Diyarbakır'da bombalı saldırı: 9 şehit 100'den fazla yaralı

Diyarbakır'da bombalı saldırı: 9 şehit 100'den fazla yaralı

Diyarbakır'da bombalı saldırı: 9 şehit 100'd... Olay, Diyarbakır'ın merkez dört ilçesinden biri olan Bağlar ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, teröristler tarafından Emek Caddesi'nde bulunan ve içerisinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün...

Olay, Diyarbakır'ın merkez dört ilçesinden biri olan Bağlar ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, teröristler tarafından Emek Caddesi'nde bulunan ve içerisinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu eski emniyet müdürlüğü binasına saat 08.00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı yapıldı. Şiddetli patlamanın yaşandığı bölgede bombalı saldırının ardından teröristler tarafından emniyet binasına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Yaklaşık 6-7 dakika süren çatışma teröristlerin ara sokaklara kaçmasıyla sona erdi. Çatışmanın ardından şiddetli patlamanın yaşandığı bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Saldırının ardından 'yayın yasağı' getirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: 2'Sİ POLİS, 8 ŞEHİT

Diyarbakır Valiliği, merkez Bağlar İlçesi polis okulu ek binası önünde meydana gelen patlamanın bilançosunu açıkladı. Hasar tespitine başlandığı belirtilen Valilik açıklamasında, şu bilgiler verildi:

"04.11.2016 Cuma günü saat 07.53'te İlimiz Bağlar İlçesinde bulunan Aydın Arslan Bulvarı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin oldukça yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca üstlenilen, bomba yüklü araçla bir patlama gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu menfur saldırı olayında; 2'si polis memuru, 1'i Emniyet Müdürlüğü'nde görevli işçi, 5'i vatandaşımız olmak üzere toplam 8 kişi şehit olmuştur. Olay sonrası hastanelere ivedilikle intikal ettirilen yaralılarımızın tedavilerine devam edilmektedir. Patlama sonrası olay yeri ve çevresinde vatandaşlarımıza ait bina ve araçlar hasar görmüştür. Bu patlama olayından zarar gören vatandaşlarımızın hasarlarının tespitine başlanmış olup, zararları en kısa zamanda devletimiz tarafından karşılanacaktır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Olayla ilgili çok yönlü olarak başlatılan soruşturma devam etmektedir."

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 9'A YÜKSELDİ

 Saat 16:00 itibari ile hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükseldiği açıklandı.

Yaralıların çoğunluğunun iş yerlerine ve okullarına gitmek üzere bölgede yürüyen ya da araç bekleyen vatandaşlar olduğu tahmin ediliyor. Patlamada emniyet binası büyük hasar görürken, binanın yaklaşık 600 metre çevresindeki binalarda da hasar oluştu. Emniyet binasına yakın bölgedeki binalardan bazılarının duvarlarının yıkıldığı görüldü.

Bölgede bulunan birçok bina ve iş yerlerinin ise camları kırıldı. Emniyet binası önünde park halinde bulunan çok sayıda araç hurdaya dönerken, bir özel halk otobüsü de büyük hasar gördü. Geniş güvenlik önlemlerinin sürdüğü bölgede UMKE, 112 ve itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

ERDOĞAN DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMAYLA İLGİLİ VALİYİ ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki patlamayla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın patlama haberinin ardından sabah saatlerinde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u telefonla aradığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olayla ilgili detaylı bilgi aldığı kaydedildi.



PATLAMADAN SONRA GÖZALTINDAKİLER BAŞKA YERE NAKLEDİLDİ

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesinde Aydın Arslan Bulvarında bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne yönelik saldırıra yaralananlar kentteki çeşitli hastanelere sevk edildi. Patlamanın hedefi olan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde çeşitli suçlardan gözaltında bulunan şüphelilerin ise saldırıdan sonra Silvan yolundaki Polis Okuluna nakledildiği öğrenildi. 

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda sağlık, UMKE ve itfaiye ekipleri yönlendirilirken, yaralı sayısının fazla olmasından dolayı bazı ambulansların 4-5 yaralıyı birden taşıdıkları belirtildi. Saldırı sonrası çevre illerden de sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar kentte bulunan kamu ve özel hastanelere kaldırıldı.

Saldırının bulunduğu bölgede vatandaşların yaşadığı binalarda büyük hasat meydana gelirken, bazı dükkan ve evlerde göçük oluştu. Göçük altında kalan yaralı vatandaşlar enkaz altından çıkarılırken, bölgede bazı noktalarda enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Kentte polis olağanüstü güvenlik önlemi alırken, özellikle hastanelere giden yollar ve hastane önlerinde önlemler artırıldı. Kentte tüm sağlık çalışanları ve emniyet birimleri göreve çağrıldı. 

Hastane önünde görüntü almak isteyen basın mensuplarına polis olayla ilgili yayın yasağının bulunduğu hatırlatılarak görüntü alınmasına izin verilmedi.

Polisten Diyarbakırlılara sağduyu çağrısı

Diyarbakır’daki bombalı araç saldırının ardından toplanan grup polis ekiplerine taş atıp saldırmak isterken, polis ekipleri araçlardan anons yaparak halkı sağduyulu olmaya çağırdı. Kalabalığa hitap eden polis memuru günün dayanışma günü olduğunu söylerken, bir vatandaş da Kürtçe anons ederek halkı sükunete davet etti. 

Diyarbakır Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan Terörle Mücadele Şube ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarına yönelik düzenlenen bombalı araçlı saldırı sonrasında emniyet binaları ile çevredeki birçok bina kullanılmaz hale geldi. Çevrede birçok binada hasar meydana gelirken, yaklaşık 10 bina kullanılamaz hale geldi. Olayın ardından bölgeye gelen polis ekipleri bölgeyi güvenlik şeritleri ile kapattı. Bölgede toplanan ve yaralıların olduğunu belirten vatandaşlar polis ekipleri ile tartışıp, ekiplere taş atmaya başladı. Grup arasında çıkan taşkınlıkta link edilmek istenen 2 kişi polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

“Gün dayanışma günüdür''

Bölgeye toplanan grup polis aracına yürümek istedi. Araçtan inen 2 polis havaya ateş açarak grubu dağıtmaya çalıştı. Ardından anons aracındaki mikrofonu eline alan bir polis, “Gün dayanışma günüdür. Lütfen el birliği ile Diyarbakır’ı hak ettiği yere taşıyalım. Biz bu günleri Allah’ın izniyle atlatacağız'' anonsu yaptı. Daha sonra bir vatandaş da halkı sakinleştirmek için polisin mikrofonundan Kürtçe anons yaptı. Kürtçe anons yapan vatandaş, “Hepimizin yaralıları var, acı çekiyoruz. Hepimiz birbirimize yardımcı olmak durumundayız. Lütfen sakin olalım'' dedi.

Bölgede gergin bekleyiş devam ediyor.

İNTERNET KESİLDİ

Saldırının ardından kentte internet kesintisi yaşandığı bilgisi geliyor.

SALDIRININ OLDUĞU BÖLGEDE İLKOKUL BULUNUYOR! 

Patlamanın gerçekleştiği Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet binasının yakınlarında bir ilkokulun bulunduğu ve saldırının okula giriş saatlerinde gerçekleştiği için yaralananlar arasında çocukların olduğu belirtiliyor. Bölgeden gelen bilgilere göre patlama 8 sularında gerçekleşti. Patlamanın hemen ardından silah sesleri duyuldu.

041120160909253701666_2.jpg 

">

"Diyarbakır'da bombalı saldırı: 9 şehit 100'den fazla yaralı" haberi, 04 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Diyarbakır'da bombalı saldırı: 9 şehit 100'den fazla yaralı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diyarbakır'da bombalı saldırı: 9 şehit 100'den fazla yaralı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:10 Altın borcu olanlara sevindirici haber! İslam Memiş, alım zamanını belirleyerek tarih verdi
  2. 11:10 Dolar kuru dalgalanırken düşüş başladı!
  3. 11:08 Acun Ilıcalı, Slovenya'nın köklü kulüplerinden Maribor'u satın almayı planlıyor
  4. 11:04 Dries Mertens için teklif geldi
  5. 11:00 Panathinaikos'un Fatih Terim ile yolları ayrılıyor
  6. 10:55 Çinliler nihayet bunu da gerçekleştirdi! 440 bin TL'ye sıfır lüks otomobil
  7. 10:51 Altın piyasasında güncel durum: Gram altın tahmini ve altın yatırımcılarına yönelik uyarılar
  8. 10:51 Lezita, Anadolu'nun en büyük firmaları listesinde 34. sırada yer alması dolayısıyla ödül aldı
  9. 10:51 Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yükseldi
  10. 10:51 Tahliye kararına itiraz: Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir
  11. 10:51 Turizm sektöründen üç aylık dönemde 8,7 milyar dolar gelir elde edildi
  12. 10:47 Yolcu midibüsü devrildi: 1 astsubay hayatını kaybetti, 17 yaralı
  13. 10:41 Bayhan'dan çarpıcı sözler: Hayatımın en büyük hatasıydı diyerek açıkladı
  14. 10:36 Hayvanlar arasında eşcinsel ilişkiler arttı: İşte sebebi
  15. 10:31 Gözaltında Şiddet Davasında Polise Cezai İşlem
  16. 10:30 AK Partili iki belediye meclis üyesi istifa etti
  17. 10:28 Çorum-İskilip Karayolunda Korkunç Kaza: 2 Ölü, 2 Yaralı
  18. 10:26 DÜFest 2024: Düzce Üniversitesi'nde Birimler Arası Voleybol Turnuvası Başladı
  19. 10:25 İktidarın bakanlarının, kullanmadığı bir markayı dünyanın birçok ülkesi neden kullansın ki
  20. 10:24 Fatih Laleli'de Sokak Ortasında Gasp! Tek Yumrukla Bayıltılan Gencin Çantası Çalındı
Gündem Haberleri