Dinlenme tesislerinde 200 işçi aylardır maaş alamıyor

Dinlenme tesislerinde 200 işçi aylardır maaş alamıyor

Dinlenme tesislerinde 200 işçi aylardır maaş... Düzce’de servis yapan Konakoğlu Dinlenme Tesisleri’nde işçiler aylardır kölelik koşullarında ücretsiz ve güvencesiz çalıştırılıyor. Tesisin market, fast-food ve restaurant bölümünde çalışan toplamda 200 işçi aylardır...

Düzce’de servis yapan Konakoğlu Dinlenme Tesisleri’nde işçiler aylardır kölelik koşullarında ücretsiz ve güvencesiz çalıştırılıyor. Tesisin market, fast-food ve restaurant bölümünde çalışan toplamda 200 işçi aylardır maaş alamazken, kaçak olarak çalıştırılan 1996 ve 1997 doğumlu Afganistan uyruklu yaklaşık 50 işçiye ise adeta kölelik koşullarında çalışma dayatılıyor. Sigortasız olan Afgan işçilere tesiste garsonluktan bulaşıkçılığa, tuvalet temizliğine kadar her türlü iş yaptırılırken, evlerine ödeyemedikleri borçları yüzünden icra gelen işçilerin maaş talebinin yönetim tarafından para yok'' denilerek reddedildiği öğrenildi.

İleri’den Meryem Yıldırım’ın haberine göre 11 aydır tesiste çalışan ve 5 aydır maaş alamayan bir işçi, kötü çalışma koşullarını ve yaşadıklarını İleri Haber’e anlattı. Konakoğlu Dinlenme Tesisleri yönetiminin “çekimiz var'' diyerek aylardır maaş taleplerini reddettiklerini anlatan işçi, işyeri sahiplerinin son model araçlar kullandığını ve ekonomik durumlarının da gayet iyi olduğunu söyledi.

DAYATILAN HUKUKSUZ BELGEYE İŞÇİNİN CEVABI: HAKKIMI MUTLAKA ALACAĞIM!

Genç bir işçiye, işten çıkış yapmak istediği sırada “haklarımdan vazgeçiyorum'' yazılı bir belge imzalatmak istendiğini aktaran tesis emekçisi, söz konusu işçinin belgeyi imzalamaması üzerine tesis müdürünün “Para-mara yok'' yanıtını verdiğini anlattı. Müdürün bu tavrıyla karşılaşan işçinin ise müdüre durumu mahkemeye taşıyacağını ve hakkını mutlaka kendilerinden alacağı yanıtını verdiğini aktardı.

EVLERE İCRA GELDİ

Öte yandan, maaş alamadıkları için borçlarını ödeyemeyen işçilerin evlerine de icra geldi. İşçilerin durumunu aciliyetini anlattığı ve şirket yönetimine ilettiği “En azından icra borcum olan 2 bin lirayı borcu ertelemek için öder misiniz?'' şeklindeki taleplerine ise yine karşılık verilmedi.

'2 AY DAHA DAYANIN'

İş yeri yönetiminin işçileri sürekli “2 ay daha dayanın'' şeklinde oyaladığını ve işçilere yalan söylediğini belirten işçi, bunun nedeninin ise tesisin bölümlerinin (market, fast-food gibi) başka şirketlere devredileceği ve işçilerin maaşını bu şirketlerden temin etmeye zorlamak olduğuna dikkat çekti. Tesis emekçisi, yönetiminin bu tavrını eleştirerek tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “2 ay sonra dayanın vereceğiz diyorlar. Ama dayanamıyoruz. 2 ay sonra yine vermeyecekler maaşlarımızı, 5 aydır alamıyoruz maaş, 2 ay sonra 7 ay olacak. Yeni gelen şirket de “veremeyiz'' diyecek, parasız pulsuz kalacağız. Yine mağdur olan biz olacağız. Çok sıkıştık…''

'ÇOCUKLARIMA HARÇLIK VEREMİYORUM, FATURALARIMI ÖDEYEMİYORUM…'

İki çocuk okuttuğunu anlatan işçi, çocuklarına harçlık veremediğini, faturalarını dahi ödeyemediğini söyledi. İşçi, zor durumda olduklarını ve seslerinin duyulmasını istediklerini dile getirdi.

"Dinlenme tesislerinde 200 işçi aylardır maaş alamıyor" haberi, 22 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Dinlenme tesislerinde 200 işçi aylardır maaş alamıyor haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dinlenme tesislerinde 200 işçi aylardır maaş alamıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  2. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  3. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  4. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  5. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  6. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  7. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  8. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  9. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  10. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  11. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  12. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  13. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  14. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  15. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  16. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  17. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  18. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  19. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  20. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
Ekonomi Haberleri