Dr. Burcu Kardaş Arslan - Labioplasti Dikimi Hakkında Merak Edilenler

Dr. Burcu Kardaş Arslan - Labioplasti Dikimi Hakkında Merak Edilenler

Dr. Burcu Kardaş Arslan - Labioplasti Dikimi... Günümüzde tıp alanının gelişme kaydetmesi ile birlikte labioplasti gibi işlemlerin uygulanabilirliği de artmıştır.

Ayrıca gelişmeler neticesinde artık kürtaj ve kızlık zarı dikimi gibi işlemler de yok denecek kadar az riskli bir şekilde uygulamalara dahil edilmiş olan işlemler arasındadır.

 

Labioplasti Neden Uygulanır?

Tıpta “labial hipertrofi” olarak adlandırılan iç dudak sarkması için uygulanan bir estetik yöntemidir. Özellikle genital bölgede iç dudaklar dış dudaklara kadar sarkmış ise bu durumda labioplasti yapılarak genital bölgenin fiziksel olarak toparlanması hedeflenir.

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Labioplasti uygulaması, genital bölgesinde iç dudakların sarkması sorunu ile karşı karşıya kalan ve bu sorun yüzünden hem psikolojik hem de işlevsel problemler yaşayan, 18 yaşını doldurmuş olan her kadına bu işlem uygulanabilir.

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

Birçok labioplasti tekniği vardır. Bu teknikler arasında en çok tercih edilen ve en iyi yöntem ise parsiyel rezeksiyon tekniğidir. Uygulama sonrasında vajina estetik bir görünüme bürünerek hem psikolojik hem de işlevsel olarak uygun hale gelir.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları 2021

Her yıl labioplasti ameliyatı fiyatları değişir. Ayrıca işlemin yapılacağı merkezin teknolojik ekipmanları ve işlemi yapacak uzmana göre de labioplasti fiyatları değişebilir.

Kürtaj Nedir?

Embriyonun rahim içinden kazıma işlemi ile gebeliğin sonlandırılması anlamına gelen kürtaj belirli bir zaman dilimi içerisinde kadın doğum uzmanları tarafından uygulanan cerrahi bir işlemdir. Bebek aldırma olarak da tabir edilen kürtaj işlemi, tıpta küretaj olarak da isimlendirilir.

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

Kürtaj işlemi annenin isteği doğrultusunda ya da zorunlu durumlar neticesinde yapılabilir. Özellikle bebeğin anne karnında kalp atışlarının durması, sakatlık ve benzeri gibi sağlık sorunlarının teşhis edilmesi gibi durumlar zorunlu olarak kürtajın yapılması gerektiği durumlardır. Zorunlu durumlarda yasal süre olan ilk 10 hafta geçmiş olsa da kürtaj yapılabilir.

Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat etmesi ve Yapması Gerekenler

Kürtaj işlemi öncesinde doktor ile detaylı konuşup doktorun tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmek gerekir. Hastanın varsa kullandığı ilaçları mutlaka belirmelidir.

Doktorun belirlediği zamandan itibaren işlem öncesinde bir şey yenmemeli ve içilmemelidir. Hastanın yanında işlem öncesinde bir yakınının olması işlem sonrasında hasta için faydalı olacaktır.

Kürtaj Sonrası Neler Yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Kürtaj sonrasında rahmin toparlanabilmesi için ilaçlar düzenli kullanılmalıdır. Kanama olmuş ise ve bu kanana 1 hafta da fazla sürerken kanamaya bir de yüksek ateş eşlik ediyor ise mutlaka doktora başvurulmalıdır. Kürtaj sonrasında herhangi bir sorun olmasa da bir hafta sonra mutlaka kontrole gidilmelidir.

Kürtaj Fiyatları 2021

Kürtaj işlemi devlet hastanelerinde yapılabildiği gibi aynı zamanda özel hastanelerde ve özel kliniklerde de yapılabilen bir işlemdir. Fiyatlar ise yapılacak olan hastane ya da kliniğin fiyatları doğrultusunda şekillenebilir. Bu nedenle de direkt fiyat ve hizmet bilgisi almak daha doğrudur.

Kızlık Zarı Nedir? Anatomik Yapısı Nasıldır?

Kıvrımlı ve mukozaya benzeyen yapısı ile dudaklara benzeyen kızlık zarı, vajina girişinin 2-3 cm ilerisinde bulunur. İncelik, kalınlık ve esneklik gibi yapısal özellikleri kişiden kişiye göre değişebilir. Vajina dudakları aralandığında 1-2 cm ötede kızlık zarını görmek mümkündür.

Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?

Bekârete önem veren kişiler için büyük öneme sahip olan kızlık zarı muayenesi, kızlık zarının bozulmuş olma ihtimali karşısında yapılır. Muayene sonrasında kızlık zarının bozulup bozulmadığı anlaşılır. Ayrıca bu muayenede kızlık zarının yapısal özellikleri de öğrenilebileceğinden kızlık zarı dikimi öncesinde de yapılabilir.

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri

Kalıcı ve geçici olarak iki farklı kızlık zarı dikimi yöntemi vardır. Kişiler bu yöntemler arasında ilişkiye girecekleri zaman dilimine göre karar vererek tercih yapabilir. Uzun vadede evlilik düşünmeyenler için kalıcı kızlık zarı dikimi, 1 hafta içinde evlenecek olanlar ise geçici kızlık zarı dikimi yöntemini tercih edebilir.

Kızlık Zarı Dikimi Mümkün mü?

Tıp teknolojisinin gelişmesi ile birlikte kızlık zarı dikimi de mümkün hale gelmiştir. Basit bir cerrahi işlem olan kızlık zarı dikimi, kadınların isteği doğrultusunda uzun süreli ya da kısa süreli olarak jinekologlar tarafından gerçekleştirilebilir.

 

 

"Dr. Burcu Kardaş Arslan - Labioplasti Dikimi Hakkında Merak Edilenler" haberi, 25 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 25 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Dr. Burcu Kardaş Arslan - Labioplasti Dikimi Hakkında Merak Edilenler haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dr. Burcu Kardaş Arslan - Labioplasti Dikimi Hakkında Merak Edilenler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  2. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  3. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  4. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  5. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  6. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  7. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  8. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  9. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  10. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  11. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  12. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  13. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  14. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  15. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  16. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  17. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  18. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  19. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  20. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
Sağlık Haberleri