Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Geçmişimizdeki o değerlerimizi çocuklarımıza öğretelim"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş:

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Geçmişimizdek... Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan "Yaşamkent Hz. Aişe 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara Valisi Vasip Şahin ve vatandaşlar katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Yaşamkent Hz. Aişe 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara Valisi Vasip Şahin ve vatandaşlar katıldı.

"SİZİN EN HAYIRLİNIZ KUR'AN'I ÖĞRENENLERİNİZ VE ÖĞRETENLERİNİZDİR"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açılışta yaptığı konuşmada, "Efendimiz buyuruyor ki, "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir." İşte burada 4-5-6 yaşındaki çocukların Kur'an'ı tanımaları sağlanacak. Elif, b, t nedir? Bununla da yetinmeden yine medeniyetimizin en önemli değerleri ile donanımlı genç nasıl olur onun temelleri atılacak. Sevgi, saygı, sadakat nedir, dürüstlük, yalanın çirkinliği, dürüstlüğün güzelliği nedir" dedi.

"HANGİ ANNE VE BABA ÇOCUĞUNUN KÖTÜLÜKLERLE MEŞGUL OLMASINI İSTER Kİ"

Toplumun söz konusu değerlerle donatılmış bir gence sahip olmayı arzu ettiğini belirten Erbaş, "Hangi anne ve baba çocuğunun kötülüklerle meşgul olmasını ister ki? İşte biz burada 4-6 yaş kurslarımız da burada olsun. Edirne'de, Van'da, Ordu'da, Aydın'da, Şırnak'ta olsun her yerde. Ülkemizin 81 ilinde neredeyse 922 ilçesinde artık 4-6 yaş Kur'an kurslarımız var. Biraz önce genel müdürümüzden aldığım rakam 211 bini aşmış. Elhamdülillah daha da çoğalacak" ifadelerini kullandı.

"MEDENİYETİMİZİN DEĞERLERİNİ ÖĞRETİN"

Şimdiye kadar bir buçuk milyona yakın 4-6 yaş çocuğun Kur'an kurslarında hizmet gördüğünü dile getiren Erbaş, şunları kaydetti:

"Efendimizin tavsiyesini yerine getiriyoruz. Biz onun ümmeti olarak en güzel tavsiyelerinden birisi olan çocuklar yedi yaşına gelince onlara Din-i İslam'ı öğretmeye başlayın, temel dini bilgileri, abdest nasıl alınır, namaz nasıl kılınır? Sevgi nedir, saygı nedir? Küçükleri sevmek nedir, büyüklere saygı göstermek nedir? Bunları öğretin, medeniyetimizin değerlerini öğretin. Efendimizin tavsiyesini yerine getiriyoruz."

"FATİH'LER SÜLEYMAN'LAR YETİŞTİRELİM"

Bilim insanlarının araştırmalarına göre insanların karakterlerinin yarısının 7 yaşına kadar geçirdiği sürede oluştuğunu aktaran Erbaş, "Hazreti Aişe'ler, Fatıma'lar, Ali'ler Hüseyin'ler, Fatih'ler, Süleyman'lar yetiştirelim. Onlar gibi geçmişimizdeki o değerlerimizi çocuklarımıza öğretelim. Bunun için çırpınıyoruz. Vatanını seven, bayrağını seven, ezanını seven, Rabbini, peygamberini seven gençler yetiştirelim istiyoruz."

Programa katılan Vali Vasip Şahin "Bütün medeniyetlerin gelişimine baktığımızda aslında çift taraflı bir gelişme mutlaka şart olarak görülüyor ve temelinde de o olduğu görülüyor. Bir taraftan maddi kalkınmayı yaparken ama öbür taraftan da kendi üzerinde yükseldiği değerlere sahip çıkarak o değerleri yücelterek ve o değerlerle tesis ederek nesillerini ancak öyle sağlayabiliyor. Yani siz bir kalkınma yapacaksanız, insanınızın kalitesini yükseltecekseniz. Mutlaka o coğrafyanın, o milletin sahip olduğu değerleri de aynı zamanda yeni nesille aktaracaksınız." dedi.

"Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Geçmişimizdeki o değerlerimizi çocuklarımıza öğretelim"" haberi, 22 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Geçmişimizdeki o değerlerimizi çocuklarımıza öğretelim" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Geçmişimizdeki o değerlerimizi çocuklarımıza öğretelim" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  2. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  3. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  4. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  5. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  6. 15:28 Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
  7. 15:28 Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  8. 15:28 Et ve Süt Ürünleri Uzun Ömürlü Olsun! Pratik Muhafaza Yöntemleri
  9. 15:27 En Yüksek Faiz! 100 Bin TL'ye Ne Kadar Kazanırsınız? Aylık Kazanç Hesaplaması!
  10. 15:27 CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
  11. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
  12. 15:26 Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
  13. 15:24 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli model
  14. 15:22 Bilim insanları saniyeler içinde şarj olabilen batarya ürettiğini açıkladı
  15. 15:18 ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu
  16. 15:16 TikTok CEO’su açıkladı: İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz
  17. 15:14 ABD Kongresi'nden TikTok kararı geldi: Satışı için 12 ay süresi var
  18. 15:12 Apple yeni iPad cihazları duyuracak: tarihler belirlendi
  19. 15:10 ABD istihbaratı açıkladı: Navalni'yi öldüren emri Putin vermedi
  20. 15:09 Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda başkanlık seçimi günü geldi
Gündem Haberleri