Depremzede ailelere atlı terapi

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden Erzurum'a getirilerek yurtlara yerleştirilen depremzede aileler atla terapi ediliyor.
KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden Erzurum'a getirilerek yurtlara yerleştirilen depremzede aileler atla terapi ediliyor. Kızıl Elma Geleneksel Sporları ve Atlı Okçuluk Kulüp Başkanı Ayşe Melek Okuyucu, "Asrın felaketini yaşadıktan sonrasında Erzurum'a getirilen depremzede aileler için kulüp olarak atlı terapi uygulaması başlattık. Her hafta anne, baba ve çocuklardan oluşan 200 kişiyi kulübe getirerek atlı terapi uyguluyoruz. Atlı terapi toplumsal iletişimi artırır, kişide kendine itimat duygusunu geliştirir, kişiye gevşeme duygusu verir ve yaşama luğu kazandırır" dedi.
Erzurum'da konuk edilen depremzedeler, eğitmenler eşliğinde at binerek depremin oluşturduğu stres, korku ve üzüntülerini üzerlerinden atmaya çalıştı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen ve Erzurum'da konuk edilen depremzede ailelerin stresten uzaklaşmaları için yüzme, buz pateni ve kayak benzer biçimde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kızıl Elma Geleneksel Sporları ve Atlı Okçuluk Kulübü de depremzede aileler için 'atlı terapi' uygulaması başlattı. Aziziye ilçesindeki kulüp binasına otobüslerle taşınan depremzede aileler, burada oluşturulan platformda eğitmenler eşliğinde sırayla ata bindiriliyor. Bazıları hayatında ilk kez ata binerken bazıları da yaşadıkları korkuyu kısa sürede üzerlerinden atıp keyifli dakikalar geçirdi. Depremzede ailelerle yakından ilgilenen Kızıl Elma Geleneksel Sporları ve Atlı Okçuluk Kulüp Başkanı Ayşe Melek Okuyucu, Atlarla meydana getirilen terapinin zamanı milattan önceye dayandığını söylemiş oldu. Asrın felaketini yaşayan depremzede aileler için Türkiye'nin tek yumruk bulunduğunu ve kendilerinin de bunun içinde olmak istediğini belirten Okuyucu şunları söylemiş oldu:
"Depremin ağır hasar verdiği illerden Erzurum'a gelen depremzede ailelere kulüp olarak bir etkinlik hazırladık ve bu kapsamda onları daha öncesinden uygulamış olduğumuz atlı terapiye aldık. Her hafta sonu 200 kişiyi burada ağırlayıp onlara atlı terapi ile yaşadıkları o karabasan dolu günlerden uzaklaştırmaya çalışacağız. Atlı terapi toplumsal iletişimi artırır, kişide kendine itimat duygusunu geliştirir, kişiye gevşeme duygusu verir ve yaşama luğu kazandırır. Bu felaketi de hep beraber atlatacağız. Biz bir tüm gövde gibiyiz. Nerede bir acı var ise onu tamamımız hissediyoruz. Bu yüzden hepimiz benzer biçimde bizde onlar için elimizden geleni hayata geçirmeye çaba edeceğiz."Erzurum'a Malatya'dan geldiğini söyleyen 13 yaşındaki Zülal Orus, "Ata ilk bindiğimde oldukça korktum fakat sonrasında iyi mutabık kaldık. At binmek güzel bir duyguymuş. Çok hoşuma gitti buraya sık sık gelmeye çalışacağım. Yaşadığımız zor günleri atlatabilmemiz için her insanın seferber bulunduğunu görmek buzu oldukça mutlu ediyor" diye konuştu.
Ata binip gezenlere daha sonrasında sobada hazırlanan çay, közde patates ve kestane ikram edildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.