Diyanet, Konya'da doktorları hedef alan imamla ilgili soruşturma başlattı

Diyanet, Konya'da doktorları hedef alan imamla ilgili soruşturma başlattı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Konya Selçuklu'da doktorları hedef alan imam hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Kente bir müfettişin gönderildiği de belirtildi.

Diyanet konuya ilişkin  yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

"Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Konya’da görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülere ilişkin personel hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı 

Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Ne olmuştu? 

Konya Selçuklu’da bir imam Konya’da öldürülen doktor Ekrem Karakaya için greve giden sağlık emekçilerini hedef aldı. İmam, “Sen vardın hastaneden boş döndün. Doktorlar dedi ki ‘bugün grevdeyiz’. Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin?” ifadelerini kullanmıştı. 

 

 

"Diyanet, Konya'da doktorları hedef alan imamla ilgili soruşturma başlattı" haberi, 08 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 08 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.