Destici: Meclis'te HDP'yi bulundurmaya devam ederseniz, Türkiye terörle yaşamaya devam eder

Destici: Meclis'te HDP'yi bulundurmaya devam ederseniz, Türkiye terörle yaşamaya devam eder

Destici: Meclis'te HDP'yi bulundurmaya devam... Destici, partililerle Beyoğlu İstiklal Caddesi'ne gelerek terör saldırısının gerçekleştiği yere gül bıraktı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Siz Meclis'te HDP'yi bulundurmaya devam ederseniz, diğer sivil toplum örgütlerinde bunların varlığına müsaade etmeye devam ederseniz, Türkiye maalesef terörle yaşamaya devam eder. Biz bunun sona ermesini istiyoruz" dedi.

Gazetecilere açıklama yapan Destici, daha önce de çeşitli şehirlerde saldırı gerçekleştiren terör örgütünün en büyük amacının korku ve panik havası oluşturarak, kargaşa meydana getirmek olduğunu söyledi. 

Destici, "40 yıla yakındır PKK terör örgütü ve onun uzantılarıyla mücadele ediliyor. Son yıllarda, özellikle 2015'ten bugüne kadar da terörün tüm unsurlarına karşı topyekun bir mücadele sathına geçilmesiyle birlikte ciddi başarılar elde edildi. Özellikle İHA'ların, SİHA'ların devreye girmesiyle bizim güvenlik güçlerimiz adeta av olmaktan çıkıp, artık teröristler av haline geldi. Gizlendikleri inlerden çıkamaz hale geldiler" dedi.

Terör saldırısının amacının, Türkiye'ye bakışı olumsuz yönde değiştirmek ve turistlerin Türkiye'ye gelmesini engellemek olduğunu söyleyen Destici, şöyle devam etti:

"Terörün bir amacı da bu lakin görüyoruz ki bunu başaramadılar ve inşallah başaramayacaklar. Bu alçak, kahpe saldırıyı gerçekleştiren, bombayı bırakan şahsın aynı gün yakalanmış olması, şu anda onunla iş birliği yapan, ona yardım eden, iletişim içinde olan kişilerin önemli kısmının yakalanmış olması da burada yine Türk polisinin, emniyet güçlerinin, istihbaratın bir başarısı. 29 savcımızın bu olay üzerinde soruşturma yaptığını biliyoruz. İnşallah başta bombanın talimatını veren, bombayı bırakan, patlatan olmak üzere ona yardım ve yataklık edenlerin hepsi de yakalanacak ve hak ettikleri cezayı bulacaklardır."

"Meclis'te HDP'yi bulundurmaya devam ederseniz, Türkiye maalesef terörle yaşamaya devam eder"

Destici, teröre karşı ortak bir duruş sergilemenin önemine dikkati çekerek, bütün siyasi partilerin terör örgütünü öven herkesle arasına mesafe koyması gerektiğini vurguladı.

Destici, "Eğer bu devletin varlığından yana değillerse ülkenin ve milletin birliğinden yana değillerse defolsun gitsinler. Bakın ciddi bir kınama, lanetleme duyduk mu? Duymadık çünkü safları belli. Safları PKK'nın, PYD'nin, YPG'nin safı. HDP neyse PKK odur. PKK neyse HDP odur" diye konuştu.

Terör saldırısının insanlığa karşı yapıldığını dile getiren Destici, "Herkesin aklını başına alması lazım. Teröre karşı, tüm unsurlarına karşı herkesin topyekun bir duruş sergilemesi ve tavır koyması lazım. Siz Meclis'te HDP'yi bulundurmaya devam ederseniz, diğer sivil toplum örgütlerinde bunların varlığına müsaade etmeye devam ederseniz, Türkiye maalesef terörle yaşamaya devam eder. Biz bunun sona ermesini istiyoruz" şeklinde konuştu. 

"Destici: Meclis'te HDP'yi bulundurmaya devam ederseniz, Türkiye terörle yaşamaya devam eder" haberi, 18 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 18 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Destici: Meclis'te HDP'yi bulundurmaya devam ederseniz, Türkiye terörle yaşamaya devam eder haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Destici: Meclis'te HDP'yi bulundurmaya devam ederseniz, Türkiye terörle yaşamaya devam eder 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  2. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  3. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  4. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  5. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  6. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  7. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  8. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  9. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  10. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  11. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  12. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  13. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  14. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  15. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  16. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  17. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  18. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  19. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  20. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
Politika Haberleri