Destici'ye FETÖ tehdidi mi?

Destici'ye FETÖ tehdidi mi?

Destici'ye FETÖ tehdidi mi? ABC/ÖZELGünlerdir referendum kararı vermesi beklenen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin ''evet’ çıkışı kafaları karıştırdı. Parti organlarından Destici’ye tepkiler gelirken, keskin dönüşün sebebinin...

ABC/ÖZEL

Günlerdir referendum kararı vermesi beklenen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin ''evet’ çıkışı kafaları karıştırdı. Parti organlarından Destici’ye tepkiler gelirken, keskin dönüşün sebebinin 'FETÖ' tehdidi olduğu öne sürüldü.

Ankara kulislerinde Destici’nin beş günde yaşadığı keskin dönüşün sebebi olarak FETÖ operasyonuna dahil edilme korkusu gösteriliyor...

İKİ GÜNDE NE DEĞİŞTİ?

Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Saray’da 90 dakikalık bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından önce “Ne ''evet’ ne ''hayır’ açıklaması'' yapmış, bu açıklamadan iki gün sonra yani  bugün yaptığı açıklamada da "Devletin ve milletin bekası, istikbali ve istiklali söz konusu olduğunu gördüğünde Büyük Birlik Partisi ve onun idealist kadroları, hiçbir siyasi ikbal düşünmeden devletin ve milletin yanında durur. Bunun için 'evet' demeye karar vermiş bulunuyoruz" demişti.

YAZICIOĞLU'NUN MEMLEKETİ HAYIR DEDİ

Destici’nin bu çıkışı parti kamuoyunda ve parti içerinde tepkilere neden oldu. Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun memleketi Sivas’tan referandumda “evet'' diyeceklerini açıklayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye sert tepki gelirken, BBP’nin Sivas İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “BBP Genel Başkanı Destici'yi kaybettik hükümsüzdür'' ifadeleri yer aldı.

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ!

Geçen hafta BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, “Bu sistemle tek parti, ''tek adam’ sistemi inşa ediliyor. Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz'' demişti.

Geçen ay ise BBP İstanbul İl Başkanı ve MKYK üyesi Mustafa Mican da katıldığı bir televizyon programında 18 maddelik Anayasa değişikliğini eleştirmiş, partili Cumhurbaşkanlığı olmasına, “Burada bir arıza görüyoruz biz'' demişti. MKYK üyesi Mican’ın sözleri de “BBP referandumda Hayır diyecek'' yorumlarına neden olmuştu.

Geçen Şubat ayında BBP eski Adana Milletvekili, Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ve Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce ve Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Orhan Kavuncu da referandumda “Hayır'' diyeceğini açıklamıştı. Alperenlerin ünlü ismi Kavuncu, “Israrla söylüyoruz bizim burada derdimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yetkilere sahip olup – olmaması değildir. Dediğim gibi bu yetkilere Türkiye’de belki de en güzel kullanacak insan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ama bu yetkilerin bir kişiye verilmesi, bütün sıkıntımız bu…'' demişti.

"Destici'ye FETÖ tehdidi mi?" haberi, 10 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 10 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Destici'ye FETÖ tehdidi mi? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Destici'ye FETÖ tehdidi mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Politika Haberleri