Doğu Perinçek: Erdoğan'ın etrafında dalkavuk ağı var

Doğu Perinçek: Erdoğan'ın etrafında dalkavuk ağı var

Doğu Perinçek: Erdoğan'ın etrafında dalkavuk... Doğu Perinçek, katıldığı bir yayında "Çöken rejimler halkla arasına duvarlar çeker, çöken rejimler şatafatlı saraylar yapar. AK Parti'nin inişte olduğu ve kaybettiği kesin. Erdoğan'a birilerinin doğruları söylemesi lazım" dedi.

Doğu Perinçek, Yargıtay’ın yeni hizmet binası açılışında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ile birlikte Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın da cübbesiyle dua etmesiyle başlayan tartışmaya katıldı. "Burada sorun Ali Erbaş'ta değil, hükümetimizde. Ali Erbaş'a gel burada dua oku diyen bir hükümet var” diyen Perinçek, “Burada sorun Ali Erbaş'ta değil, hükümetimizde. Ali Erbaş'a gel burada dua oku diyen bir hükümet var” dedi.

Ulusal Kanal'da Çıkış Yolu programında gündeme dair açıklamalarda bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Erdoğan'ın çevresini işaret ederek "Çöken rejimler halkla arasına duvarlar çeker, çöken rejimler şatafatlı saraylar yapar. AK Parti'nin inişte olduğu ve kaybettiği kesin. Erdoğan'a birilerinin doğruları söylemesi lazım" ifadelerini kullandı.  Perinçek, Erdoğan’ın etrafında “dalkavuk ağı” olduğunu ifade etti.

Perinçek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“En güzel laiklik tarifidir”

“Türkiye'nin aldığı mesafeler var. Din bizim vicdanlarımızda. Anayasanın çok açık bir hükmü var: Devletin toplumsal, ekonomik, siyasal temeli ve faaliyeti din esaslarına göre yönetilemez. En güzel laiklik tarifidir. Din esaslarına göre toplum düzeni kurulamaz, yargı faaliyeti, adalet dağıtımı da din esaslarına göre olamaz.”

“Dinsel inançlar adalete ve yargıya yansıyamaz. Adaleti kutsal kitaplara göre dağıtmaya kalkarsanız, hırsızın elini kesersiniz, kısas uygularsınız. Miras hukukunda kadının eşitliğini kabul etmezsiniz. Ve dört eşliliğe de izin verirsiniz. İnanç insanların gönlünde ve vicdanlarında kalacak.”

“21. yüzyılda toplum düzeninin siyasal iktidarı, kültür ve ekonomi düzlemlerini din esaslarına göre düzenleyemezsiniz. Bütün kuvvetler sizden yana olsa yine düzenleyemezsiniz. 7.yüzyılın kurallarıyla 21.yüzyılı düzenleyemezsiniz.”

“Sayın Tayyip Erdoğan'ın etrafında dalkavuk ağı var”

“Sayın Tayyip Erdoğan'ın etrafında dalkavuk ağı var. Gerçeklerin ona söylenmediğini görüyorum. Çöken rejimler halkla arasına duvarlar çeker, çöken rejimler şatafatlı saraylar yapar. AK Parti'nin inişte olduğu ve kaybettiği kesin. Erdoğan'a birilerinin doğruları söylemesi lazım.”

“Tehditlere karşı çay paketi atarak, dualar okuyarak karşı koyamazsınız”

“AK Parti yönetimi iniştedir. Onun karşısında Biden tayfası var, ABD'nin kaos planı var. PKK'yı HDP'yi devletin içine sokma girişimleri var. Dursun Çiçek, PKK'ya 2 tane bakan veriyor. CHP açıkça PKK ile HDP ile ortak koalisyon yönünde açıklamalar yapıyor. Bu tehditlere karşı çay paketi atarak, Yargıtay'ın açılışlarında dualar okuyarak karşı koyamazsınız.”

“Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye açıklaması çok olumlu”

“Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye açıklaması çok olumlu. Dışişleri Bakanı Suriye PKK'yı bitirmeye hazır tespitini açıklıyor. Suriye ve Mısır politikasında Vatan Partisi'nin dedikleri noktaya geldiler. Bundan sevinç duyuyoruz” diye ifade etti.

 

"Doğu Perinçek: Erdoğan'ın etrafında dalkavuk ağı var" haberi, 09 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 09 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Doğu Perinçek: Erdoğan'ın etrafında dalkavuk ağı var haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Doğu Perinçek: Erdoğan'ın etrafında dalkavuk ağı var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  2. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  3. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  4. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  5. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  6. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  7. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  8. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  9. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  10. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  11. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  12. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  13. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  14. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  15. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  16. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  17. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  18. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  19. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  20. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
Gündem Haberleri