Dikkat! Korona cezalarının tahsilatı başlıyor!

Dikkat! Korona cezalarının tahsilatı başlıyor!

Dikkat! Korona cezalarının tahsilatı başlıyor! Antalya Valisi Ersin Yazıcı, koronavirüs cezaları ile ilgili vergi dairelerinin özel olarak talimatlandırıldığını ve tahsilatların başlayacağını açıkladı. Vali Yazıcı, Antalya'da mart ayından bu yana 15 milyon TL'ye yakın ceza kesildiğini duyurdu.

 

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda 81 ilde eşzamanlı uygulanan koronavirüs önlemlerine ilişkin denetim, Antalya'da Vali Ersin Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Sağlık İl Müdürü Dr. Ünal Hülür ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın katılımıyla Işıklar Caddesi'nde yapıldı.

EN ÇOK KEPEZ VE MURATPAŞA

Şehrin en işlek caddelerinden biri olan Işıklar Caddesi'nde, polis ve zabıta ekiplerince yapılan denetimde, Vali Ersin Yazıcı esnafa alınan önlemler hakkında bilgi verdi. Bir taksi durağını ziyaret eden Yazıcı, kentte en çok vaka görülen ilçelerin Kepez ve Muratpaşa olduğunu, özellikle bu iki ilçede kurallara uyulması gerektiği uyarısında bulundu.

ANTALYA DÜŞÜŞE GEÇTİ

Denetimler sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Ersin Yazıcı, denetimlerin her hafta rutin olarak yapıldığını belirterek, "Sürekli tüm ekiplerimizle, kovid vakalarımızın kontrol altına alınabilmesi, azaltılabilmesi adına şehrimizin her noktasında çalışıyoruz. Şükürler olsun ki Antalya'da eylül ayındaki yükselişten sonra tekrar düşüşe geçtik. İnşallah bu kötü durumdan, kovidden tüm dünya, ülkemiz yakın zamanda kurtulur. Aşıyla ilgili çalışmaları takip ediyoruz. İnşallah en kısa sürede aşı ve ilaç bulunur, bu hastalıktan, bu dertten hep birlikte kurtuluruz" dedi.

CEZALARIN TAHSİLATI BAŞLIYOR

Basit kurallara dikkat edilirse vaka sayılarının azalacağını kaydeden Vali Yazıcı, Antalya'ya misafirlerin güven içinde gelmeye devam edeceğini söyledi. Vaka sayıları hakkında bilgi vermeyen Yazıcı, kurallara uymayanlara uygulanan cezalarla ilgili ise "Vergi dairesi müdürlüklerimiz tahsilatla ilgili özel olarak Ankara'dan talimatlandırıldı. Cezaya maruz kalanların tahsilatları yapılacak" ifadesini kullandı.

CEZA TOPLAMI 15 MİLYON TL

Kimsenin ceza almasını istemediklerini ama ceza kesilenlerde tahsilatlara başlanılacağını ifade eden Yazıcı, "Sıkı bir şekilde takip ediliyor. Çünkü kurallara uymamak, kurallara uyan insanları da üzüyor doğal olarak. Bizi de üzüyor. Lütfen herkes kurallara uysun, biz kimseye ceza kesmek istemiyoruz ama kesilen cezalar tahsil edilecek. Antalya'da şu ana kadar mart ayından bu yana kestiğimiz ceza toplamı 15 milyona yakın" diye konuştu.

İZOLASYONA UYMA ORANI YÜKSELDİ

İhbar hattına da kurallara uymayanlarla ilgili ihbarlar geldiğini belirten Vali Yazıcı, “Bizim en çok önemsediğimiz pozitif vakalar ya da temaslı olup izolasyonda kalması gereken vakalar. İhbarlarımız arttıkça oradaki denetimlerde arttı ve izolasyona uyma oranımız giderek yükseldi. Tabi vaka sayılarımız eylül ayına göre düşünce, izolasyondaki sayıda düştü. Ama orada önemli olan ihbar hatlarının iyi çalışması. 1100 tane filyasyon ekibi var, takibi daha da kolaylaştırdı" dedi.  

"Dikkat! Korona cezalarının tahsilatı başlıyor!" haberi, 16 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Dikkat! Korona cezalarının tahsilatı başlıyor! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dikkat! Korona cezalarının tahsilatı başlıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri