Dünya bunun bedelini 1000 yıl ödeyecek!
Dünya bunun bedelini 1000 yıl ödeyecek! Peru’daki volkanik patlamanın yol açtığı kazada 11.900 varilin denize döküldüğü açıklandı. Daha önce bu sayı 6.000 olarak bildirilmişti.
Biliyorsunuz ki çevre kirliliği; Artan tüketim artışı, sanayileşme ve nüfus artışına bağlı olarak her geçen gün katlanarak büyüyen bir sorun olmaya devam ediyor. Ne yazık ki çevreyi korumak için çalışan sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin çabaları da bir ölçüde yeterli. Bizim için en büyük görev, kendi çevremizi koruyarak başlamak!
Hava, su ve toprak kirliliği küresel çevre sorunlarımızdan biridir. Biyoçeşitlilik her geçen gün azalmakta, ozon tabakası zarar görmekte, denizler ve okyanuslar kirlenmektedir. Doğaya atılan bir plastik poşet 1000 yıl sonra tamamen çözülür ve doğaya karışır. Diğer atılan plastik ürünler için durum pek parlak değil. Bazen son zamanlarda Peru’da meydana gelen istenmeyen kazalar ile çevre kirliliği meydana gelebilir.
Peru sahilinde meydana gelen kazada denizden 11.900 varil petrol çıkarıldı.
Peru’da inanılmaz kaza! Dünya bedelini 1000 yıl ödeyecek!Peru kıyılarının binlerce kilometre açığında volkanik bir patlama meydana geldi. Patlama sırasında, petrol tankeri Mare Doricum, Peru kıyılarının hemen dışındaki bir limandaki bir rafineride petrol boşaltıyordu. Patlamanın şiddetiyle yaşanan tsunami, petrol tahliye eden tankerin devrilmesine neden oldu.
Patlamanın neden olduğu kaza, petrol sızıntısının ikiye katlanmasına neden oldu. Kazanın hemen ardından petrol sızıntısına neden olan İspanyol petrol şirketi Repsol’ün dört yöneticisinin 18 ay süreyle ülkeyi terk etmelerinin yasaklanması istendi.
Peru Çevre Bakanı Ruben Ramirez, kazanın ardından yaptığı açıklamada, daha önce 6.000 varilin rapor edildiğini ancak şu anki sayının 11.900 olduğunu söyledi. Repsol ise rakamın eskisinden daha yüksek olduğunu kabul etti ancak bakanın verdiği rakamı doğrulamadı.
Ekolojik bir felaket!Kazayı araştıran savcılar, petrol tabakasının rafinerinin okyanus akıntıları tarafından yaklaşık 140 kilometre sürüklendiğini açıkladı. Petrol sızıntısı çok sayıda balık ve deniz kuşunun ölümüne neden oldu. Yüzlerce yerel balıkçı, sızıntı nedeniyle teknelerini kullanamadı.
Peru hükümeti şirketten 34.5 milyon dolar tazminat talep ediyor.
Repsol şirketinin dört yöneticisinin yurt dışına çıkış yasağı mahkeme tarafından kabul edildi. ‘Devlet pahasına çevreyi kirletme’ suçundan yargılanan Repsol şirketine 34,5 milyon dolar para cezası verildi. Ülkede petrol şirketine karşı protestolar düzenlendi.
"Dünya bunun bedelini 1000 yıl ödeyecek!" haberi, 01 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 31 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Dünya bunun bedelini 1000 yıl ödeyecek! haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dünya bunun bedelini 1000 yıl ödeyecek! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 22 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.