Dijital Dönüşüm İçin İlk Adımı Atın: Dokunmatik Kiosk

Dijital Dönüşüm İçin İlk Adımı Atın: Dokunmatik Kiosk

Dijital Dönüşüm İçin İlk Adımı Atın: Dokunma... Dokunmatik kiosklar, özellikle son yıllarda hızlı bir şekilde yaygınlaşan teknolojik araçlar arasında yer almaktadır.

İşletmelerin müşteri deneyimi iyileştirmek, verimi arttırmak ve insan gücü maliyetlerini azaltmak amacıyla kullandıkları bir sistem olarak bilinir. Sistemde kullanıcılara sunulan dokunmatik ekran sayesinde pek çok farklı işlemin gerçekleştirilmesi mümkündür. Sistemin özelleştirmeye açık olması ise; dokunmatik kioskların en büyük avantajları arasında yer alır.

Firmanızın günümüz dünyasına ayak uydurması için dijital dönüşüm gerçekleştirmesi son derece önemli ve gereklidir. Dijitalleşmenin tüm adımları için çözümler geliştiren Ayatech, dokunmatik kiosk ve elektronik fiyat etiketi gibi seçenekler ile küçük veya büyük tüm işletmelere destek sunmaktadır. Ayatech ile günümüz gerekliliklerini sağlayan ve firmanızın dijital dünyayla tanışmasına yardımcı olan çözümlerle tanışabilirsiniz.

Dokunmatik Kiosk Nedir?

Dokunmatik kiosk kullanıcıların değişik işlemleri gerçekleştirmek için kullandığı dokunmatik ekranlı bir bilgisayar sistemi olarak tanımlanabilir. Genellikle kullanıcılara doğrudan erişim sağlayan bir arayüze sahiptir. Pek çok farklı sektörde özelleştirilerek kullanılması mümkündür. Perakende, otelcilik, eğitim ve sağlık gibi sektörlerin yanı sıra kamu hizmetlerinde de sık sık kullanıldığı görülmektedir.

Dokunmatik kiosklar sayesinde kullanıcılar menülere ve fiyat listelerine erişebilirler. Ürün siparişi verilmesi ve ödeme yapılması mümkündür. Ayrıca bu arayüzler sayesinde işletmeler, müşteri verilerini kolaylıkla toplayabilirler. Örneğin; bir mağazada kullanılan kiosk sayesinde müşterilerin satın alma alışkanlıklarının izlenmesi ve bu verilerin kullanılarak mağazanın müşteri memnuniyetinin artırılması mümkündür.

Müşterilere daha iyi hizmet sunmak, insan gücünü ve dolayısıyla maliyetleri azaltmak amacıyla kullanılan dokunmatik kioskların popülerliği ise; her geçen gün daha da artmaktadır.

Dokunmatik Kioskların Avantajları Nelerdir?

Müşteri Deneyimi: İşletmeler, kullandıkları dokunmatik kiosklar sayesinde müşterileriyle daha hızlı bir şekilde etkileşime girebilirler. Bu sayede kuyruk ya da sıra bekleme minimuma inmiş olur. Ayrıca müşterilerin kendilerine sunulan çok sayıdaki seçenek arasından özelleştirilmiş sipariş verme imkanları da oluşur.

Çalışan Maliyeti: Dokunmatik kiosklar sayesinde işletmelerin personel maliyetlerini önemli anlamda azaltmaları mümkündür. Örneğin; bir restoranda kiosk kullanarak yemek siparişi alınması sayesinde daha az garson çalıştırılma imkânı oluşur.

Verimlilik: Dokunmatik kiosklar sayesinde işletmeler müşterilerine daha hızlı bir şekilde hizmet vermektedir. Bu sayede işlem hacminin artırılması ve işletmenin daha fazla ciro yapması mümkün olmaktadır. Ayrıca müşterilerin satın alma alışkanlıklarını izlemek, yeni satış stratejileri geliştirme aşamasında da faydalı olacaktır.

Hata Kontrolü: Dokunmatik kiosk sayesinde insan hatalarının minimuma indirilmesi mümkündür. Böylece işletmelerin müşteri memnuniyetinde önemli bir artış olması beklenir.

Dokunmatik Kiosk Hangi Sektörlerde Kullanılır?

Dokunmatik kiosk özelleştirme seçeneklerine sahip bir sistem olduğundan dolayı pek çok sektörde kullanılmaktadır. Perakende sistemde daha çok self servis deneyimini arttırmak amacıyla kullanılır. Kullanıcılar ürünlerin fiyatını arayabilir ya da karşılaştırabilir.

Restoran sektöründe amaç kolay bir şekilde sipariş verme ve ödeme yapma imkânı sunmaktadır. Seyahat sektöründe uçuş bileti rezervasyonu için kullanılabilir. Sağlık sektöründe ise; hasta kayıt, randevu alma gibi adımlarda tercih edilen bir yöntemdir.

Öğrenci kayıt işlemleri, ders programları ve burs başvuruları gibi işlemler için eğitim sektöründe kullanılabilir. Ekstra olarak endüstriyel alanda çok daha kompleks bir şekilde kullanılması mümkündür.

Dokunmatik Kiosk Nasıl Çalışır?

Dokunmatik kiosk farklı özelleştirme seçeneklerine sahip olan bir sistemdir. Bu nedenle çalışma sisteminde yer alan adımların her birinin değiştirilmesi mümkündür. İşletmeler diledikleri takdirde bu adımların bazılarını iptal de edebilirler.

Genellikle müşteriler dokunmatik kiosklar ile doğrudan temasa geçmektedir. Bazı modellerin hareket sensörleri de bulunur. Bu sayede müşteri kioska yaklaştığında otomatik olarak ekran açılır.

·        İşletme istediği takdirde kullanıcının kimliğini doğrulamak için bir yöntemden faydalanabilir. Bu adım, genellikle kamu kuruluşları ve bankalarda kullanılmaktadır. Kimlik kartı, parmak okuma, QR kod gibi farklı yöntemlerle kimlik doğrulaması yapmak mümkündür.

Kiosk ekranında özelleştirilebilen bir dizi işlem bulunur. Kullanıcılar bu işlemlerden dilediğini seçebilirler. Sipariş verme, bilgi alma, randevu oluşturma, ödeme yapma gibi farklı alternatifler bulunmaktadır.

Kullanıcı gerçekleştirmek istediği işlemi seçtiğinde ekranda bir bilgilendirme yazısıyla karşılaşacaktır. Bu talimatları takip ederek dilediği işlemi gerçekleştirebilir.

Eğer kullanıcının gerçekleştirdiği işlem bir ödeme içeriyorsa, kullanıcı farklı ödeme yöntemlerinden dilediğini seçerek ödemesini yapabilir. Ödeme tamamlandıktan sonra kullanıcıya bir makbuz ya da onay ekranı sunulur.

İşlem tamamlandıktan sonra ekranda işlemin tamamlandığını belirten bir yazı ya da teşekkür ekranı bulunabilir.

Dokunmatik Kiosk Maliyeti

Dokunmatik kiosk maliyeti çeşitli faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Bunların başında kiosk özellikleri, boyutu, markası ve ürünün donanım özellikleri yer almaktadır. Ayrıca kioskun sunulacağı sektöre göre gerçekleştirilen özelleştirmeler de maliyet üzerinde doğrudan etkilidir. Örneğin; bir restoran ya da mağazada kullanılan kiosk ile endüstriyel sektörde kullanılan kiosklardan fiyatları önemli anlamda farklılıklar gösterir.

Başlangıç aşamasında dokunmatik kiosk alımı ve kurulum süreci işletmeye bir maliyet getirebilir. Ancak ilerleyen süreçte yaşanabilecek müşteri memnuniyeti, insan gücü ve maliyet azaltılması gibi faktörler sayesinde bu tutar kolaylıkla amorti edilecektir.

Sponsorlu içeriktir.
Evo Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  2. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  3. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  4. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  5. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  6. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  7. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  8. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  9. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  10. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
  11. 23:57 Netflix'in İlk Çeyrek Geliri Yüzde 15 Arttı: Abone Sayısı 37 Milyon Kişi Arttı
  12. 23:36 UEFA Avrupa'da, Aston Villa ve Fiorentina ilk iki finalist oldu!
  13. 23:26 CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi!
  14. 22:58 Bill Gates açıkladı: Yapay zeka işte bu meslekleri yerinden edemiyor!
  15. 22:58 Aston Villa, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde büyük bir etki yarattı
  16. 22:55 Burdur'da Çöl Tozu Etkisi: Kent Tozla Kaplandı, Yetkililer Uyarıyor!
  17. 22:50 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı
  18. 22:44 Tunceli'de PKK'ya Ait 8 Sığınak Tespit Edildi: 'Şehit Savcı Murat Uzun' Operasyonu
  19. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  20. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
Yaşam Haberleri