Destici'den 'Muhsin Yazıcıoğlu soruşturması'yla ilgili açıklama: Başsavcılık bazı hususlarla ilgili ana soruşt

Destici'den 'Muhsin Yazıcıoğlu soruşturması'yla ilgili açıklama: Başsavcılık bazı hususlarla ilgili ana soruşt

Destici'den 'Muhsin Yazıcıoğlu soruşturması'... Destici, yazılı açıklamasında, Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının ölümüyle ilgili basında yer alan "soruşturma dosyasının yeniden açılmasına karar verildiği" yönündeki haberleri anımsattı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturma dosyasının açık olduğunu, avukatların yeni talepleri doğrultusunda Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının bazı hususlarla ilgili soruşturmayı genişlettiğini bildirdi.

"Bir düzeltme yapayım, dosya zaten açıktı, dosya şu anda kapalı değil. Dosya daha önce 2014'te kapatılmıştı, biz parti olarak başından beri müdahiliz, takipçisiyiz, avukatlarımızla camiamızla. Dosyayı yeniden açtırdık. 2016 yılında tekrar takipsizlik kararı verildi" bilgisini paylaşan Destici, bundan 10-15 gün sonra da 15 Temmuz'daki darbe girişiminin yaşandığını söyledi. 

Destici, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza Marmaris'te suikasta giden askeri ekibin içindeki 2 askerin, helikopterin üzerindeki cihazları söken kişiler olduğu bilgisinin şahsıma bir polis memuru tarafından telefonla aranarak bildirilmesi üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına müracaatta bulunarak dosyanın tekrar açılmasını istedik ve dosya üzerindeki takipsizlik kararı kaldırılarak yeniden açıldı. 2016 yılından beri soruşturma dosyası açık, kapalı bir dosya yok. Şu anda devam eden süreç nedir; Yargıtaydaki yargılamalar bitti, üst dereceli memurlardan ceza alanlar oldu, beraat edenler oldu, yine Kahramanmaraş'ta alt düzeydeki memurlarla ilgili yargılamalar bitti, ceza alanlar oldu, beraat edenler oldu."

"Başsavcılık bazı hususlarla ilgili ana soruşturma dosyasını genişletti"

Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3. bir davanın devam ettiğini belirten Destici, savcılık esas soruşturma dosyasındaki gelişmelerin bu davadaki dosyanın akıbetine etki edecek olması nedeniyle iddianamenin hazırlanmasının beklendiğini aktardı.

Ana soruşturma dosyasıyla ilgili olarak da 9 kişilik kaza kırım ve araştırma komisyonunun çalışmalarına devam ettiğini, emniyet bünyesinde yapılan bir çalışmanın da tamamlandığını belirten Destici, şunları kaydetti:

"Adalet Bakanlığı, başsavcılık, istihbarat, şu anda devletin bütün kurumları şehadet süreciyle ilgili kendi çalışmalarını tamamlayıp başsavcılığa iletti, bir kısım çalışmalar ise devam ediyor. 9 kişilik bilirkişi heyetinin çalışması bitmek üzere. Partimiz avukatlarının yeni bazı talepleri neticesinde, Başsavcılık bazı hususlarla ilgili ana soruşturma dosyasını genişletti.

Kan örneklerinin yeniden incelenmesi de bunlardan bir tanesi. Kan örneklerinin tekrar Adli Tıp'a gönderilerek burada dışarıdan bir maddeyle ya da karbonmonoksit aracılılığı ile bir zehirlenme var mı, bunun tespit edilmesi, buna benzer olay günü askeri uçaklarda yaşanan hava hareketliliği, diğer şüpheler, radar kayıtları başta olmak üzere, bütün bunlarla ilgili emniyet kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi, komisyon kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriyor ve diğer bu konuyla ilgili bütün kuruluşlar elinden geleni yapıyor."

"Devletimiz ve devletimizin kurumlarıyla birlikte dava süreci artık çözülecek"

BBP Genel Başkanı Destici, davanın tüm yönleriyle aydınlatılması hususunda ilk günden itibaren hukuk içinde kaldıklarını ve devlete rağmen değil, devletle birlikte çözüm aradıklarını söyledi. Destici, "İnşallah devletimiz ve devletimizin kurumlarıyla birlikte dava süreci artık çözülecek ve tüm şüpheler aydınlatılacaktır. Yaşanan bu acı olayda hatası, ihmali, kusuru, kastı, ihaneti olanlar mutlaka hukuk önünde hesabını verecek, biz de Büyük Birlik Partililer ve Alperenler olarak, 25 Mart 2009'dan bugüne ve bundan sonrasında bu davanın takibinde olmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Destici'den 'Muhsin Yazıcıoğlu soruşturması'yla ilgili açıklama: Başsavcılık bazı hususlarla ilgil." haberi, 14 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 14 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Destici'den 'Muhsin Yazıcıoğlu soruşturması'yla ilgili açıklama: Başsavcılık bazı hususlarla ilgil.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Destici'den 'Muhsin Yazıcıoğlu soruşturması'yla ilgili açıklama: Başsavcılık bazı hususlarla ilgil.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:38 Yaşlanma Sorunu Çözüldü Mü? Eczacı Müderrisoğlu Gençlik Formülünü Açıkladı!
  2. 18:38 Türkiye'den Tarihe Geçecek Hamle: Doları Sarsacak Dev Gelişme Ortaya Çıktı!
  3. 18:26 Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
  4. 18:17 İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs Baskınları Artıyor: 15 Filistinli Gözaltında
  5. 18:10 Ukrayna Başkomutanı: Rusya İle Cephe Hattında Durum Kritik
  6. 18:05 Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
  7. 18:01 Tokat Veteriner Hekimler Odası Kedi Güzellik Yarışması: Göz Kamaştıran Kedilerin Zaferi!
  8. 17:56 Gazze Şeridi'nde İsrail'in Savaş Planları: Refah İşgali Gündemde
  9. 17:50 Yeşil Parti'nin Başkan Aday Adayı Jill Stein Filistin Protestosunda Gözaltına Alındı
  10. 17:45 Fiorentina, Galatasaray'ın Yıldızı Kaan Ayhan İçin Hamle Yapıyor!
  11. 17:41 Elon Musk'un Çin Ziyareti: Tesla'nın Otonom Sürüş Hedefi ve Çin Pazarındaki Zorluklar
  12. 17:37 Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Ligde Devam Edemeyecek!
  13. 17:33 Galatasaray Kadın Futbol Takımı Liderliğini Pekiştirdi: Son Haftaya Zirvede Girdi
  14. 17:28 İtalya'nın Kardeşleri Lideri Giorgia Meloni, AP Seçimlerinde Aday Olacak
  15. 17:27 YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
  16. 17:27 Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!
  17. 17:23 İstanbul Yarı Maratonu: Hicham Amghar ve Sheila Chelangat Zaferi!
  18. 17:20 Sıfır araç alırken buna özen gösterin!
  19. 17:20 Rusya'da Alexei Navalny'nin vakıflarıyla işbirliği yapan bir gazeteci gözaltına alındı
  20. 17:20 Geleneksel Lezzetin Yeniden Keşfi: Bol Köpüklü Türk Kahvesi Artık Evde!
Gündem Haberleri