DEVA Partisi ’nden HDP ile ittifak açıklaması

DEVA Partisi ’nden HDP ile ittifak açıklaması

DEVA Partisi ’nden HDP ile ittifak açıklaması DEVA Partisi "HDP'nin olduğu bir ittifakta yer alır mısınız" sorusuna "Demokratik yollarla, meşru zeminde parlamentoya girmiş herkesle irtibat kurabiliriz”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, "  HDP 'nin olduğu bir ittifakta yer alır mısınız " sorusuna "Demokratik yollarla, meşru zeminde parlamentoya girmiş herkesle irtibat kurabiliriz, görüşme de yapabiliriz ama seçimler için söylüyorsanız bu ittifakı milletimizle yapacağız" cevabını verdi.

Şahin, Çorum’da düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, “Seçim olursa nerede olursunuz? Örneğin Deva Partisi 'ne HDP ’nin olduğu bir ittifakta yer alır mısınız” sorusuna şöyle yanıt verdi:

Kamuoyunun en fazla sormak istediği hadise, ‘Efendim HDP ile olur musunuz?’ Dünyanın merkezi Çorum’dan ifade ediyorum; Parlamentoya resmi yollardan seçilmiş olan kimseyi ayrıştırıcı, ötekileştirici bir dili DEVA Partisi temsilci ve yöneticileri olarak bizler asla kullanmayacağız. Eğer bir engel varsa, suça karıştığı iddia ediliyorsa bu partiyi seçime sokmazsınız. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı açar davasını, Anayasa Mahkemesi de bu partiyi kapatır.

Belirtiler farklılaştı… Sağlık Bakanlığı koronavirüs test kriterlerini güncelledi

Seçime girmiş, devletin resmi mercilerinden seçim yeterliliğini almış ve parlamentoya temsilci göndermişse, artık millet iradesini yok sayamazsınız. DEVA hareketi için olmazsa olmaz, millet iradesinin dokunulmazlığıdır. Millet iradesine dokunan her eli kırmaya ant içerek yola çıktık. Dolayısıyla demokratik yollarla, meşru zeminde parlamentoya girmiş herkesle irtibat kurabiliriz, görüşme de yapabiliriz ama seçimler için söylüyorsanız bu ittifakı milletimizle yapacağız.

Şahin, 81 ilde 2 ay içinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayıp, eylül ayında büyük kongreyi yaparak seçime tek başına girecek yapıyı oluşturmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

"DEVA Partisi ’nden HDP ile ittifak açıklaması" haberi, 08 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan DEVA Partisi ’nden HDP ile ittifak açıklaması haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. DEVA Partisi ’nden HDP ile ittifak açıklaması 2023 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 11 Aralık 2023 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:15 Huawei'nin Yeni Elektrikli Otomobili Avatr 12 Türkiye Pazarında
  2. 12:00 Chery: TIGGO 7 en fazla satan model oldu
  3. 11:20 NBA'in sezon için turnuvasını Los Angeles Lakers kazandı
  4. 10:41 'Nursuz pislik' hakaret sayılmadı
  5. 10:26 Çalışma ekibine göre ittifaksız seçimde Ekrem İmamoğlu'nun 6 avantajı
  6. 10:18 Yasa dışı bahiste "kiralık hesap" tuzağı
  7. 10:14 Çanakkale'deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi rezerv yapı alanı ilan edildi
  8. 09:45 Kurtlar Vadisi'nin meşhur oteli Sözbir Otel'in sahibi Serdar Sözbir'e silahlı saldırı
  9. 09:39 Lewis Hamilton 2023 Formula 1 üçüncülüğü kupasını alıp başkasına vermiş
  10. 09:34 Sinan Akçıl ile 4 yılda iki kez evlenip boşanan Burcu Kıratlı: Eksikliğini hissetmiyorum
  11. 09:29 31 yıl hapis cezası bulunan firari 12 yıl sonra yakalandı
  12. 09:26 İfade vermişti: Pensilvanya Üniversitesi Rektörü'nden 'antisemitizm' istifası
  13. 09:23 Şarkıcı Kurtuluş Kuş’un beraat kararında “siyasi bağlantı” iddiası
  14. 09:17 Bursa'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: Baba-oğul-torun gözaltında
  15. 08:55 Ozan Gündoğdu: Adaletin bir motokurye cinayetiyle sınavı
  16. 08:52 Dev ihaleyle Rönesans’a 24 milyar TL ödenecek
  17. 08:47 Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ölümüne sebep olduğu kuryenin eşi: Polis, intihar ettiğini söyledi
  18. 08:41 Opel, hayvansal ürün içermeyen vegan iç kaplamalar sunuyor
  19. 08:37 Babala TV'nin ilk dizisi Olay Yeri'nin yayın tarihi açıklandı
  20. 08:35 Yılın Erkeği seçilen Kenan İmirzalıoğlu: Mesele erkek olmak değil, mesele beyefendi olmak
Politika Haberleri