Devlet Bahçeli'nin rahatlamış halinin nedeni belli oldu

Devlet Bahçeli'nin rahatlamış halinin nedeni belli oldu

Devlet Bahçeli'nin rahatlamış halinin nedeni... 'Ankara kulislerini iyi koklamasıyla' tanınan gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga'da yayımlanan yazısında Cumhur İttifakı'nda değişen dengeleri yorumladı.

Burada işlerin 'şahane olmadığını' söyleyen Bozkurt, buna rağmen milletvekili sayısını muhafaza eden ve yüzde 7'ye indirilen seçim barajının üzerinde kalma hedefini tutturan MHP'de ise keyiflerin yerinde olduğunu söyledi.

"Hüda Par sistem tarafınca meşrulaştırıldı ve TBMM’de, sistemi tarihsel ve kurumsal tüm yapılarıyla reddeden fikirlerinden taviz vermeden varlık gösteriyor. Yeniden Refah Partisi (YRP), Cumhur İttifakı'nda kendi amblemi ile seçimlere girmenin yolunu açarak kendi gücünü test etti. Seçim sürecinde devamlı olarak AKP’li adayların 'onlara verdiğiniz oy çöpe gider' propagandası ile karşılaştıkları için tepkililerdi. Bu tepkilerini şimdi mevcut olumsuz ekonomik tablo üstünden dile getiriyorlar" diyen gazeteci, şu şekilde devam etti:

"AKP ile sokağın tepki verdiği meselelerde hemen ayrışarak, oradan gelecek muhafazakâr oylar için seçenek oluşturmak istiyorlar. Bu, AKP’nin uzun süre kabulleneceği bir durum değil.

'MHP'LİLERİN OYUNUN ARTIK MHP DIŞINDA GİDECEK ADRESİ YOK'

Yerel seçimler sonrasında MHP’den de aynen YRP’den olduğu gibi, iktidarın enkazının altında kalmamak için kendisini onun yanından uzaklaştıracak hamleler bekleyebiliriz. Çünkü İyi Parti’nin, MHP üzerinde yarattığı baskı, son seçimle bertaraf edildi. MHP’lilerin oyunun artık MHP haricinde gidecek adresi yok.

'DEVLET BAHÇELİ'NİN RAHATLAMIŞ HALİNİN NEDENİ BU'

Devlet Bahçeli’nin rahatlamış halinin sebebi bu. Bu nedenle, muhalefet partileri ile ilgili konuşarak eğleniyor. 'Manili' komşuluk önerisi notunu İyi Parti’ye iletmeden önce de CHP içindeki tartışmalara değinmişti. Hem de TBMM çatısı altında ve bir soru üzerine. Orada da 'CHP’nin başında sınıf arkadaşımın (Kılıçdaroğlu) kalmasını isterim, o olmaz ise Özgür Özel gelsin Ekrem İmamoğlu’nun yerine' diye açıklamalarda bulunmuştu.

'İFADE ETMESİ BİLE ACAYİP BİR TABLO İLE KARŞI KARŞIYA KALACAK MEMLEKET'

AKP istikrarlı hale gelen oy kaybını önlemeye çalışıyor. Partide dinamizm sağlamak için, 7 Ekim’de olağanüstü büyük kongresini, üstelik hiçbir gereksinim yokken topluyor. Yeni adlar, çeşitli makamlara getirilerek biraz parti içi hareketlilik sağlanacak. İl başkanlarının büyük bölümü değiştirildi. Recep Tayyip Erdoğan en rahat yerel seçimine hazırlanıyor. Cumhur İttifakı olarak yerel seçimlere katılacakları kesin. MHP’nin bugünden sokaklarda boy gösteren afişleri de bunun işareti. HDP’nin kuvvetli olduğu yerlerde devleti arkasına almış ve MHP tarafınca da desteklenen Hüda Par’lı adayların olduğu bir Cumhur İttifakı karşımızda yer alacak. İfade etmesi bile acayip bir tablo ile karşı karşıya kalacak memleket.

'TÜRKİYE'DE SİYASET ETKİLEYECEK, HATTA ZEMİNİNİ DEĞİŞTİRECEK PARTİ İYİ PARTİ DEĞİL'

Yüzde 7 oy kaybetmiş olmasına rağmen öz güvenle hareket eden bir AKP ve Erdoğan var. Bunun en büyük sebebi millet ittifakının bitmiş, bu ittifakı oluşturan partilerin içine kapanmış olması. İyi Parti toptan siyasetin dikkatinin kendi üzerine toplanmasını istiyor. Bunun için bir milat oluşturdu, 26 Ağustos. Herkesin Meral Akşener’in ne söyleyeceğini merakla beklediklerini sanıyorlar fakat tablo öyle değil. Açıklamalarıyla Türkiye’de siyaseti etkileyecek, hattını, hatta zeminini değiştirecek parti İyi Parti değil, lider de Akşener değil. Onun, daha önceki karar ve açıklamalarla ülkenin kaderini değiştiren siyasetçinin kim olduğu iyi biliniyor."

Yazının tamamı.

"Devlet Bahçeli'nin rahatlamış halinin nedeni belli oldu" haberi, 13 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 13 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Devlet Bahçeli'nin rahatlamış halinin nedeni belli oldu haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Devlet Bahçeli'nin rahatlamış halinin nedeni belli oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 22:01 Fenerbahçe, derbi galibiyetini taraftarıyla kutladı
  2. 21:58 Serdar Topraktepe: "Hakem takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı"
  3. 21:54 Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu oldu!
  4. 21:23 Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
  5. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  6. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  7. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  8. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  9. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  10. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  11. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  12. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  13. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  14. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  15. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  16. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  17. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  18. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  19. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  20. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
Politika Haberleri