

"Depremin ağır hasar verdiği illerden Erzurum'a gelen depremzede ailelere kulüp olarak bir etkinlik hazırladık ve bu kapsamda onları daha öncesinden uygulamış olduğumuz atlı terapiye aldık. Her hafta sonu 200 kişiyi burada ağırlayıp onlara atlı terapi ile yaşadıkları o karabasan dolu günlerden uzaklaştırmaya çalışacağız. Atlı terapi toplumsal iletişimi artırır, kişide kendine itimat duygusunu geliştirir, kişiye gevşeme duygusu verir ve yaşama luğu kazandırır. Bu felaketi de hep beraber atlatacağız. Biz bir tüm gövde gibiyiz. Nerede bir acı var ise onu tamamımız hissediyoruz. Bu yüzden hepimiz benzer biçimde bizde onlar için elimizden geleni hayata geçirmeye çaba edeceğiz."Erzurum'a Malatya'dan geldiğini söyleyen 13 yaşındaki Zülal Orus, "Ata ilk bindiğimde oldukça korktum fakat sonrasında iyi mutabık kaldık. At binmek güzel bir duyguymuş. Çok hoşuma gitti buraya sık sık gelmeye çalışacağım. Yaşadığımız zor günleri atlatabilmemiz için her insanın seferber bulunduğunu görmek buzu oldukça mutlu ediyor" diye konuştu.

Ata binip gezenlere daha sonrasında sobada hazırlanan çay, közde patates ve kestane ikram edildi.


"Depremzede ailelere atlı terapi" haberi, 13 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Depremzede ailelere atlı terapi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Depremzede ailelere atlı terapi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:51 Antalya'da Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Heyecanı!
  2. 18:47 Son Dakika: Sonradan taksitlendirme uygulaması kaldırılıyor!
  3. 18:44 Çaykur Rizespor, İstanbulspor Maçı Öncesi Sıkı Hazırlıklara Devam Ediyor
  4. 18:42 Türkiye'de Kart Kullanımı Hızla Yükseliyor: 2023 BKM Verileri
  5. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  6. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  7. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  8. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  9. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  10. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  11. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  12. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  13. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  14. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  15. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  16. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  17. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  18. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  19. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  20. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
Gündem Haberleri