Devlet Bahçeli, GKRY'deki cami saldırısını şiddetle kınadı

Devlet Bahçeli, GKRY'deki cami saldırısını şiddetle kınadı

Devlet Bahçeli, GKRY'deki cami saldırısını ş... Devlet Bahçeli, Güney Kıbrıs'taki cami saldırısını lanetleyerek kınadı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den, Güney Kıbrıs'taki cami saldırısını kınama

Bahçeli, "Kıbrıs Rum Kesimi'nin Limasol kentindeki camiye yönelik nefret dolu saldırıları lanetliyorum. 1821 Mora ayaklanmasının 200'üncü yıldönümü münasebetiyle Türklere ölüm sloganları atanlar, cami duvarlarına mavi boyayla haç resmi çizenler alçaktır, korkaktır, günahkârdır" diyerek saldırıyı kınadı.

Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, insanlığın karamsarlık limanına demirlediği, kötülüğün kol gezdiği, yalan ve riyanın cirit attığı, hıyanet ve huşunetin genişleyip yaygınlaştığı bugünlerde, vicdanların sesini dinlemeye, kendimize dönüp akıl ile gönül arasındaki bağı güçlendirmeye ihtiyaç olduğunu söyledi. MHP Başkanı Bahçeli, "Kibir, hırs, husumet, tamah, ihtiras, kıskançlık, bencillik, cahillik, iki ucu keskin bıçak olan tahammülsüzlük insan hayatını zindana çeviren, sevgi ve hürmeti zedeleyen, hoşgörü ve merhameti örseleyen menfi haller olarak giderek çapını ve çeperini genişletmektedir. Bizi biz yapan yüce hasletlere sarılmadıktan, bizi insan yapan yüksek değerleri benimsemedikten, birbirimizi anlayıp dinlemedikten sonra manevi duruluğa, huzur ve sükûnete ulaşmak çok zordur. Zaman nehrinin hızlı akışı esnasında sabırla durum muhasebesi yapmak zorunluluktur" dedi.

'BERAT GECESİNİ KUTLUYORUM'

Devlet Bahçeli, "Berat Kandili'nin kalbimizi nurlandırmasını, insanlığın etrafını kuşatan kirlilikten, tesiri altına girilen karanlık türbülanstan çıkış için bir milat olmasını temenni ediyorum. Fitnenin yerine fazileti geçirmek, gıybetin yerine muhabbeti yerleştirmek temel görev olmalıdır. Esir bir vicdanla değil, hür bir iradeyle; çatık kaşlarla, sıkılı yumruklarla değil; barışma ve kucaklaşma hissiyatının öne geçmesiyle hayatın daha da güzelleşeceğine, geliştirici işbirliği dinamiklerinin harekete geçeceğine inanıyorum. Aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin Berat Gecesi'ni kutluyorum. Bu muazzez gece hatırına, musallat olan her türlü dert, sorun, felaket ve hastalıklardan kurtulmayı Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Manevi kurtuluşun beratına milletçe nail olabilmeyi ümit ediyorum" diyerek Berat Kandili'ni kutladı.

'NEFRET DOLU SALDIRILARI LANETLİYORUM'

Devlet Bahçeli, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Limasol kentine bağlı Episkopi köyünde gerçekleştirilen cami saldırısıyla ilgili, "Kıbrıs Rum Kesimi'nin Limasol kentindeki bir camiye yönelik nefret dolu saldırıları lanetliyorum. 1821 Mora ayaklanmasının 200'üncü yıldönümü münasebetiyle Türklere ölüm sloganları atanlar, cami duvarlarına mavi boyayla haç resmi çizenler alçaktır, korkaktır, günahkârdır. Mora ayaklanması, Türk milletinin geçmişine damga vuran kanlı ve kahredici facialardan birisidir. Ve bu ayaklanmada gerçek manada bir soykırım yaşanmıştır. 40 bine yakın Müslüman Türk katledilmiştir. Ne ibretliktir ki, beşeriyet bu toplu katliama karşı hala suskundur. Müslüman Türk'ün kanından beslenen canilerin torunlarına tavsiyem, sabrımızı taşırmamaları, tahrik ve tacizlerinden derhal vazgeçmeleridir. Çünkü Mora ayaklanmasının rövanş sayfası henüz görülmemiş, bu hesap henüz kapanmamıştır. Bu vesileyle Mora ayaklanmasında şehit edilen, şiddet ve dehşet tüneline sokularak hayatlarını kaybeden Müslüman Türklere Allah'tan rahmet diliyor, hepsini saygı ve şükranla anıyorum. Kanımız hala yerdedir, günü geldiğinde bedeli muhasım odaklara elbette ödettirilecektir" ifadelerini kullandı.

"Devlet Bahçeli, GKRY'deki cami saldırısını şiddetle kınadı" haberi, 27 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 27 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Devlet Bahçeli, GKRY'deki cami saldırısını şiddetle kınadı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Devlet Bahçeli, GKRY'deki cami saldırısını şiddetle kınadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:07 İşte ünlü kardiyoloğun kalp sağlığı için her sabah yediği kahvaltı!
  2. 00:07 Antalya'da Köpek Kavgası Kanlı Bitti: Orhan S. Otomobilin Arkasına Bağlanıp Sürüklendi
  3. 00:07 New York Borsalarında günlük izlenimler: Dow Jones artışta, Uber ve Tesla hisseleri değer kaybetti
  4. 23:56 Petrol Fiyat Tahminleri Düşüyor: EIA'nın Raporu Açıklandı
  5. 23:48 Kremlin'den Zelenski Suikast İddialarına Yanıt: 'Düşük Doğruluk İhtimali'
  6. 23:41 Singapur'da F-16 Savaş Uçağı Kazası: Pilot Fırlatma Koltuğuyla Kurtuldu
  7. 23:38 Türk Kadın Hakemler Avrupa Hentbol Arenasında Zirvede: EHF 2024 Finali!
  8. 23:37 9 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
  9. 23:35 Yeni bir çağ doğuyor! Retrograd Plüton'un Oğlak burcundan Kova burcuna geçişi
  10. 23:33 Ayaklar yüksek kolesterolü nasıl ele veriyor: Bilmeniz gereken 6 belirti!
  11. 23:33 Galatasaray Taraftarına Yönelik Saldırı: İddianamede 26 Yıla Kadar Hapis Talebi
  12. 23:32 Bir ilde taksi ücretlerine zam yapıldı
  13. 23:32 Kilo vermek isteyenler bu saat aralığında egzersiz yapmalı!
  14. 23:31 Çamaşırlarınızı 40 derecede yıkamayın!
  15. 23:29 Türkiye’de üretiliyor ancak değerini bilen yok: Pahalı kozmetik ürünlerinden daha etkili!
  16. 23:28 Berlin Senatörü Franziska Giffey Kütüphanede Saldırıya Uğradı
  17. 23:21 Enerjisa Enerji, Karataş'ta Sürdürülebilir Balıkçılık Projesiyle Çevre Dostu Ekonomi İnşa Ediyor
  18. 23:18 Mart Ayında Türkiye'de Konut Kredileri Yüzde 14 Arttı
  19. 23:13 Kenya'daki Sel Felaketi: Artan Kolera Vakalarıyla Mücadele Devam Ediyor
  20. 23:07 Ziraat Türkiye Kupası’nda, finalde Beşiktaş'ın rakibi belli oldu
Politika Haberleri