Doktorlara saldıran sanık tahliye edildi

Doktorlara saldıran sanık tahliye edildi

Doktorlara saldıran sanık tahliye edildi Kocaeli'nin Körfez ilçesinde geçen Ekim ayında meydana gelen olayda hastanede 3 doktorun darp edilmesiyle ilgili olarak tutuklu yargılanan Nurettin Tilki'nin (53) yurt dışı yasağı şartıyla tahliyesine karar verildi.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde geçen Ekim ayında meydana gelen olayda hastanede 3 doktorun darp edilmesiyle ilgili olarak tutuklu yargılanan Nurettin Tilki'nin (53) yurt dışı yasağı şartıyla tahliyesine karar verildi. Mahkeme, kaçma şüphesinin bulunmaması ve tutuklama tedbirinin amaca ulaşmış olması nedeniyle tahliye kararı aldı.

ŞİDDET OLAYININ DETAYLARI: DOKTORLARA SALDIRI VE YAŞANAN ARBEDE

Olay, Körfez ilçesindeki Fatih Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. Aile hekimleri Ahmet Murat Kazan (38), Serdar Erişti (36) ve Yılmaz Sarıkaş (47) adlı doktorlar, bir şahsın saldırısına uğradı. Saldırgan Nurettin Tilki tutuklanırken, eşi Gülseren Tilki (54) ev hapsi cezasına çarptırıldı. Firari olan oğlu Oğuzhan Tilki (29) ise henüz yakalanamadı. Şiddet olayının, doktorlardan birinin saldırgan Nurettin Tilki'ye hakaret etmesi ve eşinin video çekimi sırasında darbedilmesiyle başladığı iddia edildi.

BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMASI VE TEPKİSİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olayın ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, şiddet olayını kınayarak, "Üç hekim arkadaşımız darp edildi. Olayı ve şahısları şiddetle kınıyoruz. Böylesi kişilerin toplum önünde sertçe kınanmaları onlara fazla bir anlam ifade etmeyebilir. Anlayacakları dil, kanunun vereceği cevap olacaktır. Yargıya inancımız tam" ifadelerini kullanmıştı.

İDDİANAMEDE YER ALAN SUÇLAMALAR

Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, Nurettin Tilki ve Oğuzhan Tilki'nin doktorları vücutlarının çeşitli yerlerine vurarak, sıkarak, ısırarak yaraladıkları suçlaması yer aldı. İddianamede, ayrıca müştekilere karşı "Kasten yaralama" suçunu, "Birden fazla kişi ile birlikte tehdit" suçunu ve hakaret suçunu işledikleri belirtildi. Sanık Gülseren Tilki'nin ise doktor Yılmaz Sarıkaş'a basit yaralama suçu işlediği ifade edildi. Sanıkların ayrıca arbede esnasında hastane malına zarar vererek "Kamu malına zarar verme" suçu işledikleri kaydedildi.

İLK DURUŞMA VE DOKTORLARIN İFADELERİ

Davanın ilk duruşması Körfez 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklu sanık Nurettin Tilki, iddiaları reddederek kendisini savundu. Doktorların ifadelerinde, saldırının nasıl gerçekleştiği ve şüphelilerin hangi eylemleri gerçekleştirdiği detaylı bir şekilde yer aldı. Darbedilen doktorlardan Serdar Erişti, saldırının yaşandığı anları anlatarak, "Eğer müdahale etmeseydik, Yılmaz'ın hayatını kaybedebilirdi" dedi.

DOKTORLARIN AÇIKLAMALARI VE SAVUNMALAR

Duruşmada dinlenen tutuklu sanık Nurettin Tilki, iddiaları kabul etmediğini ve kimseyi darp etmediğini savundu. Eşi Gülseren Tilki ise suçlamaları reddederek, "Ben kimseye vurmadım. Oğlum Oğuzhan da babasını kurtarmaya ve ayırmaya çalıştı" ifadelerini kullandı. Darbedilen doktorlardan Serdar Erişti, saldırının nasıl gerçekleştiğini detaylı bir şekilde anlatarak, şiddetin boyutunu ortaya koydu. Diğer doktor Ahmet Murat Kazan ise saldırı sırasında yaşadıklarını anlatarak, saldırganların küfür ve hakaretlere başvurduğunu ifade etti.

"Doktorlara saldıran sanık tahliye edildi" haberi, 24 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Doktorlara saldıran sanık tahliye edildi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Doktorlara saldıran sanık tahliye edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:17 Ali Koç'tan plaket hamlesi! Uğur Dündar'a verdi!
  2. 12:12 Aziz Yıldırım'dan 6 yıl sonra hamle!
  3. 12:06 Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım"
  4. 12:02 523 Bin Dolar Dolandırıldılar! İki Türk İş İnsanı Sahte Altına Kurban Gitti
  5. 12:02 Tamirci Arabanın Kaputunu Açtı Ve Gördüklerine İnanamadı!
  6. 11:00 Demet Akalın, Zuhal Topal ile ilgili yıllar sonra itirafta bulundu
  7. 10:38 Nico Hulkenberg: Audi için yarışmak özel olacak
  8. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  9. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  10. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  11. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  12. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  13. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  14. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  15. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  16. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  17. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  18. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  19. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  20. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
3. Sayfa Haberleri