Derbide kazanan olmadı

Derbide kazanan olmadı

Derbide kazanan olmadı Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşma 0-0 beraberlikle sona erdi.Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 11'e, Galatasaray ise 9'a yükseltti.İLK 11'LERGalatasaray'ın...

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşma 0-0 beraberlikle sona erdi.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 11'e, Galatasaray ise 9'a yükseltti.

İLK 11'LER

Galatasaray'ın ilk 11'i: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Nzonzi, Lemina, Belhanda, Babel, Feghouli, Falcao

Fenerbahçe'nin ilk 11'i: Altay, Isla, Zanka, Jailson, Dirar, Gustavo, Emre, Ozan, Kruse, Tolga, Vedat.

Karşılaşma öncesinde dostluk ateşini Abdurrahim Albayrak yaktı!

Galatasaray Kulübü 2.Başkanı Abdurrahim Albayrak, Fenerbahçe takım otobüsünü karşıladı. Sarı lacivertli takımı Türk Telekom Stadyumu girişinde Abdurrahim Albayrak karşılarken sarı kırmızılı yönetici, otobüsü park etmeye çalışan otobüs şöförünün yanına giderek yanağını okşarken Albayrak, Fenerbahçe takımını da soyunma odasına girmeden karşıladı.

Fatih Terim sürprize imza atmadı

Tecrübeli teknik adam, Yeni Malatyaspor karşılaşmasında dinlendirdiği ve ilk 11'de yer vermediği Feghouli, Falcao, Lemina ve Mariano'yu derbide sahaya sürdü. Fatih Terim, teknik adam orta sahada da tercih hakkını Mario Lemina'dan yana kullandı.

Kontenjana Seri ve Andone takıldı!

12 yabancı kısıtı nedeniyle Galatasaray'da hangi futbolcuların tribüne gönderileceği merak konusu olmuştu. Teknik Direktör Fatih Terim, Fenerbahçe derbisinde ilk 11'ini yabancı oyunculardan oluştururken kulübeye ise Ryan Donk'u aldı.

Tecrübeli teknik adam Donk'u hem stoper hem de orta sahada hamle oyuncusu olarak kullanabileceği için Hollandalı futbolcusunu kadroya aldı. Florin Andone ve Jean Michael Seri ise Fenerbahçe derbisinde kontenjana takıldı, kadroda yer almadı.

Bu kez koreografi yapılmadı...

Koreografi sürprizi yüksek maliyet nedeni ile iptal oldu! Galatasaray tribünlerinin Fenerbahçe derbileri öncesinde Türk Telekom Stadyumu'nda düzenli olarak yaptığı koreografi şovu dün gece gerçekleşmedi.

Sarı kırmızılı tribünlerin yapmayı planladığı koreografinin maliyetinin 120 bin TL olması nedeniyle karşılaşma öncesi bu gelenek gerçekleşemedi.

Karşılaşma öncesinde iki takım tribünleri de dakikalarca süren sinkaflı tezahüratlara imza attı.

Türk Telekom Stadyumu'nda yer alan Fenerbahçe taraftarları, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e küfürlü tezahürat yaparken, karşılaşma saati yaklaştıkça artan sarı kırmızılı tribünler de sarı lacivertlilere ve başkan Ali Koç'a küfürlü tezahüratlarda bulundu.

YANAL’DAN DEĞİŞİKLİKLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, geçen haftaki Ankaragücü maçına göre birkaç değişikliğe imza attı. Yanal, sağ bekte Ozan’ın yerine Isla’ya görev verirken Ozan’ı ise Deniz Türüç yerine sağ açığa çekti. Ankaragücü karşılaşmasına ilk 11’de başlayan Rami yerine Jailson formayı kaptı. Geçen maç orta alanda görev yapan Tolga Ciğerci, sakatlanan Rodrigues’in mevkisi sol açığa çekildi. Orta sahada Tolga’dan boşalan yere ise kaptan Emre geldi.

HASAN ALİ KADRODA

Fenerbahçe’de uzun süredir sakatlık yaşayan ancak hafta başından itibaren takımla çalışmaya başlayan Hasan Ali Kaldırım, maç kadrosuna girdi.

DEPLASMAN TRİBÜNÜ KAPALI GİŞE

TÜRK Telekom Stadyumu’nda Fenerbahçe deplasman tribünü kapalı gişeydi. Sarı lacivertli taraftarlar, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde tribünde yaşamını yitiren taraftar Koray Şener’i andı ve maç boyunca tezahüratlarla takımına destek oldu.

Karşılaşma öncesi Fenerbahçe deplasman tribününde üzerinde, “Kalbimizdesin 1996 - ∞” yazan Koray Şener pankartı açıldı. Galatasaray taraftarları da uzun süre, “Koray Şener” diye tempo tuttu.

İlk defa derbi heyecanı yaşayacaklar

Galatasaray'da 12 oyuncu Fenerbahçe derbisinde ilk kez oynamak için forma bekleyecek. Sarı-kırmızılı takımın bu sezon transfer ettiği Adem Büyük, Emre Mor, Florin Andone, Jimmy Durmaz, Jean Michael Seri, Mario Lemina, Radamel Falcao, Ryan Babel ve Steven Nzonzi, sarı-lacivertli rakiplerine karşı ilk kez oynamanın heyecanını yaşayacak. Galatasaray'ın Fenerbahçe'den transfer ettiği Şener Özbayraklı ise görev alması halinde eski takımına karşı ilk kez oynayacak. Geçen sezon devre arasında transfer edilen fakat cezaları nedeniyle Fenerbahçe derbisinde görev alamayan Cristian Luyindama ile Marcao da ilk derbide oynamak için forma bekleyecek.

Emre Akbaba'nın sakatlığı sürüyor

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı süren Emre Akbaba, derbi mücadelesinde forma giyemeyecek. Koşulara başlayan Emre, geçen sezonki Çaykur Rizespor maçında sakatlanmıştı.

Ömer Bayram kart cezası sınırında

Sarı-kırmızılı takımın savunma oyuncusu Ömer Bayram, derbi öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu sezon İstikbal Mobilya Kayserispor, Kasımpaşa ve BtcTurk Yeni Malatyaspor maçlarında sarı kart gören Ömer, Fenerbahçe mücadelesinde de aynı durumla karşılaşırsa 7. haftadaki Gençlerbirliği maçında cezalı duruma düşecek.

FENERBAHÇE'DE DURUM

Fenerbahçe'de 2 eksik

Fenerbahçe, Galatasaray derbisinde Garry Rodrigues ile Victor Mosesin oynaması beklenmezken Hasan Ali Kaldırım ve Mauricio Islanımn yedek soyunması bekleniyor.

Sarı-lacivertli ekipte geçtiğimiz hafta MKE Ankaragücü ile oynanan maçta sakatlık yaşayan Garry Rodrigues, eski takımına karşı forma giyemeyecek. Rodriguesin yanı sıra çalışmalarını özel program dahilinde sürdüren Victor Mosesin de görev alması beklenmiyor. Öte yandan teknik direktör Ersun Yanalın Hasan Ali Kaldırım ile Mauricio Islayı yedek soyundurması ve karşılaşmanın durumuna göre görev vermesi bekleniyor.

Tolga Ciğerci eski takımına karşı forma giyecek

Fenerbahçede Tolga Ciğerci, Galatasaraya karşı forma giyecek. Yanalın görev vermesi durumunda eski takımına karşı ilk kez sahaya çıkacak.

Fenerbahçe 5 senedir yenilmiyor

Fenerbahçe, Galatasaray deplasmanlarında 5 senedir yenilmedi. Ligde en son 2014-15 sezonunun 6ncı haftasında Sneijdirin bulduğu goller ile 2-1 mağlup olan Fenerbahçe sonraki sezonlarda sarı-kırmızılı ekibe hiç yenilgi yaşamadı. Sarı-lacivertli ekip, Galatasaraya karşı 2015-16 sezonunda 0-0 berabere, 2016-17 sezonunda 1-0 galip, 2017-18 sezonunda 0-0 berabere, 2018-19 sezonunda ise 2-2 berabere kalarak, Türk Telekom Stadında mağlubiyet yaşamadı.

Fenerbahçe cephesinde ise Isla'nın sağ beke dönüşü sonrası bu bölgede oynayan Ozan Tufan, Rodrigues'in yokluğunda bu kez sağ açık pozisyonuna kayacak. Stoperde Zanka ile birlikte görev yapacak isim ise Jailson olacak.

Gözler bu ikilide!

Süper Lig'in 6. haftasında 28 Eylül Cumartesi günü karşı karşıya gelecek Galatasaray ile Fenerbahçe derbisinde gözler iki takımın golcüleri üzerinde olacak.

Vedat Muric'ten etkili başlangıç

Geçtiğimiz sezon Çaykur Rizespor'da gösterdiği başarılı performansla adından söz ettiren Vedat Muric, Galatasaray ve Medipol Başakşehir'in de ilgilenmesine rağmen Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-lacivertli takımın Avusturya'daki sezon öncesi hazırlık kampında da ortaya koyduğu performansla dikkat çeken Muric, Süper Lig'e de iyi bir başlangıç yaptı. Muric, Fenerbahçe forması ile çıktığı ilk resmi maçta fileleri havalandırmayı başardı. Süper Lig'in ilk haftasında oynanan Gazişehir Gaziantep mücadelesinde 1 gol atan Muric, Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı Medipol Başakşehir ve Ankaragücü mücadelelerinde de kritik gollere imza attı. Fenerbahçe'nin Süper Lig'de çıktığı 5 maça da ilk 11'de başlayan Kosovalı oyuncu, 3 kez fileleri havalandırdı.

Kosova'nın etkili ismi

Vedat Muric, Kosova Milli Takımı'nın da en önemli isimlerinden biri durumunda. Muric, EURO 2020 elemeleri A Grubu'nda yer alan Kosova'nın oynadığı son 3 maçta da fileleri havalandırdı. Çekya ve Bulgaristan maçlarında golünü atan Muric, İngiltere deplasmanında oynanan maçta da attığı golün yanı sıra yaptığı iki asistle de karşılaşmaya damga vuran isimlerden biri oldu. 25 yaşındaki futbolcu, Türkiye'de Giresunspor, Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor formalarını da giydi.

Sarı-kırmızılı takım, Kolombiyalı yıldız golcüsü Radamel Falcao, Fenerbahçe de sezona çok formda başlayan Kosovalı oyuncusu Vedat Muric'e güveniyor.

Falcao ilk maçında golünü attı

Galatasaray, Fransa 1. Futbol Ligi takımlarından Monaco'dan, uzun bir sürecin ardından transfer döneminin son gününde 33 yaşındaki Falcao'yu kadrosuna kattı.

Kolombiyalı golcü, sarı-kırmızılı ekip ile çıktığı ilk Süper Lig maçında Kasımpaşa karşısında takımına galibiyeti getiren golü atmayı başardı.

Kasımpaşa karşısında ilk 11'de sahaya çıkan ve 90 dakika mücadele eden Falcao, 1-1 sona eren Yeni Malatyaspor mücadelesinde ise 90. dakikada oyuna girdi. Kolombiyalı yıldız oyuncu, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Belçika ekibi Club Brugge ile deplasmanda golsüz berabere kaldığı mücadelede de forma giydi.

475 maçta 280 gol

"El Tigre" (Kaplan) lakaplı Radamel Falcao, kulüp kariyerinde çıktığı 475 müsabakada 1'i Galatasaray'da olmak üzere 280 kez ağları havalandırdı. River Plate ile bir kez lig şampiyonluğuna ulaşan Falcao, Porto'da bir UEFA Avrupa Ligi, bir lig, 2 Portekiz Kupası ile 2 Portekiz Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Kolombiyalı futbolcu, Atletico Madrid ile de birer UEFA Avrupa Ligi kupası, UEFA Süper Kupa ve İspanya Kral Kupası kaldırdı. Falcao, Monaco'da ise bir kez lig şampiyonluğu gördü. Golcü futbolcu, Kolombiya A Milli Takımı kariyerinde ise 89 karşılaşmada 34 kez topu filelere gönderdi.

"Derbide kazanan olmadı" haberi, 28 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan Derbide kazanan olmadı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Derbide kazanan olmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  2. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  3. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  4. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  5. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  6. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  7. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  8. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  9. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  10. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  11. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  12. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  13. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  14. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  15. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  16. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  17. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  18. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  19. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  20. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
Spor Haberleri