Dövülerek öldürülen Ramazan Öksüz davasında tepki çeken karar!

Dövülerek öldürülen Ramazan Öksüz davasında tepki çeken karar!

Dövülerek öldürülen Ramazan Öksüz davasında ... Bozcaada'da dövülerek öldürülen Ramazan Öksüz davasında yargılanan 8 kişinin cezaları belli oldu. 2 kişi 9 yıl hapis cezasına çarptırılırken işletme sahibi de 7 yıl ceza aldı. Tutuksuz yargılanan 5 sanık ise 5'er yıl hapis cezası aldı.

29 Haziran 2019'da Çanakkale'nin Bozdaaca ilçesinde 31 yaşındaki Ramazan Öksüz,eğlenmek için gittiği mekanda dövülerek öldürüldü.

Olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 8 şüpheliden 3'ü tutuklanırken 5'i serbest bırakıldı. Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi'nde olaya ilişkin 'kasten öldürme' suçundan dava açıldı.

Davanın dün görülen karar duruşmasına öldürülen Ramazan Öksüz yakınları ile bazı siyasiler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. AK Parti İlçe Başkanı Sinem Tabak, MHP İlçe Başkanı Haluk Doğan, CHP Meclis Üyesi Aykut Turgal ve Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Erkan Yavuz da duruşmayı izledi. Davayı takip eden Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ise sağlık sorunu nedeni ile karar duruşmasına katılamadı.

Mahkeme, tutuklu sanıklar Caner Akıl ve Fatih Andaç Kaya'yı 'Yaralama kastı ile öldürme' suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yaklaşık 5 aydır tutuklu bulunan işletme sahibi Burak Olgu Babat'a ise, aynı suçtan takdir indirimi uygulayarak, 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme tutuksuz 5 sanığı da 5'er yıl hapis cezasına mahkum etti.

'KARARI İSTİNAFA TAŞIYACAĞIZ'

Duruşma çıkışı açıklama yapan Öksüz ailesinin avukatı Uğur Soysal, kararı istinafa taşıyacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Mahkeme tüm sanıklara ‘kastı aşan öldürme’ suçundan ceza verdi. Tutuklu iki sanığa takdir indirimi uygulanmadan 9 sene hapis cezası verildi. Tutuklu işletmeci Burak Olgu Babat’a indirim uygulanarak 7 buçuk sene hapis cezası verildi. Diğer sanıklara da indirim oranı daha geniş tutularak 5 yıl hapis cezası verdi. Tutuklu sanıkların tutukluluk hali devam ediyor. Diğerleri tutuksuz olarak devam ediyor. Daha yargılama tam olarak bitmedi, bundan sonra İstinaf aşaması var. Muhtemelen sonrasında da Yargıtay aşaması olacak. En azından yerde savunmasız şekilde yatan Ramazan’a tekmeler ile kafasına vuran üç sanığın ‘kasten öldürme’ suçundan, diğerlerinin de kasten adam öldrümeye yardım etme suçundan cezalandırılmasını bekliyorduk. Dolayısıyla kararı istinaf edeceğiz"

GAZETECİYİ TEHDİT ETTİLER

Öte yandan, sanık yakınları karar duruşması öncesi Demirören Haber Ajansı Muhabiri Serkan İlik'e hakaret edip, tehditler savurdu. İlik, emniyete giderek, bu kişilerden şikayetçi oldu.

"Dövülerek öldürülen Ramazan Öksüz davasında tepki çeken karar!" haberi, 19 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 19 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Dövülerek öldürülen Ramazan Öksüz davasında tepki çeken karar! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dövülerek öldürülen Ramazan Öksüz davasında tepki çeken karar! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Gündem Haberleri