Dolandırıcıların yeni hedefi Barbie ve Oppenheimer

Dolandırıcıların yeni hedefi Barbie ve Oppenheimer

Dolandırıcıların yeni hedefi Barbie ve Oppen... Barbie ve Oppenheimer, bu yılın en merakla beklenen iki filmi oldu. Ne yazık ki daha önce de bu ve benzer popüler konularda sıklıkla görüldüğü üzere, Film dolandırıcıları Barbie ve Oppenheimer’ın geniş popülaritesini kendi kötü amaçları için kullanıyorlar

Güvenlik uzmanları bu filmlerin vizyona girmesinin oluşturduğu heyecandan faydalanarak dolandırıcıların bireyleri kandırmak, paralarını ve kişisel verilerini yasa dışı yollarla ele geçirmek amacıyla durumdan şüphelenmeyen kullanıcıları kimlik avı dolandırıcılığı yöntemiyle kandırdığını tespit etti.

Keşfedilen dolandırıcılık sayfalarından biri, kullanıcıları film lansmanına denk gelen Barbie bebekler için cezbedici özel teklifler sunuyor. Kullanıcılar, normal bebeklerin yanı sıra aralarında başrol oyuncusu Margot Robbie’nin de bulunduğu, filme dair sınırlı sayıda üretilen bebekleri yaklaşık 12 sterline satın almaya ikna ediliyor.

 Film dolandırıcıları

Kullanıcılar 56 Sterlin karşılığında buna bir de helikopter ekleyerek toplamda yapılan “özel indirimle” 60 Sterlinlik bir alışveriş yapmış oluyor. Sonrasında kullanıcı isim, adres, telefon numarası ve banka bilgileri gibi kişisel kimlik bilgilerini gerektiren bir satın alma formuna yönlendiriliyor.

Durumdan şüphelenmeyen kullanıcılar, farkında olmadan paralarını ve özel verilerini doğrudan dolandırıcılara göndermiş oluyor.

Beraberinde getirdiği finansal risklerin yanı sıra çalınan veriler potansiyel olarak Dark Web’de satılabileceğinden, bu dolandırıcılık yöntemi ciddi gizlilik endişelerini de beraberinde getiriyor.

 Film dolandırıcıları

Dolandırıcılar Oppenheimer’ı da es geçmedi

Film dolandırıcıları aynı gün vizyona girmesi planlanan bir başka popüler film olan Oppenheimer’ı da es geçmedi. Filmi ücretsiz yayınlamayı teklif ederek insanları kandırmaya çalıştılar, ancak asıl niyetleri kullanıcıların finansal bilgilerini ve paralarını çalmaktı.

Bu tür senaryolarda dolandırıcılar genellikle platforma kayıt için bir dolar veya euro gibi cüzi ücret talep ettikleri bir taktik kullanıyor. Ancak görünüşte zararsız olan bu ödeme, kredi kartı bilgilerinizin dolandırıcıların eline geçmesine neden oluyor. Bu da kullanıcıların hesaplarından yetkisiz ve iptal edilmesi oldukça zor para çekilmesinin önünü açıyor.

Değiştirilebilir batarya özellikli telefonlar geri geliyor

"Dolandırıcıların yeni hedefi Barbie ve Oppenheimer" haberi, 20 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 20 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Dolandırıcıların yeni hedefi Barbie ve Oppenheimer haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dolandırıcıların yeni hedefi Barbie ve Oppenheimer 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 11 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü
SON HABERLER
  1. 11:01 Ezgi Mola'dan hayranlarını üzen haber
  2. 10:41 Meşhur Türk kargo şirketi 18 kez iflas etti: İsmini duyan bir daha duydu
  3. 10:32 CHP'li Namık Tan: Devlet, ticarethane değildir
  4. 10:26 Çöküş hız kesmiyor: Beşiktaş hissesinde neler oluyor?
  5. 10:21 Görevleri iptal edildi: Metin Akpınar ve Erman Toroğlu, yaş sınırına takıldı
  6. 09:52 Zekanızı kullanın, ördeklerin arasındaki tek civcivi kanıtlayın
  7. 09:47 Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay: Partide görevi devralanlar dünyalık kapmış gibi davranıyorlar
  8. 09:41 Doktorlar şaşkın: 16 yıldır tek bir lokma yemek yemedi, 1 yudum bile su içmedi
  9. 09:32 Sauber: Bottas'ın yarış mühendisi Audi'nin ön hazırlık planları ile değişti
  10. 09:25 Kamu İhale Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımladı
  11. 09:20 Çağla Şıkel para ödeyerek kendini karanlık kulübeye kapattırdı: Çıkınca verdiği tepki gündem oldu
  12. 09:14 Bakanlıktan onay bekliyor: Maden sahası şirkete yetmedi, genişletmek için başvuruda bulundu
  13. 09:12 Afganistan'daki sellerde 50 kişi yaşamını yitirdi
  14. 08:55 Darülaceze iktidarın arka bahçesi oldu
  15. 08:50 Yıllardır bitmeyen proje ‘müjde’ oldu
  16. 08:44 Elektrikli otomobil yangınları çabuk ve güvenli bir şekilde nasıl söndürülür
  17. 08:38 Cenk Eren'e sahte saat şoku: Gerçeği 10 sene sonra öğrendi
  18. 08:34 Barış Arduç ile Hande Erçel başrolde buluşuyor
  19. 08:29 Ali Yerlikaya duyurdu: İki organize suç örgütü çökertildi: 33 kişi gözaltında
  20. 08:27 İkizi 11 yıl sonra doğdu
Teknoloji Haberleri