DİSK ve Türk-İş’ten asgari ücrete ilk tepki: 'Adaletli değildir, asla kabul edilemez'

DİSK ve Türk-İş’ten asgari ücrete ilk tepki: 'Adaletli değildir, asla kabul edilemez'

DİSK ve Türk-İş’ten asgari ücrete ilk tepki:... Kadıköy'de bir araya gelen DİSK üyesi işçiler, 2825.90 TL olarak açıklanan asgari ücreti tanımayacaklarını belirtti. Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ise, "Belirlenen net asgari ücret yetersizdir, " diyerek tepkisini gösterdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ev sahipliğinde son kez toplandı. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren 2021 yılı asgari ücreti açıklandı. İşçileri temsilen TÜRK-İŞ, işveren ve hükümeti temsilen ise TİSK ve Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un masaya oturduğu toplantıda işçilere 2021 yılında asgari ücret brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş ücret verilecek. Kadıköy'de bir araya gelen DİSK üyesi işçiler, geçinebileceği bir asgari ücret belirlenmezse, kararı tanımayacağını belirtti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan bir işçinin ailesiyle beraber geçinebileceği bir ücret çıkmazsa, bu kararı tanımayacağız” dedi.

"ADALETLİ, HAKKANİYETLİ VE İNSANİYETLİ DEĞİLDİR"

Çerkezoğlu, “İşçiler bir kez daha açlığa, sefalete mahkum ettiniz. Bu mu adaletiniz? Bu mu, bu ülkenin tüm değerlerini üreten işçiye, emekçiye reva gördüğünüz asgari ücret. Bu asla kabul edilemez. Bu adaletli değildir. Hakkaniyetli değildir, insaniyetli değildir. Ticaret Odası Başkanı’nın sözünü bir kez daha teyit ettiniz. Bu ülkenin işçisine emekçisini açlığa mahkum ettiniz. Ama bilin ki asgari ücreti sizin keyfiyetinize bırakmayacağız. Bilin ki bu dava burada bitmez. Bilin ki bu hesap burada bitmez. Biz net bir şekilde söylüyoruz: 1 Ocak’tan itibaren başta asgari ücret ve civarın da ücret alan sendikalı ve sendikasız işçilerle beraber bu ücreti değiştirmek, yükseltmek ve insan onuruna yaraşır bir ücret haline getirmek için mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TÜRK-İŞ: BELİRLENEN NET ASGARÎ ÜCRET YETERSİZDİR

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, "Belirlenen net asgari ücret yetersizdir, işçilerin beklentilerini karşılamaktan uzaktır" açıklamasını yaptı. Irgat, "2021 yılında geçerli olacak asgari ücret gördüğünüz gibi işveren ve hükümet temsilcileri tarafından oy çokluğuyla belirleniyor. İşçi kesimi olarak alınan karara katılmıyor ve muhalif kalıyoruz. Açıklanan ücret işçi beklentilerini karşılamaktan uzak" dedi.

"3 BİN LİRANIN ÜZERİNDE BİR RAKAM TEKLİF ETMELERİNİ BEKLEDİK"

Irgat, şöyle devam etti: "Bu hesaplamanın içinde ailenin harcamaları yoktu, aralık ayında gerçekleşecek enflasyon oranı da yoktu. Fiyat artışları da dikkati de alınmamıştı. İşçi kesimi olarak net 3 bin liranın üzerinde bir rakam teklif etmelerini bekledik. Birlikte belirledikleri asgari ücret yetersiz ve işçilerin beklentilerinden uzak. Bugünün şartlarında yetmeyecek bir asgari ücret belirlenmiştir. 3 işçi konfedarasyonu olarak görüşlerimizi paylaşmıştık." Asgari ücret 2020 yılı için brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak belirlenmişti. TÜRK-İŞ asgari ücretin 3 bin TL'den az olmamasını talep ederken, DİSK net 3 bin 800 TL olmasını talep etmişti. Asgari ücret konusunda DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ortak tutum alma kararı almıştı. 

"DİSK ve Türk-İş’ten asgari ücrete ilk tepki: 'Adaletli değildir, asla kabul edilemez'" haberi, 28 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 29 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan DİSK ve Türk-İş’ten asgari ücrete ilk tepki: 'Adaletli değildir, asla kabul edilemez' haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. DİSK ve Türk-İş’ten asgari ücrete ilk tepki: 'Adaletli değildir, asla kabul edilemez' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Tele 1

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Ekonomi Haberleri