Devlet sanatçısı piyanist Ayşegül Sarıca neden öldü? Ayşegül Sarıca kimdir, kaç yaşındaydı? Bakanlıktan taziye mesajı!

Devlet sanatçısı piyanist Ayşegül Sarıca yaşamını yitirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafınca piyasaya çıkan taziye mesajı sonrası birçok şahıs, meşhur sanatçı hakkında internette araştırma hayata geçirmeye başladı....
Devlet sanatçısı piyanist Ayşegül Sarıca'dan acı haber geldi. Ünlü sanatçı, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ayşegül Sarıca'nın ölümü üstüne Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafınca taziye mesajı yayımlandı. İşte bakanlıktan meydana getirilen izahat ve Ayşegül Sarıca'nın biyografisi...
Ayşegül Sarıca'nın ölüm nedenine değinilmezken Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan meydana getirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Ülkemizin kıymetli sanatçılarından piyanist ve eğitimci, devlet sanatçımız Ayşegül Sarıca'nın vefatını üzüntüyle öğrendik. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz. Mekanı aden olsun."
Ülkemizin kıymetli sanatçılarından Piyanist ve Eğitimci, Devlet Sanatçımız Ayşegül Sarıca’nın vefatını üzüntüyle öğrendik.
Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz.
Mekânı aden olsun. pic.twitter.com/XjR55QYy6C
Ayşegül Sarıca 1935 senesinde İstanbul’da dünyaya geldi.
Ayşegül Sarıca; anne tarafınca Sadrazam Ahmet İzzet Paşa’nın, baba tarafınca Yıldız Sarayı’nın doktoru Arif Paşa’nın torunudur.
Ayşegül Sarıca, piyano öğrenimine Ferdi Ştatzer ile başladı. Üç yıl hususi olarak, beş yıl de İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda Ferdi Ştatzer ile çalıştı.
Daha sonrasında anne ve babasıyla beraber Paris'e giden Ayşegül Sarıca, 1951'de Paris Devlet Konservatuvarı imtihanını kazanmıştır. Bu kurumda Lucette Descaves ile piyano, Pierre Pasquier ile oda müziği çalıştı. 1953'te piyano bölümünden, 1954 senesinde ise oda müziği bölümünden birincilik derecesiyle mezun oldu. Aynı yıl Marguerite Long'un Müzik Akademisi'nde meşhur eğitimciyle ileri solistlik çalışmalarına başladı.
Türkiye'de ve yurtdışında Karel Ancerl, Pierre Dervaux, Anatole Fistoulari, Louis Fourestier, Gotthold Lessing ve Heinz Walberg benzer biçimde dünyaca meşhur şeflerle konserler verdi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.