Dr. Ekrem Keskin: Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Dr. Ekrem Keskin: Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Dr. Ekrem Keskin: Meme Büyütme Hangi Durumla... Göğüsler kadınlarda güzellik göstergesi olarak bilinmektedir ve her kadın dolgun göğüslere sahip olmak ister.

Memelerin boyutlarından memnun olmayan kişilerin tercih ettiği meme büyütme operasyonları genel olarak kadınlar tarafından yaptırılan bir uygulamadır. Memelerin küçük olduğunu düşünen, simetri bozuklukları yaşayarak kalçalarıyla orantısızlığını düzeltmek için, memeyi farklı nedenlere bağlı olarak kaybettikleri için yeniden oluşturma aşamasında göğüs büyütme operasyonu yapılabilir.

Meme Büyütme Estetiği

Göğüsler kadınlarda güzellik göstergesi olarak bilinmektedir ve her kadın dolgun göğüslere sahip olmak ister. Meme büyütme operasyonları kadınlar arasında yaygın olarak tercih edilen ve memelere hacim kazandırmak amacıyla farklı yöntemler uygulanarak yapılan cerrahi operasyonlardır. Bazı durumlarda implant kullanılarak bazen ise yağ dokularının nakliyle gerçekleştirilen operasyonlar gelişen teknoloji sayesinde başarılı bir tedavi şeklidir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme büyütme operasyonları küçük göğüslü kadınlara memelere hacim kazandırmak için yapılmaktadır. Göğüslerin küçük olması, kalça ve göğüsler arasında bir orantısızlık olması, farklı nedenlere bağlı olarak meme kaybı, sarkma ve doğumdan sonra göğüslerin küçülmesi gibi durumlar söz konusu olduğu zaman göğüslerin büyütülmesi amacıyla ya da yeniden oluşturulması için bu cerrahi operasyona ihtiyaç duyulmaktadır.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Göğüslerin hacim kazandırılması ya da yeniden oluşturulması için yapılan estetik müdahaleler farklı yöntemlerle yapılmaktadır. Hastanın durumu ve uzman hekimin muayene sonrası verdiği karara bağlı olarak yöntemler değişmektedir. İmplantlar kullanılarak yapılan göğüs büyütme yönteminin yanı sıra yağ dokusu ve kök hücreler kullanılarak da yapılan göğüs büyütme operasyonları mevcuttur. Her iki yöntemde hastanın uygunluğuna göre başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Küçültme ameliyatları genel olarak kadınlarda doğum ya da kilo alıp verme sonrasında göğüslerin toparlanması için yapılan cerrahi müdahalelerdir. Meme küçültme ameliyatı öncesinde her cerrahi müdahalede olduğu gibi bazı hazırlık aşamaları mevcuttur. Fiziki muayenenin yanı sıra kişilerin iyileşme sürecinin hızlanması ve operasyonun başarılı geçmesi adına sigara ve benzeri mamülleri bırakması, kan sulandırıcı ilaçların kesilmesi, operasyon süreci hakkında detaylı bilgi alması önem taşır.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Operasyon sonrasında göğüslerin toparlanması açısından sporcu sütyeni uzman hekimin tavsiye ettiği süre kadar kullanılmalıdır. Bir süre özellikle ilk hafta dik durmak, sırt üstü pozisyonda yatmak önemlidir. Pansumanlara düzenli olarak gitmek enfeksiyon riskini azaltacağı ve iyileşme sürecinin hızlandırması açısından önemli olacağı için ihmal edilmemesi gereken bir durumdur. Ağırlık kaldırarak ağır egzersizlerden kaçınılmalı ve bir süre göğüs kaslarını zorlayacak durumlardan uzak durulmalıdır.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Hamilelik ve aşırı kilo alıp verme gibi durumlarda kadınlarda göğüs sarkması ya da şekil bozuklukları meydana gelebilir. Bu gibi durumların söz konusu olma halinde göğüslerin toparlanması açısından yapılan estetik müdahaleye meme dikleştirme denmektedir. Bu operasyonlar memelerin dik olmasını sağlarken aynı zamanda estetik açıdan güzel bir görünüm almasına yardımcı olmaktadır. Genel anestezi altında 2 saat süren operasyonda memelerin alt kısımlarına protezler yerleştirilerek memelerin toparlanması sağlanır.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Her estetik operasyonda olduğu gibi memelerin dikleştirmesi içinde bazı kriterlere sahip olan hastalar önem taşır. Meme dikleştirme operasyonu için kişilerin 18 yaşını doldurmuş, sağlıklı ve fiziki gelişimini tamamlamış bireyler olması gereklidir. Bu kriterlere sahip olup memelerinde sarkma problemleri yaşayan her birey bu operasyonu yaptırabilmektedir. Bazı hastalarda ameliyat izleri sorun olmaktadır. Bu nedenle operasyon öncesinde uzman hekim tarafından hasta bilgilendirilmeli ve iz kalmasını sorun edecek kişilere operasyon önerilmemelidir. Oldukça güvenli ve başarılı bir operasyon olmasının yanı sıra günümüz teknolojisinde acısız bir şekilde tamamlanmaktadır.

"Dr. Ekrem Keskin: Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?" haberi, 31 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 31 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Kadın Sağlığı kategorisi altında bulunan Dr. Ekrem Keskin: Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dr. Ekrem Keskin: Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kadın Sağlığı konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  2. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
  3. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
  4. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
  5. 17:10 Arka Sokaklar Devam Edecek mi? İlker İnanoğlu açıklama yaptı!
  6. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  7. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  8. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  9. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  10. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  11. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  12. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  13. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  14. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  15. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  16. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  17. 16:24 Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 28,8 milyon lira ceza kesildi
  18. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  19. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  20. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
Kadın Haberleri