DHA'nın anne olduğu için işten çıkardığı Zeynep Irmak Öcal: Bizi sorun yapan sığ düşünen erkekler

DHA'nın anne olduğu için işten çıkardığı Zey... Samsun’da Demirören Haber Ajansı’nda (DHA) çalışan gazeteci Zeynep Irmak Öcal, anne olduğu için işten çıkarıldı.

Evrensel'e konuşan Gazeteci Öcal, aralık ayında bebeğini dünyaya getirdikten sonra nisan ayında işe dönmeyi planladığını ancak DHA Genel Müdürü tarafından, "Sen anne oldun, sahada aktif görev yapamazsın, süt iznin olur" denilerek işten çıkarıldığını söyledi.

Bunun cinsiyetçilik olduğunu belirten Öcal “Aslında gazeteci kadınlar olarak işimizle, mesleğimizle ilgili bizim bir sorunumuz yok. Bizi sorun yapan, bizim çalışamayacağımızı düşünen ne yazık ki sığ düşünen erkekler. Biz çalışıyoruz, işimizin başındayız. Hatta erkeklere taş çıkartacak kadar çalışıyoruz ama sırf kadın olduğumuz için görünmüyor” dedi.

"YENİ ANNE OLDUN, SAHADA GÖREV YAPAMAZSIN"

DHA'da iki buçuk senedir telifli çalışan Zeynep Irmak Öcal, aralık ayında izne ayrıldığını ve nisan ayında yeniden işe dönmek üzere konuştuğunu belirterek, nisan ayının başından beri kendisinin işten çıkarılmasının DHA’nın gündeminde olduğunu anlattı.

Öcal, “Genel müdürümüz benimle çalışmak istemiyormuş. Nedeni de ben yeni anne olmuşum, sahada aktif görev alamazmışım, çocuğum varmış, hasta olurmuş… Bölge müdürümüz, büro şefim, İstanbul’dan tanımadığım yöneticiler benim için mücadele etmişler aslında. Ben bunları sonradan öğrendim” dedi.

"ÇOCUĞUN HASTA OLUR, ONUNLA İLGİLEN"

Öcal neden işten çıkarıldığını öğrenmek üzere Genel Müdürü de aradığını anlattı. Öcal, Genel Müdür ile aralarında geçen konuşmayı şöyle aktardı:

“Gayet kibar konuştum. Bana ‘Ben sahada daha aktif görev yapacak biriyle çalışmak istiyorum’ dedi. ‘Benim aktif görev yapmayacağımı nereden biliyorsunuz’ diye sordum. ‘Bunu seninle tartışmayacağım. Sen zaten telifli muhabirimizsin, ben seninle çalışmak istemiyorum, sen yeni doğum yaptın, çocuğun hasta olur, iznin olur, çocuğunla ilgilen' dedi. Böyle cümleler kurdu. 'Sahada senden daha aktif görev yapacak biriyle çalışmak istiyorum' dedi.”
"BİZİ SORUN YAPAN SIĞ DÜŞÜNEN ERKEKLER"

Bu yapılanın cinsiyetçilik olduğunu vurgulayan Zeynep Irmak Öcal, şöyle devam etti:

“Aslında gazeteci kadın olarak bizim bir sorunumuz yok işimizle, mesleğimizle ilgili. Bizi sorun yapan, bizim çalışamayacağımızı düşünen ne yazık ki sığ düşünen erkekler. Biz çalışıyoruz, biz işimizin başındayız. Hatta erkeklere taş çıkartacak kadar çalışıyoruz. Ama sadece sırf kadın olduğumuz için görünmüyor. Erkekler baba oldukları için işten çıkarılmıyor. Ama kadınlar anne oldukları için bahaneler öne sürülerek bir çırpıda işten çıkarılıyor. Ben hiç görmedim, ‘Sen baba oldun, çocuğunla ilgilenirsin, çocuğun hasta olur, çocuğunu hastaneye götürüsün’ diye işten çıkarılan bir erkek. Ama ben sırf anne oldum diye, çocuğum hasta olduğunda çocuğumla ilgilenecekmişim diye işten çıkarıldım. Ben ilk değilim ama umarım son olur. Tek temennim bu.”

"GECEMİ GÜNDÜZÜME KATTIM"

Telifli olmasına rağmen gecesini gündüzüne katarak çalıştığını aktaran Öcal, “Sel oldu, selde görev yaptım, Cumhurbaşkanı geldi, bakan geldi, hepsini takip ettim. Bölgenin her noktasında görev aldım ben. Kendi işimmiş gibi çalıştım” dedi.
Reklam

Yıllardır bir gazeteci olarak ses kaydı aldığını, haber yazdığını, haber takip ettiğin belirten Öcal, "Sözün bittiği yerdeyim. Çok ilginç, şimdi ben haber konusu oluyorum, haber yapılıyorum. Yıllarca aynı şeyi ben yaptım. Şimdi haber konusu oldum” dedi.

Öcal ayrıca, DHA Sinop Temsilcisi Deniz Özen’in de bir video ile kendisine destek olduğunu belirterek, “Sağ olsun benimle birlikte Sinop’taki arkadaş da bir video çekip bana destek oldu” dedi. 

TEPKİ GÖSTERİP KİMLİK KARTINI YIRTTI

Deniz Özen, paylaştığı videoda mesai arkadaşının yalnızca hamile olduğu için DHA Genel Müdürü Celal Korkut tarafından işten çıkarıldığını söyledi.

"Bizler DHA’yı aile olarak bilirdik, yanılmışız. Ben Deniz Özen olarak bugün itibarıyla DHA ile ilişkimi kesiyorum. Kimlik kartımı da burada yırtıyorum. Biz mesleğimizi onurumuzla yapıyoruz ve Irmak arkadaşımıza yapılan bu olayı esefle kınıyoruz” diyerek DHA'ya tepki olarak kimlik kartını yırttı. 

DHA: "HAYALİ BİR SENARYO OLUŞTURULMUŞ"

İddiaların odağındaki isim olan DHA Genel Müdürü Celal Korkut'tan Medyaradar'a bir açıklama yapıldı.

Korkut yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: 

"DHA Samsun Bürosu'nda telifli olarak çalışan Zeynep Irmak Öcal, kadrolu değil sözleşmeli çalıştığımız meslektaşımızdır.  Hamile olduğu için işten çıkarıldığı iddiaları da tamamen hayal ürünüdür.

Zeynep Irmak Öcal 15.01.2022 tarihi itibariyle doğum yapacağı için izin istemiş ve sözleşme gereği işten ayrılmıştır.

Samsun'un bağlı olduğu Trabzon Bölge Şefliğine, Samsun'da boşalan yere yeni telifli personel alması iletilmiştir. Arayışlar sürerken yaklaşık 3 ay önce doğum yapan Zeynep Irmak Öcal dün göreve dönmek istediğini talep etmiştir. Performansı yeterli olmadığı gerekçesiyle talebi reddedilmiştir. Hamile olduğu gerekçesini ileri sürerek işten çıkarıldığı şeklinde hayali bir senaryo oluşturulduğu apaçık ortadadır.

Konuyla ilgili asılsız iddialar ortaya atarak video yayınlayan Deniz Özen de, DHA'nın Sinop temsilcisi değildir. ‘’Ajans Sinop'un’’ sahibi Deniz Özen, DHA'ya dışarıdan telif karşılığı çalışmaktaydı. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

"DHA'nın anne olduğu için işten çıkardığı Zeynep Irmak Öcal: Bizi sorun yapan sığ düşünen erkekler" haberi, 12 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 12 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan DHA'nın anne olduğu için işten çıkardığı Zeynep Irmak Öcal: Bizi sorun yapan sığ düşünen erkekler haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. DHA'nın anne olduğu için işten çıkardığı Zeynep Irmak Öcal: Bizi sorun yapan sığ düşünen erkekler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Gündem Haberleri