DİSK’ten Demirören’e uyarı: Teker teker teşhir edeceğiz

DİSK’ten Demirören’e uyarı: Teker teker teşhir edeceğiz

DİSK’ten Demirören’e uyarı: Teker teker teşh... CNN Türk haber merkezinde çalışan 7 muhabir ve 9 kameramanın binaya girişlerini yasaklayan ve otoparkta kurulan konteynerde çalışmalarını isteyen ...

CNN Türk haber merkezinde çalışan 7 muhabir ve 9 kameramanın binaya girişlerini yasaklayan ve otoparkta kurulan konteynerde çalışmalarını isteyen CNN Türk Genel Müdürü Murat Yancı, gazeteci kıyımına başladı.

CNN Türk haber merkezinde çalışan 7 muhabir ve 9 kameramanın binaya girişlerini yasaklayan ve otoparkta kurulan konteynerde çalışmaları istendi. Olayın duyulmasının ardından CNN Türk’ün A Haber’den atanan Genel Müdürü Murat Yancı, yıllık izine çıkardığı muhabirlerine izin dönüşü kendileriyle çalışmak istemediklerini tebliğ etti.

Olayın duyulmasının ardından izne çıkarttığı isimlerden olan CNN Türk muhabiri Özgür Deniz Kaya, Cansel Kiraz ve Zeynep Timurlenk’e, izinlerinden döner dönmez, artık kendileriyle çalışılmak istenmediği tebliğ edildi.

'DEMİRÖREN'İ UYARIYORUZ'

Konuyla ilgili yapılan DİSK Basın İş açıklamasında, “1 Mayıs öncesinde çalışanların tüm haklarına göz diken, köleliği dayatmaya çalışan Demirören’i uyarıyoruz. Bu memleket sizin çiftliğiniz değil, ne sizin ne de başkasının” denildi.

“Demirören Medya emekçi düşmanlığına devam ediyor!” başlıklı açıklamanın ilgili bölümü şöyle:

“Demirören bir süre önce 45 kişiyi tazminatlarını ödemeden işten çıkardı. Çünkü yargının da kendisine arka çıkacağını biliyordu. Bugünlerde ise çalışanlarını COVID-19 riski altında en kötü koşullarda çalıştırıyor. Önce binanın girişine konteynır koydurdu ve sahada çalışan muhabir ve kameramanların binaya girişini yasakladı. İtiraz edenler alelacele izne çıkartıldı. A Haber’den atanan yöneticilerin ağzında ise “Burada çok şey, çok kişi değişti, farkında değil misiniz?” tehdidi dillendiriliyor.

Hükümetin açıkladığı üç aylık işten çıkartma yasağı nedeniyle Demirören itiraz edenlere zorunlu olarak yıllık ücretli izinlerini kullandırıyor. Bu sayede çalışanlara izin parası ödemekten de kurtuluyor. Basın İş Yasası’na göre kullanılmayan izinlerin parasının iki katını ödemekten de böylelikle kurtuluyor. Ardından da izinden dönenleri ücretsiz izne çıkartma tehdidi ile istifaya zorluyor. Öyle ya nasıl olsa arkasında AKP var, ne hak ne hukuk dinliyor.

'EMEKÇİ DÜŞMANLARINI TEKER TEKER TEŞHİR EDECEĞİZ'

Nitekim zorunlu izne çıkarılan 7 gazeteciden yıllık izin süresi en az olan Özgür Deniz Kaya, Cansel Kiraz ve Zeynep Timurlenk’e, izinden döner dönmez, artık kendileriyle çalışılmak istenmediği tebliğ edildi. 7 gazetecinin hepsine aynı dayatmanın yapılacağı, istifa etmezler dava açma yoluna giderlerse hiç tazminat alamayacakları yönünde tehdit edildikleri açık. Arkadaşlarımız olmayan adalete güvenmedikleri için bu hukuksuz duruma karşı tek taraflı iş akti feshi yoluna da gidemedi. Çünkü yeni iş bulana kadar, kanal yönetiminden alacakları tazminata ihtiyaçları var.

1 Mayıs öncesinde çalışanların tüm haklarına göz diken, köleliği dayatmaya çalışan Demirören’i uyarıyoruz. Bu memleket sizin çiftliğiniz değil, ne sizin ne de başkasının. Günü geldiğinde sizden de, bugün tetikçiliğinizi yapan Ahmet Hakan, Murat Yancı ve Kubilay Gülbek’ten de bunların hesabını soracağız. Emekçi düşmanlarını teker teker teşhir edeceğiz”

"DİSK’ten Demirören’e uyarı: Teker teker teşhir edeceğiz" haberi, 01 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan DİSK’ten Demirören’e uyarı: Teker teker teşhir edeceğiz haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. DİSK’ten Demirören’e uyarı: Teker teker teşhir edeceğiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması geldi
  2. 00:49 Bakan Şimşek yatırımcıları uyardı: "temkinli olun"
  3. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  4. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  5. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  6. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  7. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  8. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  9. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  10. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  11. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  12. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  13. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
  14. 00:08 Erdoğan: "Sayın Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok"
  15. 00:06 Cep telefonlarında geliştirilen erken uyarı sistemlerine tepki: 'Depremden daha fazla zarar verir'
  16. 00:04 Tarım sektöründe büyük bir iflas! Herkes iş arayışına girdi
  17. 00:04 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem bir gece yaşandı
  18. 00:04 Türkiye'de 16 mağazası bulunan sevilen kozmetik markası iflasın eşiğinde!
  19. 00:03 İsrail, İran'a nasıl karşılık verecek? İsrail basını açıkladı
  20. 00:01 AB, İran'a yönelik yaptırımları genişleteceğini açıkladı
Haberleri