Din öğretmeni, 6 öğrencisine cinsel istismardan tutuklandı

Din öğretmeni, 6 öğrencisine cinsel istismardan tutuklandı

Din öğretmeni, 6 öğrencisine cinsel istismar... İzmir’in Karabağlar ilçesinde bulunan bir ortaokulda görev yapan Din Kültürü Öğretmeni aynı zamanda Müdür Yardımcısı Çetin O.’nun 10 ila 14 yaşları arasındaki 6 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı....

İzmir’in Karabağlar ilçesinde bulunan bir ortaokulda görev yapan Din Kültürü Öğretmeni aynı zamanda Müdür Yardımcısı Çetin O.’nun 10 ila 14 yaşları arasındaki 6 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Çetin O.’nun başlatılan soruşturma kapsamında 24 Nisan’da tutuklandığı öğrenilirken, okul yönetiminin “Okulun itibarını zedeleyeceği'' gerekçesiyle olayın kamuoyuna yansımasını engellediği belirtildi. O

lay Çetin O.’nun “Ne olmak istiyorsunuz'' sorusuna “Dansçı olmak istiyorum'' cevabı veren bir kız çocuğunu boş bir sınıfa götürüp “Gel dans et bakalım'' demesinin ardından ortaya çıktığı ifade edildi.

Kız çocuğunun yaşadıklarını ailesine anlatmasının ardından aile yaşananları okul müdürüne bildirdi. Okul müdürü okul rehber öğretmenine durumu bildirmesinin ve rehber öğretmenin kız çocuğu ile görüşmesinin ardından karakola iletildi. 
 
MÜDÜR YARDIMCISI TUTUKLANDI
Psikolog eşliğinde ifadesi alınan kız çocuğunun ardından okulda benzer istismara maruz kalan başka çocuklar olup olmadığı araştırıldı. Yapılan araştırma sırasında başka öğrencilerin de ifadesine başvuruldu. Alınan ifadelerle birlikte Çetin Onun 6 kız çocuğuna istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Çocukların aileleri Çetin O.’dan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Çetin O. çıkarıldığı mahkemece “Birden fazla çocuğun cinsel istismarı'' suçlaması ile tutuklandı. 
 
''OKULUN İTİBARINI’ DÜŞÜNDÜLER
Ancak okul yönetimi “Okulun itibarının zedeleneceği'' gerekçesi ile olayın duyulmasını istemedi. Ailelerle de görüşen okul yönetimi aileleri olayın duyulmaması için ikna etti. Ancak bir ailenin İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 1 Nolu Şube ile Öğrenci Veli Derneği’ne (Veli Der) başvurması üzerine olay ortaya çıktı. 
 
3 KURUMDAN ORTAK AÇIKLAMA
Konuya dair açıklama yapan İHD, Veli Der ve Eğitim Sen, her gün çocuklara yönelik cinsel istismar vakaları ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Müjdat Çalış, son 10 yılda çocuğa yönelik istismar vakalarının 3 kat arttığını belirterek, “Türkiye çocuğun cinsel istismarı sıralamasında dünyada üçüncü sırada yer alıyor'' dedi.

Adalet Bakanlığı verilerine göre son 5 yılda çocuk istismarı dava sayısında yüzde 50 oranında artış olduğunu belirten Çalış, “TÜİK verilerine göre, 2015 yılında Türkiye’de işlenen suçların yüzde 46’sı çocuklara karşı işlenirken çocuğa şiddet ve cinsel istismar öne çıkıyor. İzmir’de 2015 yılında çocuğa şiddet ve cinsel istismar başvurusu 715 iken, 2016 Nisan ile 2017 Nisan aylarında başvuru sayısı 3 bin 100’e çıktı'' dedi. 
 
''ÇOCUKLAR HER YERDE İSTİSMARA UĞRUYOR’
Çalış, iktidarın toplumsal yaşamı dinsel referanslarla dizayn etmeye çalıştığını belirtirken, yaşananların cinsel ilişkide rıza yaşının düşürülmesi, çocuk yaşta evliliklere göz yumulması ve benzeri politikaların sonucu olduğunu söyledi. Okullarda, yurtlarda, sokakta, işyerlerinde, evlerde her yerde çocukların istismara uğradığını aktaran Çalış, “Çocuğa yönelmiş cinsel suçlar konusu çok özel bir alandır ve çocuklarla çalışma yürüten kurum çalışanlarının genel olarak okulda gördükleri eğitimle çözebilecekleri bir mesele değildir.

Bu nedenle öncelikle tüm kurumların bu durumu bir mesele olarak ele almaya ve bu alanla ilgili özel çalışmalara ve özel eğitime ihtiyaç var. Çocuğa yönelmiş cinsel suçların yetişkinlerin ellerinde bulundurdukları gücü çocuklar üzerinde kötüye kullanmalarıyla, kurdukları tahakkümle ilgili olduğunu açık etmek gerek. Bizler geleceğimiz olan çocuklarımızın hayalleri gerçek olana kadar mücadeleye devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

"Din öğretmeni, 6 öğrencisine cinsel istismardan tutuklandı" haberi, 11 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 11 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Din öğretmeni, 6 öğrencisine cinsel istismardan tutuklandı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Din öğretmeni, 6 öğrencisine cinsel istismardan tutuklandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:10 Altın Piyasası Dalgalı: 25 Nisan 2024 Güncel Fiyatlar!
  2. 13:06 Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Nedeniyle Görevini Askıya Aldı
  3. 13:00 Trafikte Emniyet Şeridi İhlali Artık Daha Pahalı: Ceza Miktarı Yüzde 58 Arttı!
  4. 12:57 Simit Fiyatlarına %10 KDV Yansıyacak: Vatandaşlar Zam Endişesi Yaşıyor
  5. 12:53 Panathinaikos, AEK Athens Karşısında Şampiyonluk Yolunda Büyük Darbe Aldı!
  6. 12:49 Sağlıklı Atıştırmalık: Diyet Poğaçası Tarifiyle Lezzetli Alternatif!
  7. 12:45 TikTok CEO'su Shou Zi Chew''İçiniz Rahat Olsun, Hiçbir Yere Gitmiyoruz''
  8. 12:35 Türkiye Meyve Üretiminde Dünya Sıralamasında Yükseliyor: İşte Detaylar!
  9. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  10. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  11. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  12. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  13. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  14. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  15. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  16. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
  17. 12:07 Türkiye Bal İhracatında Güç Gösteriyor: Yılın İlk Çeyreğinde 8 Milyon Dolar Gelir
  18. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  19. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  20. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
Politika Haberleri