DSP Genel Başkanı Aksakal: "Cumhur İttifakı'na katılma durumumuz söz konusu değil"

DSP Genel Başkanı Aksakal:

DSP Genel Başkanı Aksakal: "Cumhur İttifakı'... Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhur İttifakı'na katılma mevzusuna ilişkin "Bu bir söylenti.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhur İttifakı'na katılma mevzusuna ilişkin "Bu bir söylenti. Bizimle bugüne kadar herhangi bir görüşme noktasında buluşma talebi ya da görüşme talebi olmadığı için bu şekilde bir husus şu anda söz mevzusu değil" dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhur İttifakı'na geçecekleri doğrultusundaki söylemler ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrılmasının peşinden Kemal Kılıçdaroğlu'nun Halil İbrahim Sofrasına çağrıda bulunması mevzularını İHA muhabirine değerlendirdi. Cumhur İttifakı'na geçeceği yönündeki söylemlerin peşinden bu durumun bir söylenti bulunduğunun altını çizen Aksakal şu ifadeleri kullandı:

"Bu bir söylenti. Bizimle bugüne kadar herhangi bir görüşme noktasında buluşma talebi ya da görüşme talebi olmadığı için bu şekilde bir husus şu anda söz mevzusu değil. Bugün DSP meclisi toplandı. Bildiğiniz benzer biçimde dün Cumhurbaşkanı Anayasa'nın kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde seçimlerin öne alınması kararını verdi ve aynı gün Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında bu gösterildi ve yürürlüğe girdi. Dolayısıyla vazife artık bu saatten sonrasında Yüksek Seçim Kurulundaydı. Yüksek Seçim Kurulu da dün itibariyle gene çabuk bir şekilde seçimlerde aday olacak olan yurttaşların kamu görevi icra eden yurttaşların çekilme edecekleri tarihleri belirledi. Muhtemelen yarın seçimlere katılacak partilerin ilanını yapar. Hafta başlangıcında da seçim takvimi başlamış olur. Bu süratli süreçte de DSP olarak biz yasal gereklilikler çerçevesinde parti meclisimizi topladık ve seçimlere katılma kararımızı aldık. Seçimlerde milletvekili adaylarımızı merkez yoklamasıyla belirleyeceğimize dair kararımızı aldık. Olası ittifak görüşmelerinde bu görüşmeleri sürdürmek, lüzumlu protokolleri oluşturmak adına da hem dün başkanlık kurulumuz hem de bugün parti meclisimiz genel başkan olarak tam yetkilendirildi. Umarım ülkemize 2023 seçimleri hayırlı sonuçlar getirir."

"Halil İbrahim Sofrası devletin imkanlarından iyi mi yararlanılabileceğine dair bir çağrı"

6'lı masa ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Halil İbrahim Sofrasına çağrıda olmasına ilişkin değerlendirmeler icra eden Aksakal, "İki kavram ortadaydı. Birisi 6'lı masa kavramıydı. 6'lı masanın içeriğini parlamentodaki milletvekili dağılımının paylaşılması olarak biz algıladık. Her ne kadar biz güçlendirilmiş parlamenter sistem anlayışı oluşturulması için kurulmuş ise de sonucu itibariyle 'masa' kavramı orada oturan 6 partinin parlamentoda hangi güçle yer alacağına dair bir çalışmaydı. Anlaşılıyor ki bu bir noktaya taşınmış bundan sonra ki aşaması bu Halil İbrahim Sofrası aşaması devlet yönetirken herkesin o devletin imkanlarından ne kadar nasıl yararlanabileceğine dair bir çağrı. DSP devletin imkanlarından herhangi bir manada yararlanma hevesinde olan bir parti değil. Devletin imkanlarından millet ve devlet istifade edebilir. Dolayısıyla seçimlerin sonucunda artık ne olup olmayacağını birlikte göreceğiz. Ona göre de ülkemizi uluslararası alanda en güçlü konuma taşımaya çalışacağız" dedi. - ANKARA

"DSP Genel Başkanı Aksakal: "Cumhur İttifakı'na katılma durumumuz söz konusu değil"" haberi, 11 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan DSP Genel Başkanı Aksakal: "Cumhur İttifakı'na katılma durumumuz söz konusu değil" haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. DSP Genel Başkanı Aksakal: "Cumhur İttifakı'na katılma durumumuz söz konusu değil" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:47 AK Parti'den şehir şehir 31 Mart analizi: Detaylı rapor istendi
  2. 09:44 Gece yarısı yasağı geliyor: İtalya'da dondurmaya karşı savaş açıldı
  3. 09:39 Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum günü pastası eleştirildi: Açıklama geldi
  4. 09:35 Horner: Verstappen dominasyonu sonsuza kadar sürmeyecek
  5. 09:28 Ali Yerlikaya paylaştı: 16 ilde operasyon: 63 gözaltı
  6. 09:24 Yusuf Yazıcı'nın evine yine hırsız girdi
  7. 09:20 Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
  8. 09:09 CHP’li Oya Tekin’den Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral’a montajlı fotoğraf yanıtı
  9. 09:05 İzmir'de dehşet: Hastaneyi pompalı tüfekle bastı, 'Katliam yapacağım' dedi
  10. 08:55 Belediye kasası TÜGVA’ya açılmış: Vakıflara rant sağlanmış
  11. 08:51 Timur Soykan: Beşikten mezara vahşet
  12. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
  13. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
  14. 08:38 Arif Pişkin “Gaddar”da Adnan Hoca’yı mı canlandıracak?
  15. 08:33 Bakan Bayraktar'dan net açıklama: Yaz saati uygulaması değişecek mi?
  16. 08:28 İstanbul Havalimanı’na "holding" ortak geldi
  17. 08:24 Fatih Erbakan'dan "Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt geldi
  18. 08:16 Çadır skandalında ikinci perde: Kızılay çadırları askere diktirip satmış
  19. 08:13 AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı
  20. 08:08 Cemil Çiçek: Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Politika Haberleri