Dilipak: 'Keskin sirke' politikaları küpüne zarar verir

Dilipak: 'Keskin sirke' politikaları küpüne zarar verir

Dilipak: 'Keskin sirke' politikaları küpüne ... “Birbirimize karşı kazanacak bir zaferimiz yok, birlikte kazanacak tek zaferimiz var, farklılıklarımıza rağmen barış içinde bir arada yaşayabiliriz!”

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, muhalefet ve iktidar partilerini eleştirdiği bugünkü yazısında, “Bu zor zamanda şunu görmüyorlar: Birbirimize karşı kazanacak bir zaferimiz yok, birlikte kazanacak tek zaferimiz var. Farklılıklarımıza rağmen barış içinde bir arada yaşayabiliriz!” ifadelerini kullandı.

“Garip değil mi, Kılıçdaroğlu Biden’a göz kırpıyor lakin AK Parti konusunda yıldızları bir türlü barışmıyor. Erdoğan İsrail Cumhurbaşkanı ile el sıkışıyor lakin kendi muhalefetine karşı daha katı. ABD, darbenin arkasındaki güç, biz ABD’den vazgeçemiyoruz lakin ABD’nin içimizdeki uzantıları ile yıldızımız barışmıyor” diyen Dilipak, şunları kaydetti:

“Evet kendi içimizde bir araya gelemeyeceğimiz kişiler ve topluluklar olabilir. Ama dışarıda bizim birlikte olabileceğimiz, tekil kişiler ya da topluluklar da olabilir. Bir ülkede siyaset yönetici kadrolarla sınırlı olmadığı gibi, toplumda yönetimle aynı olmayabilir. Her yerde her zaman dostlarımız da, düşmanlarımız da olabilir. Ama bizim siyasetimiz odur ki, “bir topluluğa olan düşmanlığımız bile bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevk etmez.”

“Bakın ‘keskin sirke’ politikaları küpüne zarar verir! Kaçtığınızı sandığınız şeye doğru koşarsınız sonra. Dahası ‘Haddinden fazla şiddet, gayedeki hikmeti yok eder!’ Entrika üzerinde siyaset kurgulayanlar hukuku katlederler. Hukuk yara alırsa meşruiyet tartışması başlar” diyen Dilipak, şu temennilerde bulundu:

“Unutmamak gerekir ki, dağ ne kadar yüksek olursa olsun, üstünden geçen bir yol vardır.  Herkes birbirinin işini yokuşa sürerse, Allah onların işlerini sarp dağlara sardırır. Onların üstlerine pislik yağdırır. Allah işinizi “asân” eylesin istiyorsanız, siz diğerlerinin işini kolay kılın!  Allah sizi birbirinizin elleri ile ya yüceltecek, ya da cezalandıracaktır. Siz birbirinize tuzak kazacak olursanız, Allah da size tuzak kurar ve Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. Mekarallâhu. Allah sizin işlerinizi kolaylaştırmak istemektedir, ta ki, birbirinizin işini kolay kılın, birbirinize güzel örnek olun ve Allah’ın rızasını kazanmak için hayırda yarışın.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

"Dilipak: 'Keskin sirke' politikaları küpüne zarar verir" haberi, 19 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 19 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Dilipak: 'Keskin sirke' politikaları küpüne zarar verir haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dilipak: 'Keskin sirke' politikaları küpüne zarar verir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:T24

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  2. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  3. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  4. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  5. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  6. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  7. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  8. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  9. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  10. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  11. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  12. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  13. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  14. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
  15. 03:59 İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarında en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi
  16. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  17. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  18. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  19. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  20. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
Medya Haberleri