Diyarbakır Nevruz kutlamasında Mithat Sancar’dan ‘Demokrasi İttifakı’ çağrısı

Diyarbakır Nevruz kutlamasında Mithat Sancar’dan ‘Demokrasi İttifakı’ çağrısı

Diyarbakır Nevruz kutlamasında Mithat Sancar... HDP ve bileşenleri tarafından düzenlenen Nevruz etkinlikleri, Diyarbakır, Ankara, Van başta olmak üzere birçok ilde kutlanırken, Diyarbakır'daki etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, kapatma davasına değindi.

Diyarbakır, Ankara, Van başta olmak üzere birçok ilde HDP ve bileşenleri tarafından düzenlenen Nevruz etkinlikleri kutlanıyor. Diyarbakır'daki nevruz kutlamasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, kapatma davasına değinerek, "Newroz meydanlarını dolduran milyonlar diyor ki; 'Biz size boyun eğmeyeceğiz' " ifadelerini kullandı. Serbest bırakılan Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara’da Emek ve Demokrasi Güçleri’nin katılımıyla düzenlenen Nevruz kutlamalarına katıldı. Burada Gergerlioğlu için, 'Halkın vekili' sloganları atıldı.

Diyarbakır, Ankara, Van, Batman ve Şırnak dahil olmak üzere birçok ilde HDP ve bileşenlerinin düzenlediği Nevruz kutlamalarından Diyarbakır'dakine katılan ve burada bir konuşma yapan HDP Eş Geneş Başkanı Mithat Sancar, tutuklu HDP'li siyasetçileri selamladı. Mithat Sancar, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'yla ilgili ise, "Desteğimiz onunladır. Bütün siyasi rehine arkadaşlarımız hepsi onurumuzdur. Onların mücadelesi ve mirası, mesajı, sesi, nefesi bizim sorumluluğumuzdur" dedi. HDP'ye yönelik baskıların son bulmadığını ifade eden Sancar, kapatma davasına yönelik şunları söyledi: "Sevgili kardeşlerim, sizin iradenizle parlamentoya gönderdiğiniz vekillerimizin vekilliklerini haksız ve hukuksuzca düşürüyorlar. Bundan önce bu dönem Leyla Güven’in, Musa Farisoğılları’nın vekilliğini düşürdüler. Amed halkının iradesine saldırdılar. Şimdi de Ömer Faruk Gergerlioğlu kardeşimizin vekilliğini düşürdüler. İradenizi gasp ettiler. Ama bununla da yetinmiyorlar. Bu sabaha karşı Gergerlioğlu vekilimizi sabah namazına kalktığında, abdest için lavabodayken, baskın yapıp gözaltına aldılar. İşte bu kadar kötü, bu kadar saygısızlar. Ama burada milyonlar var. Bütün Newroz meydanlarını dolduran milyonlar diyor ki; biz size boyun eğmeyeceğiz. Kötülüğüne geçit vermeyeceğiz. Bu ülkeye özgürlüğü, demokrasiyi, barışı hep birlikte getireceğiz. Söz olsun, mutlaka başaracağız. Mutlaka kazanacağız."

"BU HALKI NEREYE KAPATACAKSINIZ?"

"Siyasetle yenemedikleri HDP’yi, şimdi de savcılarını harekete geçirerek kapatmak istiyorlar" diyen Sancar, şöyle devam etti: "Sarayın talimatıyla bir dava açıyor Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı. Öyle bir iddianame ki hukuk tarihine büyük bir ayıp olarak geçecek. Buldukları tek şey bizim barış sesimizdir, özgürlük isteğimizdir, demokrasi çalışmalarımızdır. Başka bir şey yok. Peki, hadi diyelim HDP’yi kapattılar, ya bu halkı ne yapacaksınız. Hangi güç yeter bu halkı kapatmaya, bu inancı durdurmaya. Başaramayacaklar. Biz halkımızdan aldığımız güçle, demokratik siyasette ısrarımızı devam ettireceğiz. Biz halkımızın demokrasi, özgürlük ve barış umudunu, siyaset, barış yoluyla gerçekleştirmek için mutlaka hep birlikte yeni yollar yaratacağız. Yeni yollar açacağız.

"İŞTE BURADAYIZ, BU DA SİZE DERT OLSUN"

"HDP bir dükkan mı? Siz nereyi kapatıyorsunuz? HDP budur, HDP halktır, halk… HDP, umudun adresidir. HDP, bu ülkede özgürlük içinde, barış içinde yaşamın güvencesidir. HDP, bu ülkeye özgürlüğü de barışı da demokrasiyi de getirecek en büyük güçtür. Buna engel olmayacaksınız. Yaptıklarınızın hepsi yazıktır, ayıptır, günahtır. İşte buradayız, buda size dert olsun. Bu size dert olacak. Kaybedeceksiniz, kaybedeceksiniz, kaybedeceksiniz. Siz en iyi bildiğiniz yolları deneye deneye tükettiniz, kalmadı elinizde bir şey. Ne yapabilirsiniz daha. Zindanlarınız, savcılarınız, hileleriniz durduramıyor bizi. Çünkü biz direnen halkın umudu, gücüyüz. Ve biz biliyoruz ki direnmek, yaşamaktır."

"Biz gücümüzün farkındayız, biz gücümüzü haklılığımızdan, halkımızdan alıyoruz. İktidar bizden korkuyor. Çok haklı, ne yaptılarsa diz çöktüremediler. Üstelik onlara en acı seçim yenilgilerini de bizler tattırdık. 7 Haziran’da sandıklardan aldıkları cevabı unutmadılar. 31 Mart’ta, 23 Haziran’da sandıklarda aldıkları o cevabı, yedikleri o şamarı unutmasınlar. HDP yine kaybettirecek onlara. Biz istiyoruz ki hep birlikte kazanalım. Türkiye halklarıyla, özgürlüğü, barışı, eşitliği hep birlikte ülkenin evlatlarına verelim. Çağrımız demokrasi ittifakı çağrımızdır. Bu iktidar bu ülkeye hiçbir şey vaat edemiyor. Sadece zulüm, baskı, kötülük kaldı ellerinde. Buna karşı hep birlikte mücadele etmek, tarihe ülkenin halklarına karşı hepimizin ortak sorumluluğudur. Gelin bu yürüyüşü büyütelim."

"İKTİDARDAN BEKLEMİYORUZ"

"Bu ülkeye barışı, bu ülkenin halklarıyla birlikte getireceğiz. Biz iktidardan beklemiyoruz. Demokrasi güçlerinden bekliyoruz. Barışı iktidarların lütuf edeceği bir şey olarak değil, onurlu ve adil bir süreç olarak görüyoruz. Bunun ancak halklarla birlikte toplumdan yukarıya doğru inşa edileceğini biliyoruz. Gelin hep birlikte onurlu ve adil barışı inşa edecek yolu bulalım. Güçlü yürüyüşü gerçekleştirelim. Bu ülkeye barış ve özgürlüğü getirelim."

Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara'daki kutlamada

Ankara’da Emek ve Demokrasi Güçleri’nin katılımıyla düzenlenen Nevruz kutlamalarına, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ömer Faruk Gergerlioğlu da katıldı. Polis ekipleri tarafından üzeri aranmak istenen Gergerlioğlu, duruma tepki gösterdi ve kutlama alanına giriş yapmadı. Kalabalıktan 'Halkın vekili' sloganları yükseldi.

Cizre'deki kutlamaya emniyet güçlerinden müdahale

Öte yandan Cizre'deki kutlamaya polis müdahale etti.      

"Diyarbakır Nevruz kutlamasında Mithat Sancar’dan ‘Demokrasi İttifakı’ çağrısı" haberi, 21 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 22 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Diyarbakır Nevruz kutlamasında Mithat Sancar’dan ‘Demokrasi İttifakı’ çağrısı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diyarbakır Nevruz kutlamasında Mithat Sancar’dan ‘Demokrasi İttifakı’ çağrısı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Tele 1

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  2. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
  3. 11:03 Trump'ın Çapraz Sorgusu: National Enquirer'in Rolü ve Eleştiriler
  4. 10:59 Yemen'den İsrail'e Füze Saldırısı: Kızıldeniz'deki Gerilim Artıyor
  5. 10:58 Kerem Bürsin'den kas şov
  6. 10:54 ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  7. 10:52 Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış
  8. 10:47 Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Toz Tutmayan Sprey Tarifi!
  9. 10:45 CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş bağlanan iki bürokratın aylık kazancını açıkladı
  10. 10:43 Mangal Kömürü ve Limon: Evinizdeki Lekelere Son Veren Pratik Temizlik Yöntemi!
  11. 10:40 AK Parti İbrahim Efe için disiplin süreci başlattı
  12. 10:37 Mars'ın Yüzeyindeki Gizemli Örümcek Şeklindeki Oluşumlar: ESA'nın Keşfi
  13. 10:34 Günlük Burç Yorumları: 26 Nisan 2024
  14. 10:30 Mehmet Şimşek talimat verdi: 500 makam aracı satışa çıkarıldı
  15. 10:27 Sermaye Piyasası Kurulu’ndan iki şirketin halka arzına onay
  16. 10:27 Fenerbahçe'nin Yıldızı İrfan Can Kahveci, Sevilla'nın Hedefinde!
  17. 10:24 Galatasaray, Şampiyonlar Ligi İçin Transfer Atağına Geçiyor: Porto'nun Golcüsü Galeno Hedefte!
  18. 10:21 Ergin Ataman'a "siyonizm" tehdidi: "İsrail'de siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin"
  19. 10:21 Ev Yapımı Süt Mısır Tarifi: Sokak Lezzetleri Evde!
  20. 10:18 TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Ali Koç'un talebi, Türk hakemliğine zarar verecekti
Yerel Gündem Haberleri