Dijital avcılıkla milyon dolar kazanmak mümkün

Dijital avcılıkla milyon dolar kazanmak mümkün

Dijital avcılıkla milyon dolar kazanmak mümkün Arjantinli beyaz şapkalı hacker Santiago Lopez , dünyanın önde gelen ödül avcılığı (bug bounty, Dijital avcılıkla ) platformu HackerOne üzerinden kazandı.

Arjantinli beyaz şapkalı hacker Santiago Lopez , internetteki güvenlik açıklarını bularak bir milyon dolar kazanan ilk kişi oldu. Lopez bu geliri, dünyanın önde gelen ödül avcılığı (bug bounty, Dijital avcılıkla ) platformu HackerOne üzerinden kazandı.

 Buenos Aires'te yaşayan 19 yaşındaki Santiago Lopez , 2015’da dünyanın önde gelen ödül avcılığı ( Dijital avcılıkla ) platformu HackerOne'a katılmış ve 2016’da burada elde ettiği ilk ödülden 50 dolar kazanmıştı. Güçlü şekilde kendini geliştiren Lopez, şimdi HackerOne'da 1 milyon dolardan fazla ödül kazanan ilk kişi oldu.

ESET’e göre, Arjantinli gencin hikayesi, artık kod üzerinde güvenlik açıkları aramanın kârlı bir yol olduğuna işaret ediyor. Santiago Lopez, "Çalışmalarımın tanındığını ve onlara değer verildiğini görmek benim için inanılmaz derecede gurur verici. Bu başarı yalnızca maddi anlamda değil, kuruluşların ve insanların bilgilerinin eskisinden daha güvende olduğunu temsil etmesi açısından da inanılmaz bir şey" diye konuştu.

Dijital avcılıkla

Try to hack

Tamamen kendi kendini eğittiğini dile getiren genç, HackerOne'a katıldıktan sonra ‘try_to_hack' takma adını almış ve sitelerarası sahteciliğe (Cross-Site Request Forgery) neden olabilecek bir yazılım açığını bularak 50 dolarlık ilk para ödülünü almıştı.

19 yaşındaki “beyaz şapkalı hacker” Santiago Lopez, bugüne kadar Verizon, Twitter ve WordPress gibi firmaların sağladığı hizmetlerdeki 1,670'ten fazla kod açığını ortaya çıkardı. Yaptığı iş ilk başta yalnızca okul sonrası bir uğraş iken, zamanla bir gencin günde 6-7 saatini alan ve Buenos Aires'teki sıradan bir yazılım mühendisinden çok daha fazla para kazandıran bir iş haline geldi.

Niceliğe odaklanıyorum

Lopez, "Güvenlik açıkları (bug) ararken beni en çok ilgilendiren şey, kısa süre içerisinde olabildiğince çok güvenlik açığı bulmak ve bunlardan iyi ödüller kazanmak. Niteliğin nicelikten önemli görüldüğünü biliyorum, fakat beni ilgilendiren şey, bulduğum güvenlik açığı sayısı" bilgisini paylaştı. Lopez, bu önemli kilometre taşına ulaştıktan sonra, sektörde iyi tanınan Mark Litchfield'ın milyon dolarlık ödül avcılığı ekibine dahil oldu. Litchfield, 2016'da toplam 500 bin dolar ödül kazanarak Lopez'e kıyasla daha erken öne çıkmıştı.

Çok cömert bir yıl

HackerOne, Lopez'in becerilerini açıklamasının yanı sıra 2019 Hacker Raporu’nu da yayınladı. Şirketler ve beyaz şapkalı hackerlar arasında bir aracı görevi gören platform, beyaz şapkalı hackerların sadece 2018'de 19 milyon doların üzerinde ödül kazandığını ve bunun da önceki beş yılda HackerOne üyeleri tarafından kazanılan toplam 24 milyon dolara neredeyse eşdeğer olduğunu belirtiyor.

HackerOne

Gerçekten de, giderek daha fazla insan bu topluluğa katılıyor. HackerOne üyelerinin sayısı 300 bine ulaştı ve bu, bir yıl önceki sayının neredeyse iki katı. Yalnızca ABD ve Hindistan'daki ödül avcıları, üyelerin neredeyse üçte birini oluşturuyor. Her 10 HackerOne üyesinden dokuzu 35 yaşından küçük ve her iki kişiden biri 18-24 yaş aralığında. Tıpkı Lopez gibi çoğu (%81) kendi kendini eğitmişken, sadece yüzde 6'sı hack konusunda resmi bir öğrenim veya sertifika programı tamamlamış.

Galaxy A50 ve Galaxy S10+ kamera karşılaştırması

"Dijital avcılıkla milyon dolar kazanmak mümkün" haberi, 26 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Dijital avcılıkla milyon dolar kazanmak mümkün haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dijital avcılıkla milyon dolar kazanmak mümkün 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 11 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:26 Beyaz Perde Tutkunları Dikkat! Ankara'da Sihirli Dükkan Açılıyor!
  2. 10:19 Bursa'da Olay Yaratan Tehditler! Genç Kızın İsyanı Sosyal Medyayı Salladı!
  3. 10:15 Rahmi Koç, Babası Hakkında Yıllardır Süren Efsaneyi Yıktı!
  4. 10:10 Kredi Kartı ile Bahşiş Vermek Mümkün mü? İşletmeler Yeni Çözüm Sunuyor!
  5. 09:00 Yatırımcılar İçin Kritik Haftalar: ABD Enflasyonu ve Avrupa'daki Gelişmeler!
  6. 08:56 Kara Para Aklama İhlali: O Banka 3 Milyar Dolarlık Cezayı Kabul Etti!
  7. 08:50 SEGA'dan Açıklama: FM25 Kalite Sorunları Nedeniyle Mart'a Ertelendi!
  8. 08:44 Bir Dev Daha Kepenklerini İndirdi:O da İflasını Açıkladı!
  9. 08:39 Robotaksi Cybercab, 2027'ye kadar yollarda olacak!
  10. 08:35 Afyonkarahisar'da Şok Kaza: Yolcu Otobüsü Şarampole Devrildi!
  11. 08:31 Edirne'de Çocuk Tacizine Yayın Yasağı: Valilik ve RTÜK'ten Açıklamalar!
  12. 08:27 Türk Vatandaşlarına Schengen Vizesi İçin Yeni Kısıtlamalar: Hukuki İşlem Tehdidi!
  13. 08:10 Kılıçdaroğlu ve Altaylı Arasındaki Gerilim Devam Ediyor: 'Her Şeyi Biliyoruz!
  14. 08:06 Diyarbakır'da Narin Güran Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Çelişkili İfadeler ve Telefon Sinyalleri!
  15. 07:59 Sinema Salonu Kundaklama Girişimiyle Sarsıldı: Polis Müdahalesi!
  16. 07:52 İsrail ordusundan Beyrut’a kanlı saldırı: 22 ölü!
  17. 07:47 Diyanet'in matbaa harcamaları dikkat çekti: 70 milyon TL neye harcandı?
  18. 07:40 11 Ekim 2024: Akaryakıt fiyatlarına yeni zam geldi!
  19. 07:34 Işıkların dansı Kocaali'de: Kuzey Işıkları büyüledi!
  20. 07:04 IŞİD'in Türkiye'deki Karanlık Yüzü: Kilise Saldırısının Ardındaki Gerçekler
Teknoloji Haberleri