Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama: İsrail, 3 Vatandaşımızı Öldürdü!

Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama: İsrail, 3 Vatandaşımızı Öldürdü!

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'dan İsrail'e kaçak yollarla geçmeye çalışan ve kendilerinden haber alınamayan 3 Türk vatandaşının İsrail'in hava saldırısında öldüğünü açıkladı. Bakanlık, saldırıyı en güçlü şekilde kınadı.

Lübnan'dan yasa dışı yollarla İsrail'e geçmeye çalışan ve kendilerinden haber alınamayan 3 Türk vatandaşının, İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Dışişleri Bakanlığı, olayı en sert ifadelerle kınadı.

ALACAKLARINI ALMAK İÇİN YOLA ÇIKTILAR

Kırşehir’in Kaman ilçesinde yaşayan inşaat işçisi ve 3 çocuk babası Hüseyin Kaya (53), iş arkadaşları Çınar Alp Baydenk ve Sezer Özdemir ile birlikte daha önce çalıştıkları İsrail’de kalan alacaklarını almak için yola çıktı. 9 Ocak’ta Lübnan’a giden grup, 11 Ocak’ta İsrail’e geçmeye çalışırken ortadan kayboldu.

BİLGİLERİNE ULAŞILAMAMIŞTI

Yakınları ve yetkililer, günlerdir kendilerinden haber alamazken, Dışişleri Bakanlığı konuyu yakından takip etti. Ancak, gelen son bilgiler trajediyi ortaya çıkardı. Bakanlık, 3 Türk vatandaşının İsrail’in düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitirdiğini duyurdu.

DIŞİŞLERİ'NDEN SERT KINAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamada, "Kaçak yollarla Lübnan’dan İsrail’e geçmeye çalışırken kendileriyle bağlantısı kesilen üç vatandaşımızın, İsrail tarafından o bölgede düzenlenen bir hava saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın ölümüne neden olan bu hukuksuz saldırıyı en kuvvetli şekilde kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

SORUMLULARA HESAP SORULACAK MI?

Bu olay, uluslararası hukukun ihlali olarak değerlendirilirken, yetkililerin İsrail’den resmi açıklama talep edeceği belirtiliyor.

"Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama: İsrail, 3 Vatandaşımızı Öldürdü!" haberi, 29 Ocak 2025 tarihinde yazılmıştır. 29 Ocak 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama: İsrail, 3 Vatandaşımızı Öldürdü! haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama: İsrail, 3 Vatandaşımızı Öldürdü! 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 17 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ayla Karadere Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:02 Mesut Özil neden Türk Milli Takımı'nı seçmedi? Bilinmeyenleri açıkladı
  2. 17:00 Soğuk hava ve kar yolda!
  3. 17:00 Pezeşkiyan Türkçe şiir okudu, yetkililerden uyarı geldi!
  4. 16:58 Meral Akşener, uzun zaman sonra ilk kez görüntülendi
  5. 16:55 Arda Güler'e PSG'den teklif var! Real Madrid sıcak bakmıyor
  6. 16:52 Fenerbahçe'ye stat isim ve forma sponsorluğundan dev gelir!
  7. 16:49 Meteoroloji'den uyarı! İzmirliler yarın sırılsıklam olacak! İşte 18 Şubat 2025 İzmir hava tahmini
  8. 16:49 Merve Taşkın yetkililere seslendi; Bana şaka yaptınız değil mi?
  9. 16:49 İmamoğlu, İBB’nin Yeni Tesisinin Temelini Atarak Projeyi Başlattı
  10. 16:47 Mısır’dan Gazze’ye 7 bin 200 tonluk yardım!
  11. 16:45 Ankara'da Birleşik-İş Sendikası'nda saldırı: Şube başkanı, sekreteri vurarak öldürdü
  12. 16:44 Mehmet Şimşek: Enflasyon hala yüksek ama düşüyor
  13. 16:43 Mansur Yavaş'tan HÜDAPAR'a Sert Yanıt: "Türk Bayrağıyla Sorunu Olanlarla Mücadele Ediyoruz
  14. 16:42 O ilimiz için karlı ve soğuk hava uyarısı!
  15. 16:42 Ankara’da Birleşik Metal İş Sendikası'nda silahlı saldırı gerçekleştirildi!
  16. 16:40 Yunanistan hazırlanıyor: Santorini'ye "kaçış limanı" inşa ediliyor
  17. 16:37 DEM Parti heyetinden açıklama; 'Öcalan, Kürt meselesini çatışma zemininden çıkarmak istiyor'
  18. 16:37 AK Partili Akbaşoğlu'ndan TÜSİAD'a tepki: 'Haddini aştı, siyasete yön vermeye çalışıyorlar'
  19. 16:35 Ankara'da Şok Eden Cinayet: Sendika Başkanı Cinayet İşleyip İntihar Etti!
  20. 16:34 TBMM'ye yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi!