DİSK'ten taciz iddiası hakkında açıklama: Hakkında taciz beyanı bulunan Faruk Işık ile ilişiğimizi kestik

DİSK'ten taciz iddiası hakkında açıklama: Hakkında taciz beyanı bulunan Faruk Işık ile ilişiğimizi kestik

DİSK'ten taciz iddiası hakkında açıklama: Ha... DİSK Yönetim Kurulu, sendika içerisinde Örgütlenme Uzmanı olarak görev yapan ve hakkında gündeme gelen taciz, şiddet ve mobbing beyanları sebebiyle Faruk Işık kurum ile ilişiğini kesildiğini duyurdu.

DİSK'e bağlı Genel-İş sendikasında Örgütlenme Uzmanı olarak görev yapan Faruk Işık hakkında üç ay önce 'taciz' beyanı üzerine başlatılan ve son günlerde sosyal medyada da gündeme gelen soruşturma tamamlandı. DİSK Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuz iddiaları soruşturmak üzere kadınlardan oluşan bir soruşturma komisyonu oluşturmuş ve ayrıca soruşturma boyunca ilgili kişi tedbiren DİSK’ten uzaklaştırılmıştır. Son olarak, Soruşturma Komisyonu’nun çalışmalarını değerlendiren Yönetim kurulumuz Faruk Işık’ın DİSK’le ilişkisinin kesilmesine karar vermiş ve DİSK ile ilişkisi sona erdirilmiştir" denildi.

DİSK: İLİŞİĞİ KESİLDİ

DİSK tarafından yapılan açıklamanın tamamında şunlar kaydedildi: "DİSK’in kadına yönelik şiddet ve taciz konusunda politikası ve tutumu nettir. Şubat 2020’de toplanan 16. Genel Kurulu’nda anatüzüğünde toplumsal cinsiyet eşitliği doğrultusunda önemli değişiklikler yapan DİSK, İstanbul Sözleşmesi’nin kararlı savunucusudur. DİSK Uluslararası Çalışma Örgütü’nün 190 sayılı işyerinde taciz ve şiddetin önlenmesine dönük sözleşmesinin Türkiye tarafından onaylanması ve gereğinin yapılması için mücadele etmektedir. DİSK kadına yönelik şiddet ve tacizin toplumsal yaşamın tüm alanlarında ve işyerlerinde ortadan kaldırılmasını ısrarla savunmaktadır."

"HASSASİYETLE ELE ALINMIŞTIR"

"Bu çerçevede Temmuz 2020 başlarında DİSK çalışanı Faruk Işık hakkında gündeme gelen kadına yönelik taciz ve şiddet iddiaları DİSK Yönetim Kurulu tarafından hassasiyetle ele alınmıştır. Yönetim Kurulumuz iddiaları soruşturmak üzere kadınlardan oluşan bir soruşturma komisyonu oluşturmuş ve ayrıca soruşturma boyunca ilgili kişi tedbiren DİSK’ten uzaklaştırılmıştır. Son olarak, Soruşturma Komisyonu’nun çalışmalarını değerlendiren Yönetim kurulumuz Faruk Işık’ın DİSK’le ilişkisinin kesilmesine karar vermiş ve DİSK ile ilişkisi sona erdirilmiştir."

"DİSK'E DÖNÜK İTHAMLARI ÜZÜNTÜ İLE İZLİYORUZ"

"Sosyal medyadaki “sahte /isimsiz” bir hesap üzerinden bu konu vesile edilerek DİSK üyesi sendikalarımıza ve DİSK yöneticilerine dönük asılsız ithamları büyük bir üzüntü ile izliyoruz. Bu asılsız itham ve iftiralar DİSK’in kurumsal kimliğine zarar vermeyi amaçlamaktadır. DİSK taciz ve şiddet konusunda gereğini yaptığı gibi DİSK’e dönük saldırılar karşısında da dimdik duracaktır. 16. Genel Kurulda büyük bir destekle seçilen yönetim kurulumuz DİSK Anatüzüğü’nde yer alan ilkeler doğrultusunda yoluna devam edecektir."

NE OLMUŞTU?

DİSK Yönetim Kurulu, sendika içerisinde Örgütlenme Uzmanı olarak görev yapan ve hakkında gündeme gelen taciz, şiddet ve mobbing beyanları vardı. Işık hakkında üç ay önce 'taciz' beyanı üzerine başlatılan ve son günlerde sosyal medyada da gündeme gelmişti.

tele-233041-1-t.jpg

"DİSK'ten taciz iddiası hakkında açıklama: Hakkında taciz beyanı bulunan Faruk Işık ile ilişiğimizi." haberi, 29 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 29 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan DİSK'ten taciz iddiası hakkında açıklama: Hakkında taciz beyanı bulunan Faruk Işık ile ilişiğimizi.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. DİSK'ten taciz iddiası hakkında açıklama: Hakkında taciz beyanı bulunan Faruk Işık ile ilişiğimizi.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  2. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  3. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  4. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  5. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  6. 12:28 AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, Rolex Paylaşımını Silme Kararını Açıkladı
  7. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  8. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  9. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  10. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  11. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  12. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  13. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  14. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  15. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  16. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  17. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  18. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  19. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  20. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
Gündem Haberleri