Dünür örgütüne CHP'den tepki: Paralel Devlet'ten farkı yok

Dünür örgütüne CHP'den tepki: Paralel Devlet'ten farkı yok

Dünür örgütüne CHP'den tepki: Paralel Devlet... TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Kardeş Kal Türkiye adlı oluşum, FETÖ'den boşaltılan alanı  doldurmakla görevlendirilmiş. Yeni bir Bylock vakasıyla da karşı karşıyayız"...

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Kardeş Kal Türkiye adlı oluşum, FETÖ'den boşaltılan alanı  doldurmakla görevlendirilmiş. Yeni bir Bylock vakasıyla da karşı karşıyayız" dedi.

MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ'NE GİTTİ
Sabah saatlerinde yakılan Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni ziyaret eden ve incelemelerde bulunan Yarkadaş, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Almanya'dan sabah saatlerinde geldiğini, uçaktan iner inmez sanat merkezinin yakıldığı haberini aldığını söyleten CHP'li vekil, şöyle konuştu:

"NAZİ DÖNEMİ GİBİ..."
"Dün Nazi Almanyası'nda yakılan tiyatro ve sanat merkezlerini gördüm. Bunların artık tarihteki yerini aldığını düşünürken, uçaktan indiğimde MÜjdat Geze Sanat Merkezi'nin yakıldığını öğrendim. Sanata, tiyatroya düşman olan gericiler, aydınlık Türkiye mücadelemizden bizi vazgeçilemez."

Yarkadaş, Müjdat Gezen'i hedef gösteren AKİT TV'yi RTÜK'e şikayet ettiğini de söyledi.

"YENİ PARALEL DEVLETİN İŞARETİ"
Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Yarkadaş, Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetinde Sinan Tartanoğlu imzasıyla yer alan habere ilişkin de konuştu. Yarkadaş, "Yeni bir paralel devlet ile onun ordusu kuruluyor" dedi. CHP'li vekil şunları söyledi:

''TEHLİKE SİNYALİ"
"Cumhuriyet Gazetesi’nin manşetini dehşet içinde okudum. Tayyip Erdoğan’ın dünürü, Bilal Erdoğan’ın kayınpederi Orhan Uzuner’in oluşturduğu Kardeş Kal Türkiye adlı oluşum, Türkiye’nin nasıl bir tehlike ile karşı karşıya kaldığının en somut göstergesidir. 
Haberde yer alan bilgiler, bizzat bu grubu kuran kişilerin ifadelerinden ve kendi çektikleri videolardan derlenerek ortaya konulmuştur. 

"ALTERNATİF ORDU"
Bu bağlamda, Kardeş Kal Türkiye adlı oluşumun adeta alternatif bir ordu-güvenlik gücü misyonunu üstlendiği açıkça görülmektedir. 
Bu oluşum Kardeş Kal Türkiye değil, bence paralel milis ordusu olarak adlandırılmalıdır. Yapılan açıkça bir milis gücü oluşturma çalışmasıdır. Olası darbe girişimlerini bahane ederek böyle bir güç oluşturmak hiçbir şekilde meşru da yasal da değildir. 

"SUÇ İŞLİYORLAR"
Türkiye’de silah kullanma yetkisinin ve tekelinin kimde olduğu kanunlarda açıkça belirtilmiştir. Polis ve askerin dışında hiçbir oluşum, hiçbir parti, hiçbir dernek, hiçbir sivil toplum kuruluşu silahlanamaz, silah dağıtamaz, halkı silah kullanmaya teşvik edemez. 
Orhan Uzuner’in liderliğinde oluşturulan bu grup açıkça suç işlemektedir. Cumhuriyet Savcılarının derhal soruşturma açması ve Kardeş Kal Türkiye adlı bu oluşumu mercek altına alması gerekir. 

SAVCILAR İNCELEMELİ
Bu oluşumun kurucusu kimdir? Bu örgütün lideri, sorumlusu ve yöneticileri kimlerdir? Örgütün amacı ve çalışma alanları nelerdir? WhatsAPP üzerinden örgütlenildiği haberleşildiği söylenen bu örgüt herhangi bir eylem yapmış mıdır? 

Orhan Uzuner’in "gerektiği zaman kullanacağımız silah var" ifadesinde geçen silahların türü ve menşei nedir, nereden temin edilmiştir? Bu silahlardan bu gününe kadar kaç tane edinilmiş ve ve kimlere dağıtılmıştır? 
İnsansız hava aracı ve drone kullanma eğitimleri hangi yasaya göre bu grubun üyelerine verilmektedir? 

YENİ BYLOCK VAKASI
Orhan Uzuner 4 ayrı WhatsApp grubundan bahsetmektedir. Bu grubun üyeleri birbirlerini tanımamamaktadır. Bu itiraflar yeni bir Bylock vakası ile karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir. 
Bilindiği üzere FETÖ’cüler de aynı yöntemi ByLock üzerinden kullanıyordu? Şimdi AKP yönetiminin cevap vermesi gereken bir soru vardır. 

FETÖ'NÜN YERİNE YENİ YAPI
Yapılanların paralel devlet örgütlenmesinden bir farkı var mıdır? FETÖ’den boşaltılan yerler, Kardeş Kal Türkiye adlı örgüt ile mi doldurulacaktır? Açıkça "silahlanın" çağrısı yapan Orhan Uzuner, sizin iktidarından daha mı yetkilidir? 
Orhan uzuner’in açıklamaları ile AKP Manisa il Başkan Yardımcısı’nın referandumu kaybedersek iç savaş çıkar sözü arasında bir bağlantı var mıdır? 

HAYIR ÇIKARSA SOKAĞA MI İNECEKLER?
Kardeş Kal Türkiye grubunun örgütünün üyeleri sandıkalrdan hayır çıkması durumunda bunu da bir darbe girişimi olarak nitelendirip bu gerekçe ile sokağa dökülecek midir? Yoksa hazırlıklar buna göre mi yapılmaktadır? 
Özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu sorulara cevap vermesi ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bu oluşuma karşı gereken soruşturmanın yapılabilmesi için savcılara özgürce çalışabilecekleri bir ortamı yaratması gerekir. 

ATEŞLE OYNAMAYIN
iktidar ve uzantıları referendum öncesi ateşle oynamakta ve topluma gözdağı vermeye çalışmaktadırlar. "İçsavaş çıkarırı, silah kullanırız ve sokaklara dökülürüz" tehditleri referandumda hayır çıkmasını engelleyemeyecektir. 
yapılanların tamamı iktidarı kaybetme korkusunun ifadesidir. 
AKP demokratik yolla geldiği iktidarı hiçbir şeklide bırakmak istememekte; bıraktığı an yargı önüne çıkacağını görmektedir. Bu yüzden parti yöneticileri iç savaş çağrıları yapmakta kendilerine oy veren kitleleri fanatikleştirmeye ve milis gücü haline getirmeye çalışmaktadır. 
Yaptıkları hiçbir şekilde kabul edilemez, hiçbir şekilde meşru görülemez. Başta Orhan Uzuner ve ona akıl ve destek verenlere buradan bir çağrı yapıyoruz: Ateşle oynamayın, ve Türkiye’yi bir kardeş kavgasına sürüklemeyin. Çünkü bu ateş herkesi yakar."

KOMİSYONDA DA GÜNDEME GETİRECEK
Öte yandan, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi olarak görev yapan Yarkadaş, konuyu Başbakan Binali Yıldırım'a soru önergesiyle sordu. Yarkadaş, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nun yapılacak ilk toplantısında da gündem maddelerinden birinin "Yeni Paralel Devlet" olacağını söyledi.?
 

"Dünür örgütüne CHP'den tepki: Paralel Devlet'ten farkı yok" haberi, 20 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Dünür örgütüne CHP'den tepki: Paralel Devlet'ten farkı yok haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dünür örgütüne CHP'den tepki: Paralel Devlet'ten farkı yok 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
  2. 04:49 Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti
  3. 04:44 Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı
  4. 04:40 Bakan Özhaseki açıkladı: “Yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceğiz”
  5. 04:35 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan açıkladı: “Sonraki tepkimiz daha sert, kapsamlı olacaktır”
  6. 04:29 Goncharova yenilgiyi hazmedemedi! Ebrar Karakurt hedef alındı
  7. 04:20 ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya "İsrail'e destekten vazgeçin" uyarısı yapıldı
  8. 04:16 Seçimlerin peşinden ilk kabine bugün: Gündemde hangi konular olacak
  9. 04:03 Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır
  10. 04:01 Beşiktaş'ta teknik direktör krizi gündemde
  11. 03:57 Spotify eğitim platformuna dönüşüyor! İlk iki kurs ücretsiz olacak
  12. 03:54 Tarım sektöründe alarm ziller çalmaya başladı: acilen bir şeyler yapılmalı!
  13. 03:52 Aylık maaşı 200 bin TL, çalışacak personel bulunamıyor: Bu sektörde kriz yaşanıyor!
  14. 03:50 Reytingleri altüst eden dizinin sezon finali tarihi belli oldu! Severlerine kötü haber geldi
  15. 03:48 Galatasaray'dan altın değerinde üç puan geldi
  16. 03:44 Online platformlardan terapi yaygınlaşıyor: sayısı 2025’te 650 milyonu aşacak
  17. 03:40 Maaşlarda yeni düzenleme gündemde: Yaşa göre emekli maaşı!
  18. 03:36 Fransa ve Belçika İran büyükelçilerini davet etti
  19. 03:24 Fatih Portakal, AK Parti'de görevden alınacak isimleri açıkladı: Mehmet Şimşek detayı verdi!
  20. 03:24 Eğer telefonunuzda bu uygulamalar bulunuyorsa, derhal kaldırın: Bilgileri çalıyorlar!
Politika Haberleri