Dolar ülke gerçeklerini yansıtmıyor diyen bakandan benzin yorumu: ’Acele etmemek lazım’

Dolar ülke gerçeklerini yansıtmıyor diyen bakandan benzin yorumu: ’Acele etmemek lazım’

Dolar ülke gerçeklerini yansıtmıyor diyen ba... Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, akaryakıt fiyatlarındaki artışla ilgili "Kurumlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyorum, bu dalgalanma dönemlerinde biraz sabretmelerini biraz beklemelerini öneriyorum. Zam

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, askerliğini yapan ve temel eğitimini tamamlayan oğlu Atilla Şükrü Zeybekci’nin Bilecik 2’nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı’ndaki yemin törenine katıldı. Zeybekci, basına kapalı olarak gerçekleştirilen yemin töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Zeybekci, döviz kurları döviz kuru ile ilgili şunları söyledi: 

"Son zamanlarda ekonomi ile ilgili yaşanan çalkalanma, dalganlanma, oynaklık jeopolitik algılardan kaynaklanıyor. Türkiye ile ilgili de maalesef birilerinin spekülatif bir şekilde bunları kullanılmasından kaynaklanıyor. Bunların Türkiye’nin gerçeklerini yansıtmadığını söylemiştik. Türkiye’nin önümüzdeki dönemde kısa vadedeki döviz mükellefiyetlerini yerine getirmesi ile ilgili hiçbir problemi yoktur, gerek kamu, gerekse özel sektör mükellefiyetlerini yerine getirmekle ilgili. Bunlar geçecektir ve zaten yakın bir gelecekte de Türkiye ve ilgili kurumların bu çalkantıları, bu spekülatif hareketleri müdahale ederek gereğini yaptıklarını da göreceğiz inşallah. Türkiye’nin bu konuda bu spekülasyona seyirci kalması da beklenemez."

’ZAMDA BU KADAR ACELE ETMEMELERİNİ ÖNERİYORUM’
Akaryakıta yapılan zamlarla ilgili olarak da Bakan Zeybekci, "Motorin ve akaryakıtla ilgili zamları da arka arkaya 17 kuruş ve 13 kuruşluk olarak gördük. Ben kurumlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyorum; bu dalgalanma dönemlerinde biraz sabretmelerini ve biraz beklemelerini öneriyorum. Zam yapmada bu kadar acele etmemelerini öneriyorum. Çünkü diğer taraftan biz bunu toparlayacağını da ümit ediyoruz. Bu toparlanma olduğunda da aynı kurumların fiyatları aşağı çekmekte aynı iştah ve heyecan içinde olmalarını da bekliyoruz tabii ki." şeklinde konuştu.

’EKONOMİK OLARAK ETKİLENİYORUZ’
Amerika ile Rusya arasında yaşanan gerginliğin Türkiye ekonomisine yansımalarını da değerlendiren Bakan Zeybekci şunları söyledi:

"Şu anda jeopolitik risklerin en yoğun olarak canlandığı bir bölgedeyiz. Hiç kimsenin bu coğrafya ile bu kadar yakın bir teması yok. Hatta binlerce kilometre öteden bu coğrafyaya ilgi duyup da bu coğrafya ile ilgili biraz da komik ama tweet savaşlarını başlatanların bizim kadar bu coğrafyada menfaati yok. Türkiye’yi etkiler mi bu şey? Zaten Türkiye bunun ortasında. Bundan daha kötü ne olabilir ki? İnsanlık trajedisinin yaşandığı bir ortam. Türkiye’nin de ekonomik olarak, en önemli ticaret ortakları olan Irak ve Suriye’de bu sıkıntıların yaşandığı bir ortamda ekonomik olarak etkileniyoruz. Bu süreci iyi veya kötü bir şekilde geride kalan bir dönem olarak görüyorum. Türkiye olarak bu coğrafyadaki oluşumlara veya Türkiye’nin menfaatinin hilafına yaşanan olaylara karşı sessiz kalmaması anlamında da durumun vaziyet ettiği bir dönem yaşıyoruz."

"Dolar ülke gerçeklerini yansıtmıyor diyen bakandan benzin yorumu: ’Acele etmemek lazım’" haberi, 13 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 13 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Dolar ülke gerçeklerini yansıtmıyor diyen bakandan benzin yorumu: ’Acele etmemek lazım’ haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dolar ülke gerçeklerini yansıtmıyor diyen bakandan benzin yorumu: ’Acele etmemek lazım’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:29 Çocukluk İstismarı ve Beyin: Yapay Zeka İncelemesi, Travmanın Genç Beyinleri Nasıl Etkiliyor?
  2. 14:25 Orta Akdeniz'de Düzensiz Göç: 23 Nisan Kazasıyla Ölü Sayısı 510'a Yükseldi
  3. 14:22 ABD'nin Asya'daki Stratejik Hareketi: USS George Washington Japonya'ya Yola Çıktı
  4. 14:18 Mangalın Vazgeçilmezi: Enfes Mangal Sosu Tarifi!
  5. 14:11 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: 34. Hafta Mücadeleleri Başlıyor!
  6. 14:08 ABD Stokları Düşerken Brent Petrol Fiyatları Yükselişte
  7. 13:58 TFF, Euro 2024'ü takip etmek isteyen vatandaşlara Schengen uyarısında bulundu
  8. 13:53 İzmir'de Çöl Tozu Bulutu: Görüş Mesafesi Azalırken Hava Kalitesi Değişiyor
  9. 13:53 Getir, o ülkede faaliyetlerini durdurma kararı aldı!
  10. 13:52 BAE Başbakanı, Dubai'deki Şiddetli Yağışlar İçin 545 Milyon Dolarlık Yardım Onayladı
  11. 13:48 O Banka 15.000 TL'lik nakit emekli promosyonunu resmen açıkladı!
  12. 13:46 Emeklilerin Alım Gücü Azalıyor: TÜED'den Çağrı
  13. 13:45 Rusya, THY'nin Latin Amerika uçuşlarına kabul etmemesinde ABD baskısını iddia ediyor
  14. 13:42 Pratik ve Lezzetli: Ev Yapımı Patatesli Rulo Börek Tarifi!
  15. 13:41 Borsa İstanbul günün ilk yarısını yükselişle tamamladı
  16. 13:38 Max Kruse'un Sıra Dışı Geri Dönüşü: BSV Al-Dersimspor'un Yeni Takım Kaptanı
  17. 13:34 AB'den Çevre İçin Önemli Adım: Tek Kullanımlık Plastikler Yasaklanıyor
  18. 13:34 Gazze'de yaşam savaşı devam ediyor: Can kaybı 34 bin 305, yaralı sayısı ise 77 bin 293'e yükseldi
  19. 13:30 İş Bankası'nın 100. Yıl Bonosu Yeşil Finansman halka arzında rekor talep gördü
  20. 13:27 Kahramanmaraş'ta 4 Yaşındaki Çocuk Vahşice Katledildi
Gündem Haberleri