DİSK’in ‘kıdem tazminatı’ açıklamasına polis engeli

DİSK’in ‘kıdem tazminatı’ açıklamasına polis... DİSK'in kıdem tazminatı, esnek ve kısmi çalışmayı da içeren torba yasa teklifine karşı TBMM önünde yapacağı açıklamaya polis müdahale etti.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen esnek çalışma düzenlemesini ve kıdem tazminatları için torba yasa teklifini protesto eden bir grup Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi, Dikmen kapısı önünde toplandı. Burada basın açıklaması yapmak isteyen gruba izin verilmedi. Bunun üzerine bazı CHP milletvekilleri grubu içeri almak istedi. Ancak milletvekilleri dışındakilerin Meclis'e girmesine izin verilmemesi üzerine, içeriye girmek isteyen grup ile polis arasında arbede yaşandı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da aralarında bulunduğu 3 kişinin girişine izin verilmesinin ardından arbede sona erdi. Öte yandan TBMM'nin Dikmen kapısı önüne gelmek isteyen diğer DİSK üyeleri de polis tarafından uzaklaştırıldı.

CHP'Lİ AĞBABA: İSTİHDAM PAKETİ, “İSTİSMAR PAKETİDİR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, torba yasayla Meclis gündemine gelen “İstihdam Paketi” ile, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlara “Belirli Süreli İş Sözleşmesi”nin dayatıldığını belirterek, “Bu yasanın adı olsa olsa İstismar Yasasıdır” dedi. CHP’li Ağbaba, AKP’li vekillerin imzasını taşıyan “İstihdam Paketi” ile 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanların emeklilik hakkı ve kıdem ihbar tazminatlarının ellerinden alınacağını söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ağbaba şunları söyledi: “AKP yeni bir paket getiriyor ‘İstihdam Paketi’. Bu paketin içeriğine baktığımız zaman olsa olsa adı ‘istismar paketi’ olur. Bu yalanlarla 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlara Belirli Süreli İş Sözleşmesi dayatılıyor. Belirli Süreli İş Sözleşmesi demek geçici işçilik demektir, bunun da adı olsa olsa ‘modern köleliktir. Bu paketle Belirli Süreli İş Sözleşmesi’nin önünü açılmaktadır. Belirli süre çalışan işçinin iş güvencesi olmaz, kıdem ihbar tazminatı olmaz, emekli olması da imkansız hale gelir. Bu sözleşmeyle çalışan sendika hakkından ve toplu sözleşme hakkından faydalanamaz. Belirli Süreli İş Sözleşmesi çalışma barışını bozar, çalışanlar arasında ayrımcılığa yol açar.”

İŞÇİLERİN TAMAMI TORBAYA KARŞI

Hak-İş, Türk-İş ve DİSK’in bu torba yasaya karşı çıktığını anımsatan Ağbaba, “Türkiye’de bulunan 3 işçi konfederasyonunun karşı olması, yani işçilerin tamamını temsil eden sendikaların karşı olması önemlidir ve ciddiye alınmalıdır. Bu yasa sendikaların istekleriyle de derhal Meclis’ten geri çekilmelidir” dedi.

“TÜRKİYE KAYIT DIŞI İŞÇİ CENNETİNE DÖNÜŞÜR”

Ağbaba, İstihdam Paketi’nin kayıt dışı eleman çalıştırmanın önünü açacağını belirterek “Türkiye’de şu an 10 işçiden 3’ü kayıt dışı çalışmaktadır. Bu yasa geçerse kayıt dışılığın önü açılır. Türkiye, kayıt dışı işçi cennetine dönüşür” dedi.

“EMEKLİLİK İMKANSIZ HALE GELİR”

Ağbaba, bu yasanın 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanların emeklilik hakkını ortadan kaldıracağını vurgulayarak, “Haktan hukuktan bahsederler, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlara en büyük adaletsizliği ve en büyük haksızlığı, vicdansızlığı yapar. Bu insanların emekli olması imkansız hale gelir. Yeni Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) katılmasına yol açar” diye konuştu.

"DİSK’in ‘kıdem tazminatı’ açıklamasına polis engeli" haberi, 04 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 04 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan DİSK’in ‘kıdem tazminatı’ açıklamasına polis engeli haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. DİSK’in ‘kıdem tazminatı’ açıklamasına polis engeli 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  2. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  3. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  4. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  5. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  6. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  7. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  8. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  9. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  10. 02:02 Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri iflasını açıkladı ve şirket hızla satışa çıkarıldı
  11. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  12. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  13. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  14. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  15. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  16. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  17. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  18. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  19. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  20. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
Gündem Haberleri