Fazıl Say "Dost taraf olur" sözleriyle paylaşım yaptı

Fazıl Say

Fazıl Say "Dost taraf olur" sözleriyle payla... Fazıl Say 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla 4 yıl 8'er ay hapisleri istenen Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'a desteğini paylaşımıyla açıkladı.

Ünlü piyanist Say, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla 4 yıl 8'er ay hapisleri istenen Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'a desteğini  gösterdi. Fazıl  Say, "Dost taraf olur. Ben bu sanatçıların dostuyum. Onlara müteşekkirim. Ve onlardan yana tarafım" açıklamasında bulundu.

Gazeteci Uğur Dündar’ın  2018 yılında Halk TV’de yayımlanan 'Halk Arenası' programındaki sözleri sebebiyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan yargılanan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar davasında savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Sanatçı Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın 4'er yıl 8'er aya kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi. Bu cezaya yönelik tepkiler sürerken , fikirlerin farklı olmasının suç olamayacağını belirten Say, "Dost taraf olur. Ben bu sanatçıların dostuyum. Onlara müteşekkirim. Ve onlardan yana tarafım"  sözlerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Dünyaca ünlü piyanistin destek paylaşımı

İnstagram hesabı üzerinden paylaşım yapan Say, şu ifadeleri kullandı: "İkisi de çok sevdiğim sanatçı. Düşünün, tüm ömrümüz boyunca bizi kimi zaman katıla katıla güldürdüler, kimi zaman da düşündürdüler. Üstün yetenekli, verimli, ve topluma fayda sağlayan şekilde öğretici iki insan; Metin Akpınar ve Müjdat Gezen. Her insana hitaben şunu söylemek isterim; Fikirler insanına göre farklı farklıdır, ve farklı olması suç değildir, farklı olması asıl olması gerekendir, fikir zenginliği iyi olandır, bu ülke için, bu dünya için ve insanlığın süregelen gelişimi için... Siyasi fikirler, inanç üzerine ya da sanatsal fikirler ve hatta spor üzerine, futbol üzerine güncel olaylar üzerine, salgın üzerine. Hepimizin farklı bakış açıları var. İktidar ve muhalefet üzerine de elbet... #metinakpınar ve #müjdatgezen bu toplumun dostudur, bu topluma sevgi ile emek ile alın teri ile değer üstüne değer katmışlardır. Bakın; ben “Düşünce suçu” denilen son derece “subjektif” konuda hataları olduğunu düşünmüyorum, ve bir “hata”dan bahsediliyorsa, bu her tarafa çekilebilir bir şeydir, - “düşünceler” sürekli hukuk önünde, “birilerinin” işine gelince veya gelmeyince. Şu salgın döneminde, el üstünde taşımamız gereken bu memleketin bu saygın sanatçılarına ben sahip çıkmaktan yanayım. Onların değerini bilmekten yanayım. Ve sanatçısı da devlet adamı da bu toplumda yer edinmelidir, düşünceleri en zıt noktada olsa bile. Dost taraf olur. Ben bu sanatçıların dostuyum. Onlara müteşekkirim. Ve onlardan yana tarafım!"

 

"Fazıl Say "Dost taraf olur" sözleriyle paylaşım yaptı" haberi, 21 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Fazıl Say "Dost taraf olur" sözleriyle paylaşım yaptı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fazıl Say "Dost taraf olur" sözleriyle paylaşım yaptı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Tele 1

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:17 İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Gerginlikleri Görüştü
  2. 23:16 AB'den İran'a İsrail'e saldırısı nedeniyle yeni yaptırımlar olacak
  3. 23:12 Miçotakis'in Açıklamalarıyla Yunanistan'ın Deniz Parkı Planları Türkiye'den Tepki Aldı
  4. 23:10 Seçim Yenilgisi Yumuşattı: Erdoğan'dan Özgür Özel'e "Kapımız Açık"
  5. 23:02 Süper Lig’den 9 kulüp'ten o haber! Hepsi PFDK’ya sevk edildi!
  6. 22:58 Nesrin Cavadzade yeni aşka yürüdü!
  7. 22:52 Yeni Bulgular: Zihinsel Yaşlanma Süreci 30'lu Yaşlarda Başlıyor!
  8. 22:47 Powell ve Macklem: ABD ve Kanada Ekonomileri Değerlendirildi
  9. 22:42 Ukrayna Parlamentosu Askerlik Şartlarını Sıkılaştıran Yeni Yasayı Kabul Etti
  10. 22:24 Birleşmiş Milletler, Gazze için 2,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunacak
  11. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  12. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  13. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  14. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  15. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  16. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  17. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  18. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  19. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  20. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
Kültür Sanat Haberleri