‘Deterjan Pazarı’ şirketinin sahibi tutuklandı

‘Deterjan Pazarı’ şirketinin sahibi tutuklandı

‘Deterjan Pazarı’ şirketinin sahibi tutuklandı Ankara’da ‘banyo topu’ üretimi karşılığında 3 kat fazla kazanç vaadeden ve sistemdeki 40 bin kişiyi dolandırdığı belirtilen ‘Deterjan Pazarı’ şirketinin sahibi Süleyman Kocabaş tutuklandı.

Sabah’ta yer alan habere göre; Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde faaliyet gösteren ve saadet zinciri olduğu öne sürülen ‘Deterjan Pazarı’ firmasının yüzlerce kişiyi mağdur ettiği öne sürülen şirket sahibi Süleyman Kocabaş tutuklandı.

SÜLEYMAN KOCABAŞ TUTUKLANDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Deterjan Pazarı firmasına yönelik teknik ve fiziki olarak çalışma başlattı. Mali Şube ekipleri Süleyman Kocabaş ve yöneticilerin aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına alırken 4 işyeri ve 8 ikamette arama yaptı.

Sisteme dahil olan mağdurlara ödeme sürecinde tıkanmalar yaşadığı ve sistemin çöktüğü anlaşıldı. Mali polisin yaptığı tespitlerde 40 bin üzerinde mağdurdan 100 milyon lira üzerinde para toplandığı, yapılan ürünlerin fabrikada atıl halinde olduğu, firmanın bu ürünleri satma iradesiyle hareket etmediği, firmanın yurtiçi ve yurtdışına ürün satışı yapmadığı tespit edildi.

Polis, banyo topunun piyasa fiyatını da takibe aldı. Yapılan incelemede şüphelilerin tek bir banyo topu için talep ettiği hammadde ücretinin, ürünün piyasadaki satış fiyatından fazla olduğu tespit edildi. Operasyonun duyulmasının ardından mağdurlar Ankara emniyetine şikayette bulunmak için koştu. Soruşturmada firma hakkında şikayette bulunan mağdurların sayısı 100’ü geçti.

Ankara emniyetinde 4 gün süren ifade işlemlerinin ardından adliye sevk edilen Süleyman Kocabaş ile birlikte 1 kişi daha tutuklanırken 3 kişi adli kontrol 3 kişide serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde faaliyet gösteren ve saadet zinciri olduğu öne sürülen ve ünlülerin de reklamlarında yer aldığı ‘Deterjan Pazarı’ firmasının yüzlerce kişiyi mağdur ettiği iddia edildi.

Banyo topu yapmaları için ham madde sattığı kişilere ürünlerini 3 katı fiyatla geri alma vaadinde bulunan, ünlü oyuncularla reklam çekimi yaparak tanıtım yapan firma, internet sitesi üzerinden de müşteri bulup satış yaptı.

Taahütlerini yerine getiremeyen firmanın, internet sitesi şikayetler üzerine kapandı. Kaçtığı iddia edilen firma sahibi Süleyman Kocabaş sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak hakkındaki iddialarla ilgili açıklamada bulundu.

"‘Deterjan Pazarı’ şirketinin sahibi tutuklandı" haberi, 15 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan ‘Deterjan Pazarı’ şirketinin sahibi tutuklandı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Deterjan Pazarı’ şirketinin sahibi tutuklandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Yargı Haberleri