Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Çocukları söz ve hareketlerinizle incitmemenizi rica ediyorum

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Çocukları söz ve hareketlerinizle incitmemenizi rica ediyorum

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Çocukları söz ... Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Manisa'daki ziyaretinin ardından Eskişehir'e geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Manisa'daki ziyaretinin ardından Eskişehir'e geldi. Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) İkieylül Kampüsü'nde Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, MHP Eskişehir milletvekili Metin Nurullah Sazak tarafından karşılanan Erbaş, yerleşke içerisine yapılacak Kampüs Camii'nin temel atma törenine katıldı.

Selçuklu mimarisiyle yapılacak olan caminin üniversite içerisinde öğrencilerin dinleneceği bir alan olarak değerlendirileceğini ifade eden Erbaş şunları söyledi:

İnançlı, imanlı, değerlerini bilen milli ve manevi değerlerine bağlı, bu caminin burada olması başlı başına bir mesaj zaten. Minaresiyle bir mesaj, mimarisiyle bir mesaj. Selçuklu mimarisi. Muhteşem. Bu tarzı ben de çok seviyorum. İnşallah üniversitelerimizde başka yerlerde bu tarzın da yapılması için gayret ediyoruz. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Nice gençler bu camide sadece namaz kılmayacaklar, camimizi kitapla donatacağız inşallah. Camimizin duvarına yaslanacak kütüphanesinden kitabını alacak, orada dinlenecek. Derste hocasını 3-5 saat dinlemiş, yorulmuş. Fizik dersi almış, matematik dersi dinlemiş, ya da benzer hangi alanda hangi uzmanlık alanı neyse ya da eğitim alan neyse. Gelecek camiye dinlenecek. Neyle dinlenecek? Oradan alacak bir Kur'an-ı Kerim. Kur'an-ı Kerim'i okuyarak dinleyecek. Bir hadis kitabı çekecek, onu okuyarak dinlenecek. Bir ilmihal kitabı, bir fıkıh kitabı ya da bir kültür kitabı, bir şiir kitabı. Bir roman, bir hikaye okuyarak dinlenecek. Bir işte yorulduğun zaman başka bir işe geç, devam et ve orada dinlenirsin. Rabbimiz öyle buyuruyor. Biz de onun için camimizi inşallah kitaplarla donatacağız.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız da camilerin, birliğin, kardeşliğin, dayanışmanın güçlendiği kutsal mekanlar olduğunu belirterek, "Aziz milletimizin camilere bakışını en iyi yansıtan ifadeler şüphesiz İstiklal Marşı'mızda yer almaktadır. Milli Marşımızda ifadesini bulduğu gibi "Şehadetleri dinin temeli" olan ezan seslerinin ebediyen yurdumuzun üstünde duyulması istiklalimizin, bağımsızlığımızın en önemli göstergesi olarak dile getirilmektedir. Camilerimizin ibadet yeri olmasının yanı sıra ilim, irfan ve eğitim müessesesi olarak ayakta durması demek; değerlerimiz ve tüm mukaddesatımızla milli manevi heyecanımızın her dem yeniden tazelenmesi demektir. Nitekim insan, değerleriyle insan, hayat, değerleriyle hayattır" şeklinde konuştu. Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek de Selçuklu mimarisiyle yaklaşık 16 milyon 750 bin liraya yapılacak olan camide kapalı alanda 800 kişinin namaz kılabileceğini ve 3 bölüm halinde yapılarak 18 ayda tamamlanacağını söyledi. Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız ve beraberindekiler caminin temelini atarak ilk betonu döktü.

"Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Çocukları söz ve hareketlerinizle incitmemenizi rica ediyorum" haberi, 27 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 27 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Çocukları söz ve hareketlerinizle incitmemenizi rica ediyorum haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Çocukları söz ve hareketlerinizle incitmemenizi rica ediyorum 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri