Direniş 79. gününde: Herkes sesimizi duydu bir iktidar duymadı!

Direniş 79. gününde: Herkes sesimizi duydu bir iktidar duymadı!

Direniş 79. gününde: Herkes sesimizi duydu b... Petrol-İş Sendikasında örgütlendikleri için Flormar Kozmetik Firmasında işten atılan 132 işçinin fabrika önünde başlattığı direniş 79’uncu gününü geride bıraktı. Seslerini herkese duyurduklarını söyleyen işçiler, “Bir tek iktidar bizi duymuyor” dedi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) kurulu Flormar Kozmetik Firması önüne sabah saat 09.00’dan akşam 17.00’ye kadar işe gider gibi gelen işçiler, burada attıkları sloganlarla işten atmaları protesto ediyor. Fabrikada çalışan işçiler de yemek ve çay molalarında fabrika tellerinin ardından arkadaşlarına destek veriyor.

‘KARARIN ARKASINDAYIZ’

Evrensel’in haberine göre, 5 yıl boyunca Flormar’da çalıştığını belirten Arzu Akyüz, çok iş yaptıklarını; ancak karşılığında az ücret aldıklarını dile getirdi. Akyüz, “İşveren, bizden hep daha fazla çalışmamızı bekledi. Ama maaşa gelince asgari ücretle yetinmemiz gerektiğini söylüyordu. Biz de kendi hakkımızı savunmak için sendikalı olmaya karar verdik. İşveren bunu duyunca önce öncü olan arkadaşlarımızı işten çıkardı. Sonra bize baskı yaptı. Bunun sonucunda biz de işten çıkarıldık. Bölüm sorumlularımızla toplantılar yaptı. Bizim sendikadan çıkmamızı, yoksa işimizden olacağımızı söyledi. Biz buna aldırış etmedik. Çünkü, artık kararımızı vermiştik” diye konuştu.

‘İŞVEREN BİZİMLE İNATLAŞIYOR’

İşten çıktıktan sonra eylem yapmaya başladıklarını ifade eden Akyüz, şöyle devam etti:

“79 gün önce işten çıkarıldık. O günden beridir kapı önündeyiz. Bizden sonra, bize destek veren ve alkışlayan arkadaşlarımızı da çıkarttılar. Şu an işten çıkarılanların sayısı 132 oldu. Biz mücadelemize devam ediyoruz. Haksız yere çıkarıldık. İşveren bunu kabul etmiyor. Bizimle inatlaşıyor. Ama en sonunda vazgeçecek.”

Sendikalı olmanın her anlamda çok önemli olduğuna vurgu yapan Akyüz, “Sadece maddi anlamda değil, manevi anlamda da sendikalı olmak iyidir. Biz daha önce bunu bilmiyorduk. Ama sendikalı olunca bunu fark ettik” dedi.

‘DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

İşten atılan Yağmur Özgören de 2 yıl çalıştığı Flormar’da patronlarının yüzünü hiç görmediğini, sendikalı olduktan sonra patronlarının yüzünü görmeye başladığını söyledi. “Bir gece vardiyasında saat 01.00’de kalkıp yanımıza geldiler. Hiç yanımıza gelmeyen insanlar, ‘Nasılsınız? İyi misiniz?’ diye sormaya başladılar. Sonrasındaysa arkadaşlarımızı işten çıkarttılar” diyen Özgören, arkadaşlarına destek verdiği için kendisinin de işten çıkarıldığını söyledi. Özgören, “Desteğimiz, sadece alkışla onları selamlamaktı. Bunu yaptığımız için 60 kişi işten çıkartıldık. İktidar, Flormar işçilerini görmezden geliyor. Biz burada 79 gündür direniyoruz. Herkes sesimizi duydu. İktidar duymadı” dedi.

Arkadaşlarına alkışla destek verdiği için işten çıkarıldığını ifade eden İbrahim Ayaz “Biz yıllarca buraya hizmet ettik. Ne rapor aldık ne başka bir şey yaptık. İş kazası geçirdiğim için bana 4 aylık rapor verdiler. Ona rağmen bir ay dinlenip işe geri döndüm” dedi. Sivil toplum örgütleri dışında hiç kimseden destek almadıklarını söyleyen Ayaz, “Devlet büyüklerine de siyasi partilere de çok kızgınız. Direniyoruz. Direnmeye de devam edeceğiz. Petrol-İş bayrağını içeriye dikene kadar buradayız” şeklinde konuştu.

‘KADINLAR FLORMAR’I YENECEK’

Direnişteki bir diğer İşçi Elif Uslu da, çalışan arkadaşlarıyla görüşmelerini engellemek için fabrika etrafını brandalar ve tellerle çevirdiklerini söyledi. Yağmur çamur demeden direndiklerini söyleyen Uslu, “Yılmadık. Yılmayacağız. Ben inanıyorum, kadınlar Flormar’ı yenecek” diye belirtti.

Sendikaya üye olduktan bir gün sonra işine son verilen Pınar Koca da, fabrika sahibinin ve Kocaeli Valiliğinin bütün engellemelerine rağmen direnişlerine devam ettiklerini belirterek, “Bariyerler, brandalar ve çivili teller koyuyorlar önümüze. Valilik ses arabasıyla işçilerin fabrikanın önünden gitmesini söylüyor. Ben hakkımı savunan bir işçiyim, buradan neden gidiyorum?” diye sordu.

‘FLORMAR ÜRÜNLERİNİ KULLANMAYIN’

Koca, işçi arkadaşlarına ve duyarlı kamuoyuna, “Biz sadece kendi hakkımızı değil, işçi arkadaşlarımızın da hakkını savunuyoruz. Zenginler yanımızda olmayabilir. Devlet arkamızda olmayabilir. Baskı da görsek, valiliklere haber de verilse, polislere şikayet de edilsek değil 79 gün, 600’üncü gün de olsa biz burada olacağız ve hakkımızı savunacağız” diye seslendi. Koca, kadınlara da, “Kozmetik ürünü olan Flormar ve Yves Rocher ürünlerini biz sendikadan içeriye girene kadar kullanmayın ve almayın” diye çağrı yaptı.

"Direniş 79. gününde: Herkes sesimizi duydu bir iktidar duymadı!" haberi, 01 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 01 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Direniş 79. gününde: Herkes sesimizi duydu bir iktidar duymadı! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Direniş 79. gününde: Herkes sesimizi duydu bir iktidar duymadı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  2. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  3. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  4. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  5. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  6. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
  7. 14:11 Tokat'taki deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir mi?
  8. 14:09 "Ölümcül Bakteriler İnsan Kanını Hedef Alıyor: WSU'deki Araştırmada Tespit Edildi"
  9. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  10. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  11. 13:54 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu! Siyah-beyazlılar, yeni hocayı İngiltere'de buldu
  12. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
  13. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
  14. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
  15. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  16. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
  17. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  18. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  19. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  20. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
Gündem Haberleri