Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın BAE Ziyareti: İş Birliğinde Yeni Adımlar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın BAE Ziyareti: İş Birliğinde Yeni Adımlar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın BAE Ziyareti... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleştirdiği ziyarette BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile görüştü. İkili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular da ele alındı, iş birliği vurgulandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleştirdiği resmi ziyaret, Türkiye-BAE ilişkilerinde yeni bir dönemin kapısını aralıyor. Bakan Fidan'ın, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile gerçekleştirdiği görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular da ele alındı. Bu ziyaret, bölgedeki iş birliğinin güçlenmesi ve bölgesel istikrarın sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan tarafından kabul edilmesi, Türkiye-BAE ilişkilerinin güçlenmesi adına önemli bir adım olarak nitelendirildi. Abu Dabi'deki Al-Shati Sarayı'nda gerçekleşen görüşme, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuların da ele alındığı kapsamlı bir nitelik taşıdı.

Görüşme sırasında, Türkiye ile BAE arasındaki iş birliğinin daha da artırılması için somut adımların atılması konusunda mutabakata varıldı. Ticaretten savunma sanayiine, enerjiden turizme kadar çeşitli alanlarda iş birliğinin genişletilmesi ve derinleştirilmesi için ortak çabaların önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, bölgedeki istikrarın sağlanması ve çatışmaların sona erdirilmesi için yapıcı rol alma konusundaki kararlılık dile getirildi.

Orta Doğu'daki genel durumun yanı sıra özellikle Gazze Şeridi'nde yaşanan insani krizin ele alındığı görüşmede, derhal bir ateşkesin sağlanması ve bölgeye insani yardımın güvenli bir şekilde ulaştırılması için uluslararası toplumun birlikte hareket etmesi gerektiği vurgulandı. İnsani yardımın, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine zamanında ve etkili bir şekilde ulaştırılması için çaba sarf edilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Görüşme, bölgede kalıcı bir barışın tesisi için uluslararası toplumun, iki devletli çözüm temelinde Filistin-İsrail sorununa adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulunması yönündeki çabalarını artırması gerektiğini vurguladı. Türkiye ve BAE'nin, barış ve istikrarın sağlanması için ortak çabalarına devam edecekleri ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi için iş birliğini artıracakları konusunda karşılıklı mutabakata varıldı.

"Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın BAE Ziyareti: İş Birliğinde Yeni Adımlar" haberi, 10 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 10 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın BAE Ziyareti: İş Birliğinde Yeni Adımlar haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın BAE Ziyareti: İş Birliğinde Yeni Adımlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:05 Valve'ın bir sonraki oyunu olan Deadlock sızdırıldı: Half-Life 3'ü beklemeyin!
  2. 23:05 Google, Finlandiya'daki veri merkezini genişletmek için 1 milyar avro yatırım yapacak
  3. 22:44 Epic Games bu sefer oyun yerine Discord Nitro'u ücretsiz sunuyor!
  4. 22:44 Minecraft Dungeons, Microsoft Store'da büyük indirime girdi! Bu fırsatı kaçırmayın!
  5. 22:35 Netanyahu, kendisine yönelik tutuklama emri talebini "antisemitizm" olarak değerlendirdi
  6. 22:09 Selen Görgüzel'den Skandal Kalça Açıklaması Geldi!
  7. 21:53 Esra Dermancıoğlu’ndan Cannes tepkisi geldi! 'Yarı Çıplak!'
  8. 21:48 Şahan Gökbakar, Derbi Sonrası Konuştu!
  9. 21:32 İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin Reisi için yapılan saygı duruşuna tepki gösterdi
  10. 21:31 Fenerbahçe'den Dursun Özbek açıklaması!
  11. 21:27 Reisi'nin hayatını kaybetmesi ardından İsrail'den ilk açıklama geldi: "Bizim bir dahlimiz yok"
  12. 21:26 Bu araçlar artık satışa sunulmayacak! Son tarih 7 Temmuz
  13. 21:26 İşte Citroen Berlingo'nun yenilenen logosuyla birlikte sunulan özellikler ve fiyatları!
  14. 21:21 Uzman, altın sahiplerine yönelik tuzak hakkında bilgi verdi: "Bu hafta içinde gerçekleşecek"
  15. 21:19 Ankara’da korkunç kaza: Vinç halatı koptu, baba ve oğul hayatını kaybetti
  16. 21:17 Bir fincan ceviz meme ve prostat kanserine karşı koruyor!
  17. 21:15 DEM Parti heyeti Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti
  18. 21:14 21 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
  19. 21:14 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İbrahim Reisi için saygı duruşunda bulundu
  20. 21:12 Vücuttaki tüm toksini söküp atan o bitki: Yalnızca Türkiye'de yetişiyor!
Politika Haberleri