Din Bilgisi öğretmeninden skandal açıklamalar: Biz bugün bunun kavgasını veriyoruz

Din Bilgisi öğretmeninden skandal açıklamala... Tekirdağ'da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan Atakan Türker'in, "İçki içmek normal bir şey değil Müslümanlar için, normalleştirmeyin.

Ben hem Müslümanım hem içki içerim dememeli bir insan, diyememeli, normal değil bu" sözlerine tepki yağdı.

Tekirdağ'da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin YouTube'da söyledikleri tartışmalara neden oldu. Şehit Mehmet Şengül Ortaokulu'nda ücretli öğretmen olarak çalışan Atakan Türker, Youtube'da din içerikli konuşmasında sarf ettiği sözler, tepki topladı.

Türker, "Dinden nasıl çıkılır" başlığıyla yayımladığı videoda, ilk dinden çıkmanın nasıl olduğunu anlatırken, Allah'ın hükümlerini hayatından çıkaranlarla hiçbir şekilde dostluk edilmemesi gerektiğini savundu. Türker’in, “Haram işleyen birini görürsün, engellemezsin, bir de onunla oturur dost olursun. Eğer gerçekten iman ediyor olsaydınız, onlarla dostluk etmezdiniz” ifadeleri dikkat çekti. İçkiyi de "şeytanlaştıran" Atakan Türker, “İçki içmek normal bir şey değil Müslümanlar için, normalleştirmeyin. Ben hem Müslümanım hem içki içerim dememeli bir insan, diyememeli, normal değil bu” diyerek, içki içilmesine tepki gösteriyor. Atakan Türker'in, başka bir videoda da "sol elle değil de neden sağ elle yemek yemeyi" anlatıyor.

Arkasında kim var

Öte yandan, Eğitim-İş Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreteri Maksut Balmuk ise duruma tepki gösterdi. Balmuk, velilerden gelen şikayetlerin olduğunu ancak yine de ücretli öğretmen Atakan Türker'in işine son verilemediğini belirterek, "Bu kişinin arkasında kim var" diye sordu. Balmuk, "Laik ve bilimsel eğitime aykırı her yaklaşım eğitime ve geleceğimize bomba koymakla eşdeğerdir" diye belirtti.

Maksut Balmuk'un konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama şu şekilde:

"Velilerden gelen şikayetlere rağmen görevine son verilemeyen bu kişinin arkasında kim/kimler var? Hafta sonu Atatürk büstlerini boyayanlar ile bu kişi arasında bağlantı olmasa da zihniyet aynı zihniyettir. MEB halen cemaatlerden medet umuyor, onların dernek ve vakıflarının okullarda cirit atmalarına müsade ediyorsa suçlu aramaya gerek yoktur. Laik ve bilimsel eğitime aykırı her yaklaşım eğitime ve geleceğimize bomba koymakla eşdeğerdir. Bu yaklaşmış devletin tüm kurumlarına sirayet ettiğinde ise 15 Temmuz’daki gibi tepemizden bombalar yağar, analar ve çocuklar ağlar. Önemli olan 15 Temmuz’daki halk kahramanlığı ile övünmek değil, 15 Temmuz’a giden yolu kapalı tutabilmektir. Üzülerek görüyoruz ki ders çıkarması gerekenler ders çıkarmıyor aksine aynı hataları başka adlar altında, siyasal menfaat uğruna tekrar ediyorlar."

"Din Bilgisi öğretmeninden skandal açıklamalar: Biz bugün bunun kavgasını veriyoruz" haberi, 31 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 01 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Din Bilgisi öğretmeninden skandal açıklamalar: Biz bugün bunun kavgasını veriyoruz haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Din Bilgisi öğretmeninden skandal açıklamalar: Biz bugün bunun kavgasını veriyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:23 Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
  2. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  3. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  4. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  5. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  6. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  7. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  8. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  9. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  10. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  11. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  12. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  13. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  14. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  15. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  16. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  17. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  18. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  19. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  20. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
Gündem Haberleri