Dr. Obengül Ejder: Pandemide cinsel hayatınızı görmezden gelmeyin

Dr. Obengül Ejder: Pandemide cinsel hayatınızı görmezden gelmeyin

Dr. Obengül Ejder: Pandemide cinsel hayatını... Adana'da Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obengül Ejder, pandemi döneminde özellikle yakınlaşma korkusu yaşayan çiftlerin aynı evde uzun süre birlikte kalması ile olumsuz etkilendiklerini ifade etti.

Mart ayından bu yana dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisi süren koronavirüs, hayatın pek çok alanında alışkanlıkların radikal olarak değiştirilmesine neden olurken, aile hayatında da endişelere sebep oldu.

Çocukluğunda ebeveynleri tarafından duygusal olarak ihmal edilmiş kişilerin evliliklerinde yakınlaşma korkusu yaşadığını belirten Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obengül Ejder, pandemi döneminin kendi başına yaşamaya alışkın bu insanların korkularını açığa çıkardığını kaydetti.

Bu kişilerin, dışarıdan evli görünen ama kendine ait ayrı bir dünyada yaşayan insanlar olduklarını aktaran Ejder, "Koronavirüs sürecinde bu kadar dip dibe kalmak, onların yakınlık korkularını açığa çıkardı. 'Eğer olur da ona çok bağlanırsam, o da bir gün beni terk ederse ben bu duyguya dayanamam' diye düşünerek hep mesafe koyarlar. Dolayısıyla koronavirüs  sürecinde birbirlerinden daha uzak durmaya, daha fazla kavga etmeye başladılar" ifadelerini kullandı.

ÇOK ÇOCUKLU ÇİFTLER DE ETKİLENDİ

Çok çocuklu çiftlerin de çocuklarına hem öğretmen, hem bakım veren hem de arkadaşı olmak zorunda kaldığını anlatan Dr. Obengül Ejder, "Ebeveynler hem enfeksiyon bulaştırmamak açısından, hem de çok yorgun ve stresli oldukları için birbirlerine yakınlaşmamaya başladılar. Home -ofis çalışan çiftlerin de hem iş hayatının getirdiği sorumluluklar hem ekonomik birtakım problemler nedeniyle tartışmaları başladı" diye konuştu.

'BOŞANMALAR DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ KADAR ARTMADI'

Bugüne kadar sorunlarını yok sayarak halı altına süpüren çiftlerin de karantina süreciyle problemlerinin gün yüzüne çıktığını dile getiren Dr. Ejder, şöyle konuştu: "Eskiden işe gidiyorlardı, dışarı gidiyorlardı, sosyal hayattı derken aralarındaki ana problemi çözmedikleri için bir şekilde idare ediyorlardı. Ancak pandemi dönemi aynı evin içinde çok uzun saatler geçirmeleri bugüne kadar yok saydıkları problemlerini gün yüzüne çıkardı ve birbirlerinden kopmalarına sebebiyet verdi. Birbirlerine tahammülleri azaldı ve bu da ayrılıyoruz, boşanıyoruz noktasına getirdi. Ama inanın boşanmalar aslında düşündüğümüz kadar artmadı. Çünkü çok yalnız kaldı herkes."

'PANDEMİDE DE DÜZENLİ HAYAT ŞART'

Çiftlere önerilerde bulunan Ejder, pandemi sürecinde de düzenli hayatın önemini vurgulayarak şöyle devam etti: "Sabah kalktığınızda bir kahvaltı saatiniz, çocukların ders saati, oyun saati olsun. Okul varmış gibi 9.30'da yatsınlar. Çiftlere de zaman kalsın. Lütfen beraber vakit geçirin. Birbirinize sevginizi, ilginizi gerek sözel gerek dokunsal gösterin. Cinsel hayatınızı görmezden gelmeyin. Kalabalığın olmadığı piknik alanları, açık alanlarda yürüyüşler yapın. Bir de bu dönemi kendinize bir yatırım olarak düşünün. İçsel yolculuğunuza çıkın, meditasyonla daha çok uğraşın. Bir yabancı dil öğrenebilirsiniz. Erkekler yemek yapmayı öğrenebilir. Hep eve, arabaya, eşyaya, çocuğa yatırım yaptık. Şimdi kendimize, evliliğimize, cinselliğimize, kendi aile hayatımıza yatırım yapma zamanı diyorum."

"Dr. Obengül Ejder: Pandemide cinsel hayatınızı görmezden gelmeyin" haberi, 15 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 15 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Dr. Obengül Ejder: Pandemide cinsel hayatınızı görmezden gelmeyin haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dr. Obengül Ejder: Pandemide cinsel hayatınızı görmezden gelmeyin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:50 Tacikistan'dan Türkiye'ye vize zorunluluğu getirildi
  2. 16:45 Rus Büyükelçi'den şaşırtan açıklama: 'ABD, Türk Şirketlerini Terörize Ediyor'
  3. 16:42 John Kirby açıklamada bulundu: İran İsrail saldırısı öncesinde ABD'ye bilgi verdi mi?
  4. 16:39 Yerel seçimin ardından ankette şaşırtan sonuç: CHP farkı açıyor
  5. 16:37 Fenerbahçe'nin efsane kaptanı siyasete adını yazdırdı!!
  6. 16:33 Migros’tan Nisan fırsatı! 30-40-50 TL’lik fırsatlar başladı: Bu ürünler stok yapılıyor
  7. 16:30 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  8. 16:25 Vergi yükü düşük olan gaza bastı: Düşük olanlar yaşadı
  9. 16:18 Paris Hilton, Taylor Swift İçin VIP alandan çıkarıldı
  10. 16:17 Fenerbahçe'ye Yıldız İsimden Müjdeli Haber Var!
  11. 16:15 Elden kira ödemeyin! dikkat sizin de başınız yanabilir
  12. 16:12 Besiciler çoban bulamamaktan dertli: 40 bin lira maaş veriyoruz ama istemiyorlar!
  13. 16:05 Türk mühendisler bunu da yaptı! Avrupa'da hizmete başladı
  14. 16:02 Hyundai'den Elektrikli Yarış Otomobili: motor sporlarının geleceğini şarj ediyor!
  15. 15:59 Deniz Tekin'in yeni mesleği herkesi şaşırttı: Müziği bıraktı
  16. 15:57 Türkiye'yi eve kapatacak kötü günler kapıda! Bilim insanları korkutan açıklamayı yaptı
  17. 15:51 YSK, olağanüstü itirazlara ilişkin 20 yeni kararını açıkladı
  18. 15:37 Fenerbahçe’de, Olympiakos maçına hazırlandı!
  19. 14:46 Ahmet Tatlıses Babası İbrahim Tatlıses'e Kin Kusan Açıklamalar Yaptı!
  20. 14:38 Hasan Arat'tan Yeni Teknik Direktöre İlişkin Açıklama Yaptı! O Açıklama!
Yaşam Haberleri