Dr. Burcu Kardaş Arslan - Kürtaj Nedir?

Dr. Burcu Kardaş Arslan - Kürtaj Nedir?

Dr. Burcu Kardaş Arslan - Kürtaj Nedir? İstenmeyen gebeliklerin tedavisi aşamasında kürtaj yöntemi kullanılır.

Bu yöntem sayesinde kişilerin 10 haftaya kadar isteğe bağlı olarak  (hastaların daha iyi bir ) gebelik sonlandırması mümkün olabilir. Kürtaj işlemine Çeşitli nedenlerden dolayı bu ihtiyaç duyulabilir.

Yasal olarak 10. Gebelik haftasına kadar uygulanan bu yöntem sayesinde gebelik sırasında çeşitli sorunlar nedeni ile sonlandırma (alınması) sağlanmış olur. Bu tür yasal uygulamaların gebelik ssğrecinde birden fazla nedeni olabilir.

Dr. Burcu Kardaş Arslan Kimdir?

Dr. Burcu Kardaş Arslan 09/03/1974 yılında Malatyada doğdu.
İstek Vakfı Florya Bilge Kaan Kolejinden 1992 yılında mezun oldu. 1998 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra Almanya da  Köln Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana bilim dalında ihtisasa başladı.2001 yılında Detroit Wayne State Üniversite sinde çalışmalarda bulundu.
2005 yılında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlık diplomasını alarak ihtisasını tamamladı.
İhtisası süresince İnfertil (kısır) hastalarda VEGF molekülünün IVF (tüp bebek) başarısı üzerine olan etkileri ve Endometriozisli hastalarda folliküler sıvı VEGF konsantrasyonlarının karşılaştırılması ile ilgili araştırmalara katıldı.

 

Uzmanlık Alanlarım;

  • Kadın Hastalıkları & Doğum
  • Genital Estetik
  • Cinsel yolla geçen hastalıklar
  • Kısırlık
  • Menapoz
  • Jinekolojik onkoloji

 

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

Fetusın ölmesi, çeşitli ilaç kullanımları gibi nedenlerin yanı sıra aynı zamanda bu yöntemin uygulanması annenin veya evli ise çiftin  isteğine bağlı olarak da gerçekleşebilir. Çeşitli sağlık merkezlerinde kürtaj uygulamaları karşımıza çıkar.

Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat Etmesi ve Yapması Gerekenler

Hastanın bu tür işlemlere karar vermeden önce doktoru ile birlikte karar vermesi gerekebilir. Aynı zamanda doktor yasal belgeleri sizden talep edebilir. Yasal yükümlülükler tamamlandıktan sonra kürtaj uygulamaları ön plana çıkabilir.

Kürtaj Sonrası Neler Yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Bu işlem sonrasında hastalarda bir müddet adet sancısına benzer ağrılar ve kanama meydana gelebilir. Bu nedenle hastanın antibiyotik ve ağrı kesici kullanımı mümkündür. Günümüzde uygulanan kızlık zarı dikimi gibi bu işlemlerde de risklerin ortadan kaldırılması ve hastanın doktor ile birlikte hareket etmesi gerekebilir. Bu son cümleyi anlamadım

Kürtaj Fiyatları 2021

Kürtaj işlemi bu konuda deneyimli ve steril doğru şartlarda çalışan hekimler tarafından yapıldığı durumda hiçbir sıkıntı ile karşılaşılmaz .  Bu işlemin Fiyat olarak bakıldığında ise fiyatların değişkenlik göstermesi muhtemeldir.

Kızlık Zarı Nedir? Anatomik Yapısı Nasıldır?

Kadınların cinsel organ yapısı içerisinde bulunan kızlık zarı ince ve zarsı bir yapı halindedir. Çeşitli nedenlerden dolayı kızlık zarı zarar görür ise kızlık zarı dikimi tedavisine gerek duyulabilir.

Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?

Cinsel organ içerisinde bulunan ve dudakların iç kısımdan 1 ya da 2 cm ileride olan yapı bu bölgeye travma olduğu durumda bozulabilir. Ağsı olan bu yapının bozulması ile birlikte kızlık zarı dikimi ihtiyacı doğar. Son zamanlarda kullanılan bir yöntemdir.

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri

Bu aşamada birçok yöntem kullanılır. Flep yönteminin yanı sıra kızlık zarı dikimi aşamasında aynı zamanda vajina daraltma yöntemleri de sıklıkla kullanılan yöntemler arasında bulunur. Mikro cerrahi yöntemler veya teknolojinin de gelişmesiyle lazer ile yöntemleride kullanılabilir.

Kızlık Zarı Dikimi Mümkün Mü?

Kadın hastaların en büyük endişesi olan kızlık zarı dikimi mümkün olup olmadığı sorusu önemlidir. Günümüzde bu konuda özellikle deneyimli bir hekim tarafından yapılan işlemler ile bu tür zarsı yapıların eski haline dönmesi mümkün olur.

Labioplasti Neden Uygulanır?

Cinsel organ ile ilgili bir diğer sorun olan iç dudak yapısının bozulması aşamasında labioplasti yöntemi kullanılır. Bu yöntem aynı zamanda dışarıya olan sarkmaların giderilmesi aşamasında önemlidir.  Bu nedenle uyumsuz dudak yapılarının ortadan kaldırılması aşamasında kullanılır.

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

18 yaş üstü olan her kişiye uygulanan bu yöntem sayesinde cinsel organının görünümü nedeni ile kendini iyi hissetmeyen hastaların tedavisi mümkün olur. Labioplasti yönteminin kullanılması ile birlikte hastalarda iç dudak yapısının daha düzgün bir görünüme kavuşturulması mümkün olur.

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

Cinsel organa Barbie görünümü kazandıran yöntemler labioplasti alanında uygulanan yöntemler arasında ilk sıralarda yer alır. Bu nedenle birçok insan tedavi aşamasında bu yöntemi kullanır. Özellikle hastaların tedavisi aşamasında ön plana çıkar.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları 2021

Sağlık merkezlerinde labioplasti ile ilgili farklı fiyatlar karşımıza çıkabilir. Bu nedenle sağlık merkezleri arasında karşılaştırma yapmak ve fiyatlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak önemlidir.

Hastalar görünüm olarak daha iyi bir görünüm kazanabilmek için bu yöntemi tercih ederler. Son zamanlarda genital bölgede yapılan bu işlemler oldukça fazla tercih edilir olmuştur, bizimse klinik şartlarında sıklıkla uyguladığımız işlemlerdendir.

"Dr. Burcu Kardaş Arslan - Kürtaj Nedir?" haberi, 20 Mayıs 2021 tarihinde yazılmıştır. 20 Mayıs 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Dr. Burcu Kardaş Arslan - Kürtaj Nedir? haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dr. Burcu Kardaş Arslan - Kürtaj Nedir? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  2. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  3. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  4. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  5. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  6. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  7. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  8. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  9. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  10. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  11. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  12. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  13. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  14. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  15. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  16. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  17. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  18. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  19. 17:34 Kırmızı et fiyatlarındaki artışların ardından balık fiyatları da yükseldi
  20. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
Gündem Haberleri