Dijital Çağda Devrim: BKM'nin "Ödeme İste" İle Anında Para Transferi

Dijital Çağda Devrim: BKM'nin

Dijital Çağda Devrim: BKM'nin "Ödeme İste" İ... BKM'nin Yeni Projesi: "Ödeme İste" ile Kolay Para Transferi!BKM tarafından hayata geçirilen "Ödeme İste" özelliği, müşterilere dijital kanallar aracılığıyla kolayca ödeme talepleri oluşturma ve hızlı para transferi imkanı sunuyor.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), finansal dünyada çığır açacak bir proje ile karşımızda: "Ödeme İste" özelliği! Bu yenilik, bireysel ve şahıs firmalarının ödeme süreçlerini dijital dünyada daha hızlı ve pratik hale getiriyor. Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Murat Çağrı Süzer'e göre, bu özellik, kullanıcılara farklı ihtiyaçlarını veya alacaklarını dijital bankacılık kanalları üzerinden ileterek kolayca para transferi yapabilme imkanı sunuyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından düzenlenmiş ve FAST altyapısını kullanacak olan "Ödeme İste," dijital bankacılıkta daha etkili ve hızlı bir ödeme deneyimi vadediyor. Harçlık talepleri, acil nakit ihtiyaçları veya beklenen ödemeler artık "Ödeme İste" ile anında çözülüyor. Finans dünyasında çağ atlatan bu hizmet, kullanıcılara ödeme süreçlerinde yeni bir perspektif sunuyor.

BANKALARARASI KART MERKEZİ'NİN YENİ PROJESİ: "ÖDEME İSTE"

KOLAY PARA TRANSFERİ İMKANI

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından başlatılan yenilikçi bir proje, bireysel ve şahıs firmalarının ödeme işlemlerini daha da kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu projenin merkezinde yer alan "Ödeme İste" özelliği, müşterilere ödeme alma talepleri oluşturma, bekleyen ödeme isteklerini görüntüleme ve gelen talepleri kabul ederek para transferini gerçekleştirme imkanı sunuyor.

"ÖDEME İSTE" İLE KOLAY PARA TRANSFERİ

"Ödeme İste" özelliği, banka kullanıcılarına farklı ihtiyaçları veya alacakları için nakit taleplerini dijital bankacılık kanalından ileterek ödeme isteme imkanı tanıyor. Kullanıcıların talepleri onaylandığında, para hızla hesaplarına geçiyor. Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Murat Çağrı Süzer'e göre, bu özellik, taraflar arasındaki transfer işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla geliştirilmiş yeni ve alternatif bir yol sunuyor. Örneğin, harçlık isteme, acil nakit ihtiyacı veya beklenen ödemeler gibi durumlarda kullanıcılar dijital kanallar aracılığıyla kolayca para transferi talep edebiliyorlar.

"ÖDEME İSTE" NASIL ÇALIŞIR?

Bu yeni özellik, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından düzenlenmiş ve Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) altyapısını kullanacak şekilde tasarlanmıştır. "Ödeme İste"nin işleyişi temel olarak müşterinin karşı taraftan ödeme talep etmesi ve ödeme yapacak tarafın bu talebe yanıt vermesine dayanmaktadır. Ödemeyi yapacak tarafın talebi kabul etmesi durumunda, para hızla talebi ileten müşterinin hesabına transfer edilir ve işlem tamamlanır. Bu gelişme, dijital bankacılıkta daha hızlı ve etkili bir ödeme süreci sunmayı amaçlamaktadır.

"Dijital Çağda Devrim: BKM'nin "Ödeme İste" İle Anında Para Transferi" haberi, 23 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Dijital Çağda Devrim: BKM'nin "Ödeme İste" İle Anında Para Transferi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dijital Çağda Devrim: BKM'nin "Ödeme İste" İle Anında Para Transferi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:23 Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
  2. 04:18 Hızlı kilo vermek istiyorsanız 3 beyazdan uzak durun!
  3. 04:16 En sevilen iki ürün birleşti ortaya şaheser çıktı: İşte gelin çantası tarifi
  4. 04:15 Şipşak kurabiye: Tahinli kurabiye tarifi
  5. 04:13 Ustaların tarifi: 15 dakikada orjinali aratmayan su böreği
  6. 04:11 Bu şekilde saklayan muzu 1 ay taptaze tutuyor!
  7. 03:18 5 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  8. 02:47 Restoranlarda tepki çeken uygulama! Uzmanı uyardı: Ödemeyin
  9. 02:44 iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
  10. 02:43 Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
  11. 02:41 Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
  12. 02:40 On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
  13. 02:37 Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!
  14. 02:35 Üniversite-sanayi arasındaki dijital köprüyü kuracak uygulama: JobSocial
  15. 02:33 Araştırma üniversitelerine AR-GE için 503,9 milyon lira bütçe
  16. 02:32 Google yapay zekanın verimli kullanımı için eğitim veriyor
  17. 02:28 Türk mühendisler devletlerin sakladığı sırrı keşfetti!
  18. 02:26 Sevgilinizin sizi aldattığını nasıl anlarsınız? Sosyal medyada "Bunu deneyin" diyerek paylaştı!
  19. 02:24 Bu besinler mutluluk hormonlarını tavan yaptırıyor!
  20. 02:19 5 Mayıs 2024: Tarihte bugün
Ekonomi Haberleri