Doğa Koleji’nde protestolar sürüyor! Veliler yönetim binasına girdi

Doğa Koleji’nde protestolar sürüyor! Veliler yönetim binasına girdi

Doğa Koleji’nde protestolar sürüyor! Veliler... Doğa Kolej'inde maaşlarını alamayan öğretmenlerin ders boykotu devam ederken, yönetimden açıklama talep eden veliler bugün İstanbul Ataşehir'deki genel...

Doğa Kolej'inde maaşlarını alamayan öğretmenlerin ders boykotu devam ederken, yönetimden açıklama talep eden veliler bugün İstanbul Ataşehir'deki genel müdürlük binasında toplandı. Yönetimden yanıt alamayan veliler girişteki turnikeleri aşarak genel müdürlük binasına girdi.

Topkapı Doğa Koleji’nde üç aydır maaşlarını alamadıklarını söyleyen öğretmenler seslerini duyurmak için dün ders bıraktı. Veliler ise yönetimin açıklama yapmamasına eylemle yanıt verdi.

Yönetimden açıklama talep eden veliler İstanbul Ataşehir'deki Genel Müdürlük binasında toplandı, "İşadamlarına değil, eğitime sahip çıkılsın" diyerek girişteki turnikeleri aştı

İstanbul'da Doğa Koleji'nin merkezinin önünde eylem yapan veliler yönetime tepkilerini dile getirdi. Sorunlarına çözüm bulunmasını isteyen veliler Milli Eğitim'e de seslendi. Veliler yöneticilerin yanlarına gelmesini istedi.

BAKANLIK GEREKEN TEDBİRLERİ ALMALI

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Doğa koleji okullarındaki ekonomik sıkıntılar ve kurumun satışı ile ilgili aylardır süren belirsizlik ne yazıkki devam ediyor.

Okulun sahibi, aylardır maaşlarını alamadan hayat mücadelesi veren öğretmenler ile diğer çalışanların ve çocuklarını bu eğitim kurumunda okutan biz velilerin seslerine kulaklarını tıkamış durumda.

Özel okullar Milli Eğitim Bakanlığımızca yürütülen yönetmelik ve bu yönetmelik hükümleri ile yönetilmek zorundadır. Dolayısıyla kurumun içinde bulunduğu ve aylar süren finansal sıkıntılar sebebiyle eğitim öğretimde yaşanan aksaklıkları giderebilmek için bakanlıktan gerekli tedbirleri almasını beklemekteyiz.

Veliler olarak kurum yönetimi ile görüşmekteyiz ancak ucu açık belirsiz açıklamalarla veli, öğretmen ve çalışanların maalesef ki artık oyalandığını düşünüyoruz.

Doğa okullarında bu yıl üniversite sınavına hazırlanmakta olan yüzlerce çocuğumuz var ve bu süreçten olumsuz etkilenmeleri kaçınılmazdır. Akademik yönden çocuklarımızın hedeflerine ulaşamamaları okul sahibi ve okul yönetimini vicdanen rahatsız etmeyecek midir?

Öğretmenlerimiz mesleklerine duydukları saygı ve öğrencileri mağdur etmemek adına büyük bir özveri ile bugüne kadar yaşadıkları sıkıntılara katlanmışlardır. Ancak artık ne biz velilerin ne de öğretmenlerimizin dayanacak gücü kalmıştır.

Aylardır satılacağınıdan bahsedilen okulun satışı neden yapılamıyor? Satış işleminin gerçekleşmemesi durumunda okul yönetimi 65.000 öğrenci ve 10.000'den fazla çalışanın mağdur olmaması için hangi tedbirleri almıştır?

Milli eğitim bakanlığımız bunca mağduriyet yaşanmaya devam ederken almayı düşündüğü herhangi bir tedbir var mıdır? Sesimizin duyulması ve bu ülkenin umudu binlerce gencin aileleriyle beraber mağdur olmaması için ilgili tüm kurum ve kuruluşun bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz.”

‘EYLEM VE HABERLER SATIŞ SÜRECİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Ders boykotu kararının ardından Doğa Koleji yönetiminden personele, “geçilen zor süreçten çıkılması için görüşmelerin sürdüğü ve sorunun yakın zamanda çözüleceğine dair” bir mesaj geldi.

Okul yönetiminin hisseleri satmak için bazı şirketlerle görüşme yaptığı biliniyor. Görüşmelerin “hızla sonuçlanacağını ve devir işlemlerinin başlayacağı” bilgisini veren ancak daha fazla detay vermeyen yönetim, basına yansıyan maaş sıkıntısıyla ilgili haberlerin görüşmeleri olumsuz etkilediğini öne sürdü.

"Doğa Koleji’nde protestolar sürüyor! Veliler yönetim binasına girdi" haberi, 05 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Doğa Koleji’nde protestolar sürüyor! Veliler yönetim binasına girdi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Doğa Koleji’nde protestolar sürüyor! Veliler yönetim binasına girdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:31 Hadise'nin bir mekanda olduğunu öğrenen gazeteciler şok oldu! Hadise taninmaz halde yakalandı!
  2. 23:31 Kayadikavlak Köyünde Yangın: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Bir Kişi Yaralandı
  3. 23:28 Çin'de Akıllı Telefon Pazarında Devrim: Huawei Yükselişte, Apple Geriliyor!
  4. 23:17 Batman Gültepe Mahallesi'nde Kırmızı Işık İhlali Kazası: Bebek ve Üç Kadın Yaralandı
  5. 23:14 'Anti Fenerbahçe' lobisi intikam aldı! li Koç'tan Suudi Arabistan ve Süper Kupa'nın intikamı!
  6. 23:14 Hatay'ın Doğal Hazinesi: Zeytinyağı Sabunu ile Derin Temizlik ve Canlandırma
  7. 23:11 TÜİK'ten Açıklama: Türkiye'nin En Sağlıklı Şehirleri Belirlendi!
  8. 23:08 İzmir'de Akaryakıt İstasyonu Arsasında Bekçilik Yapan Kişi Cinayete Kurban Gitti
  9. 23:05 Anıtkabir'e 23 Nisan'da Büyük İlgi: 111 Bin 527 Ziyaretçi
  10. 22:59 Madonna, Washington'da Hayranlarını Bekletme Davasıyla Karşı Karşıya
  11. 22:47 Fenerbahçe, İsmail Kartal ile Yola Devam Kararı Aldı
  12. 22:45 Ünlü ton balığı üreticisi, ürünlerini acil toplatıyor: İçinde civa bulundu!
  13. 22:43 Tacizde Bulunan Doktorun Mağdurlarına 138 Milyon Dolarlık Tazminat!
  14. 22:36 Nuri Alço'nun Son Durumu Ortaya Çıktı!
  15. 22:35 Gizemli Kayboluş: Ekonomist Korhan Berzeg'in Evine Yakın Ormanda İskelet Parçaları Bulundu
  16. 22:34 Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
  17. 22:31 Premier Lig'de Oynayan İki Futbolcu Tecavüz Suçlamasıyla Gözaltına Alındı!
  18. 22:31 Parke Temizliğinde Püf Noktaları: Aseton Kullanımı ve Doğru Yöntemler
  19. 22:29 Merdan Yanardağ’dan Oktay Saral'ın montajlı fotoğrafına tepki: "Büyük bir provokasyon"
  20. 22:27 Zıngıl Tatlısı: Mardin Mutfağının Pratik Lezzeti!
Haberleri