Devlet Bahçeli: 'Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse hiçbir şart altında beklemesin'

Devlet Bahçeli: 'Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse hiçbir şart altında beklemesin'

Devlet Bahçeli: 'Devletin terörle masaya otu... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de DEM Parti ile tokalaşarak barış mesajı verdi. DEM Parti’nin İmralı ile ilişkilendirilmesine tepki gösteren Bahçeli, terörle müzakere edilmesini beklememek gerektiğini vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de gerçekleştirilen yeni yasa yılı açılışında DEM Parti ile tokalaşarak barış ve kardeşlik mesajları verdi. Bu hareket, Türk siyasi tarihinde önemli bir sembol olarak değerlendirildi. Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, DEM Parti’nin İmralı ile ilişkilendirilmesine sert tepki gösterdi ve devletin terörle müzakere edilmesini beklemenin yanlış olduğunu vurguladı. 

Bahçeli, "Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından dahi geçirmesin. Hodri meydan" ifadeleriyle terörle mücadeledeki kararlılığını yineledi. Özellikle, devletin ve milletin güvenliği açısından hiçbir taviz verilmeyeceğini belirtti. Ayrıca, Bahçeli, "Kürt kökenli kardeşlerimin bölücü terör örgütüyle hiçbir benzerliği yoktur. Bu hususta DEM Parti'nin aklını başına alması, uzattığım eli sabote etmek amacıyla tahrip ortamını kamçılamaktan uzak durması her insanın hayrınadır" şeklinde açıklamalar yaptı. 

Diyarbakır'da 13 Ekim Pazar günü düzenlenmek istenen kanunsuz ve korsan mitinge dikkat çeken Bahçeli, katılımın düşük olduğunu ve marjinal bir grubun terör örgütü propagandası yapma çabalarının sonuçsuz kaldığını belirtti. "Türk-Kürt kardeştir, araya giren bozgunculuğa heveslenen kim varsa, kanser hücresidir; kahrolmaya mahkumdur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aynı etkinlikte yaptığı konuşmada, bölgedeki gerginlikleri değerlendirerek, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü operasyonların Lübnan’a sıçradığını ve bu durumun Türkiye için de tehdit oluşturduğunu belirtti. Erdoğan, "İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye’dir. Bu niyetini de çeşitli vesilelerle ifşa etmektedir" diyerek, Türk milletinin bu tehdide karşı birlik içinde durması gerektiğini vurguladı. 

Erdoğan, ayrıca iç cephe vurgusu yaparak, "Fitne girişimleri karşısında millet olarak, 85 milyon olarak iç cephemizi sağlam tutmaya çaba ediyoruz. Bugün, İsrail saldırganlığı karşısında, içeride ve dışarıda çatışma alanlarının değil, uzlaşma alanlarının öne çıkması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin DEM Parti ile tokalaşma girişimi, Türk siyasetinde barış ve birlik mesajları verme çabası olarak öne çıktı. Bahçeli, "Yeni bir döneme giriyoruz. Ülkemizde barışı sağlamak lazım. Uzattığım el, milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır. Gelin, Türkiye partisi olun, gelin, teröre cephe alın, gelin, bin senelik kardeşliğimizde kenetlenin" diyerek, siyasi partilere birlik çağrısında bulundu. 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise Bahçeli'nin tokalaşma jestini olumlu bir adım olarak değerlendirerek, "Buradaki normalleşme midir, iç barış mıdır; adı ne olursa olsun, çözüm için sağlıklı bir politik programın ortaya çıkması gerekiyor" şeklinde konuştu. Hatimoğulları, Bahçeli’nin uzattığı elin kıymetini anlamak ve Türkiye’nin sorunlarını çözmek için birlikte çalışmanın önemini vurguladı.

"Devlet Bahçeli: 'Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse hiçbir şart altında beklemesin'" haberi, 15 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Devlet Bahçeli: 'Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse hiçbir şart altında beklemesin' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Devlet Bahçeli: 'Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse hiçbir şart altında beklemesin' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 15 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:04 ABD mahkemesinden karar!
  2. 20:00 İbrahim Hacıosmanoğlu açıkladı: 4 büyükleri bir araya getirecek plan!
  3. 19:55 Hasan Arat'tan Giovanni van Bronckhorst'a övgü: 'Sayesinde mükemmel bir ahenk kazandık'
  4. 19:52 Ertuğrul Sağlam'dan hakem tepkisi: 'Başka hiçbir takım yaşamamıştır'
  5. 19:47 Kredi kartından da kesinti yapılacak savunma sanayi fonu görüşmeleri ertelendi
  6. 19:42 Antalya Havalimanı'nda klozete yenidoğan bebek bırakan Rus kadın adliyede, annesi tutuklandı!
  7. 19:39 Esra Erol'a yönelik tehdit içerikli video paylaşan kişi yakalandı!
  8. 19:17 Dusan Tadic'ten Mourinho sözleri: 'O her şeyi görecek kadar zeki'
  9. 19:06 SGK'dan önemli bir açıklama yapıldı: Erken emeklilik onayı verildi
  10. 19:01 Altın sahiplerinin dizleri çözülecek: Fiyatlar roket hızıyla yükseliyor!
  11. 18:57 Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı için 2025'te yapılacak zamlar ortaya çıktı
  12. 18:55 Anlaşmaya varıldı: Odeabank satılıyor!
  13. 18:43 Araç Değişiminde Yeni Adım: 13 Yaş Üstü Araç Sahiplerine Önemli Uyarı
  14. 18:43 ATM'den Para Çekenlere Uyarı! Maliyetler Yüzde 30 Arttı
  15. 18:42 İtalya Başbakanı Meloni, Lübnan'a gidiyor!
  16. 18:39 100 Bin lira üzeri kredi kartlarından 750 lira alınmasını öngören yasa teklifi ertelendi
  17. 18:34 Anadolu Efes oyuncusu Stanley Johnson'ın Kağıthane'deki evi kurşunlanmıştı: 3 kişiye gözaltı!
  18. 18:29 İş insanından 10 milyon lira haraç isteyen "Daltonlar" üyesi 6 şüpheli tutuklandı!
  19. 18:25 Tarım ve Orman Bakanlığı uyardı: Pazarda satılan peynirlere dikkat
  20. 18:22 Mourinho, Acun Ilıcalı ve Ali Koç'tan 3'lü zirve!
Gündem Haberleri