Donald Trump: Başkan olsaydım 7 Ekim'deki Hamas saldırısı hiç yaşanmayabilirdi

Donald Trump: Başkan olsaydım 7 Ekim'deki Hamas saldırısı hiç yaşanmayabilirdi

Donald Trump: Başkan olsaydım 7 Ekim'deki Ha... ABD'de başkanlık yarışı devam ederken, Kamala Harris ve Donald Trump, 7 Ekim 2023'teki Hamas saldırısında ölen İsrailliler için anma törenlerine katıldı. Biden, sivil kayıplara dikkat çekerek barış çağrısında bulunurken, dünya liderleri de diplomasi ve ateşkes için çağrılarda bulundu.

ABD’deki başkanlık yarışı kızışırken, adaylar Kamala Harris ve Donald Trump, 7 Ekim 2023 tarihinde Hamas saldırısında hayatını kaybeden İsrailliler için düzenlenen anmalara katıldılar. 

Cumhuriyetçi başkan adayı ve eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida’da yaptığı konuşmada, "O gün yaşanan kabusu asla unutmayacağız. Eğer ben başkan olsaydım, 7 Ekim saldırısı asla yaşanmazdı" ifadelerini kullandı. Ayrıca, "İsrail’in Hamas’ın askeri gücünü azaltma konusundaki ilerlemesini takdir ediyorum. Yeni ve daha uyumlu bir Orta Doğu nihayet ufukta görünüyor" dedi. Trump, mülakatında Biden ve Harris’in bölgeye yönelik politikalarını eleştirerek, bunun "tarihteki en kötü dış politika olabileceğini" savundu.

Beyaz Saray’da düzenlenen anma törenine ABD Başkanı Joe Biden da katıldı ve Yahudilerin dini töreni sırasında mum yaktı. Biden, "Bu bir senelik çatışmada çok fazla sivil, çok fazla acı çekti" diyerek bölgede barış çağrısında bulundu. Kendisi ve Kamala Harris’in, İsrail’in İran ve bölgedeki müttefiklerine karşı güvenliğine sıkı sıkıya bağlı olduklarını belirtti. Biden, 7 Ekim’i "Filistin halkı için de kara bir gün" olarak tanımlarken, Harris ile birlikte "Gazze’de bir ateşkese ulaşmak için durmadan çalışacaklarını" ekledi.

İsrail’in Lübnan’a yönelik askeri adımlarını artırdığı bu dönemde, Biden ve Harris, barış için tek yolun "diplomatik çözüm" olduğunu vurguladılar. Kamala Harris, eşi Doug Emhoff ile birlikte bir nar ağacı dikerek "umudun simgesi" olduğunu ifade etti ve gazetecilere, "Gazze ateşkes anlaşması, bölgeye istikrar getirebilecek en isabetli umut kaynağı olabilir" dedi. Ayrıca, "Vazgeçmiyoruz. Ateşkes ve rehine anlaşmasının yapılması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" şeklinde konuştu. Bu sırada, Harris’in konuşması sırasında protestocuların Gazze savaşına karşı sloganlarının duyulması dikkat çekti.

Dünya liderleri de 7 Ekim saldırılarına ilişkin anmalarda bölgedeki çatışma ortamına yönelik önerilerini paylaştılar. İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Avam Kamarası’ndaki konuşmasında, diplomatik çabaların tekrarlanması çağrısında bulundu. Starmer, "Bölge, tüm taraflardan sivillerin bu kadar çok acı çektiği bir yıla daha katlanamaz. Tüm taraflar bu uçurumdan bir adım geri atmalı ve gerilimi yatıştırma cesareti göstermeli" dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Kudüs’te yaptığı açıklamada, "Yalnızca güç kanalıyla İsrail’in güvenliği sağlanamaz. Bir senelik savaşın peşinden diplomasi vakti geldi" ifadelerini kullandı. Paris’te Yahudi toplumunun düzenlediği anma töreninde konuşan Fransa Başbakanı Michel Barnier, "antisemitizmle her düzlemde mücadeleye devam edeceklerini" duyurdu. Almanya Başbakanı Olaf Scholz da Hamburg’daki törende, "Hâlâ şoktayız" diyerek, rehinelerin serbest bırakılmasına bağlı ateşkes için tüm taraflara çağrı yaptı.

"Donald Trump: Başkan olsaydım 7 Ekim'deki Hamas saldırısı hiç yaşanmayabilirdi" haberi, 08 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Donald Trump: Başkan olsaydım 7 Ekim'deki Hamas saldırısı hiç yaşanmayabilirdi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Donald Trump: Başkan olsaydım 7 Ekim'deki Hamas saldırısı hiç yaşanmayabilirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 08 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:11 Kızı Eda'nın vefatıyla sarsılan Mazhar Alanson'dan teşekkür paylaşımı!
  2. 17:08 Hakan Fidan, Güneydoğu Avrupa Zirvesi'nin üçüncü toplantısına katılacak
  3. 17:05 Recai Kutan son yolculuğuna uğurlandı
  4. 17:00 Hizbullah meydan okudu: "Ağlamayacağız, ağlatacağız"
  5. 16:53 Dursun Özbek'ten Acun Ilıcalı'nın açıklamalarına yanıt!
  6. 16:26 Ancelotti’nin Arda Güler hakkında söyledikleri: Gerçekler ne?
  7. 16:14 EPDK Başkanı Yılmaz: "Siber güvenlik ulusal bir öncelik hali aldı"
  8. 16:11 Emre Apartmanı davasında gergin anlar! Sanığın salondan çıkarılması ne anlama geliyor?
  9. 16:02 Hukuk Sistemi Çöküyor: Emrah Safa Gürkan’dan Şok Açıklamalar!
  10. 15:59 Fatih Altaylı: Burger King'in açılışını yapan belediye başkanına 'gık' diyemiyorsunuz
  11. 15:58 Ecrin Su Çoban'ın discord olayı nedir?: Ecrin Su Çoban kimdir?
  12. 15:56 Ecrin Su Çoban, "Discord dolandırıcılığı" iddialarını yalanladı
  13. 15:52 Yeniden Refah ve Gelecek'in liderleri görüştü!: İttifak mı kuruluyor?
  14. 15:52 DEM Parti: "Bahçeli ile tokalaşma, mecliste yeni bir diyalog kapısı açabilir"
  15. 15:51 Düşük Kaliteli Yağları Saf Zeytinyağı Diye Satan Firmalar İfşa Edildi! Tüketici Dikkatli Olmalı!
  16. 15:48 CHP'li Çan'dan Samsun’a istiklal madalyası verilmesi için kanun teklifi!
  17. 15:47 Interpol'den kadın cinayetleri adına yardım çağrısı!: 'Kimliği Tespit Et'
  18. 15:44 Ticaret Bakanlığı: "55 ilde ihracat arttı"
  19. 15:40 Murat Yetkin; İstiklal Marşı “Korkma” derken, hükûmet "İsrail’den kork" mu diyecek?
  20. 15:36 Gazetecilik Mesleği Ayakta! 200 TL İlanı Kriz Yarattı, Kaplan İstifa Etti!
Dünya Haberleri