Dünya genelinde koronadan hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyonu aştı

Dünya genelinde koronadan hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyonu aştı

Dünya genelinde koronadan hayatını kaybedenl... Dünya genelinde koronadan hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyonu aştı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinde bilanço giderek ağırlaşıyor.Yeni verilerle birlikte dünyada koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyonu aştı.

  Johns Hopkins Üniversitesi'nin resmi kaynaklardan elde ettiği verilere göre dünya çapında koronavirüsüne bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısı 1 milyonu geçti. Milyarlarca insanı evlerine kapatan, ekonomiye çok büyük darbe vuran ve sosyal normları değiştiren koronavirüs salgınında korkutucu bir eşik daha geride kaldı… Johns Hopkins Üniversitesi’nin resmi kaynaklardan aldığı verileri derleyerek hazırladığı analize göre dünya çapında koronavirüse bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısı 1 milyonu geçti. Yaklaşık 9 ay önce Çin’in Wuhan kentinde anlaşılamayan bir zatürre vakası olarak başlayan koronavirüse bağlı ilk ölüm de, ilk vakanın açıklanmasından 12 gün sonra kayıtlara geçmişti.

DSÖ: SAYILAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Güncellenen verilere göre bu haberin yazıldığı sırada dünya çapında Covid-19’a bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısı 1.000.555 olarak açıklanırken, çok daha korkutucu bir açıklama Dünya Sağlık Örgütü’nden geldi…

Dünya Sağlık Örgütü’nün üst düzey ismi Mike Ryan dün Cenevre’de düzenlenen basın toplantısında konuştu. Açıklanan resmi verilerin durumun gerçekliğini tam olarak ortaya koyamadığını söyleyen Ryan, “Covid-19’a bağlı ölüm sayıları ya da bu hastalığa yakalananların verileri gerçek durumun büyüklüğünü anlatamıyor. Bir şeyi sayıyorsanız, bunu kusursuz bir şekilde sayamazsınız ve o zaman da Covid-19’un gerçek etkisini gözden kaçırırsınız” dedi.

Ryan, bazı ülkelerin Covid-19 ölümlerini farklı kıstaslara göre saydığını ima etti. Koronavirüs salgınında en çok ölümün gerçekleştiği ülkeler de sırasıyla ABD, Brezilya ve Hindistan olarak görülüyor. Dünya üzerindeki her 5 ölümden 1’inin yaşandığı ABD’nin ardından 142.000’den fazla insanın öldüğü Brezilya ve 95.000’den fazla insanın öldüğü Hindistan geliyor.

Öte yandan Suriye ve İran gibi siyasi ve ekonomik olarak zor durumda olan ülkelerdeki vaka ve ölüm sayılarının net olarak kayıtlara geçmediği belirtilirken, özellikle gelişmiş ülkelerde evinde Covid-19 yüzünden yaşamını yitirenlerin ölüm sebebi olarak koronavirüs görülmediği belirtildi. Mart ayında günlük ölüm sayısının 100’ün altında olduğu belirtilirken sonraki haftalarda ölüm sayısının İspanya, İtalya, İran’da arttığı ve Nisan ayında günde ortalama 6.400 insanın Covid-19 yüzünden öldüğü kayıtlara geçti. En az günlük ölümün olduğu Mayıs’ta ortalama 4.499 olarak belirlenirken, Ağustos ayında 5.652 insanın yaşamını yitirdiği açıklandı.

TÜRKİYE’DE SON DURUM

Sıkı koronavirüs önlemleri ve yasakları alarak salgının yavaşlamasını sağlayan Türkiye’de yaz mevsiminin gelmesiyle ve yasakların gevşetilmesiyle birlikte vaka sayısı artış göstermişti. Özellikle Ağustos ayının başından itibaren günlük vaka sayısı 1000 seviyesine çıkarken son haftalarda vaka sayısı 1700’lere ulaşmıştı. Corona virüsü ile ilgili güncel veriler dün akşam saatlerinde kamuoyu ile paylaşıldı. Verilere göre son 24 saatte 1412 insanda koronavirüs tespit edildi. Resmi sayılara göre 65 kişi vefat ederken, dün uzun bir aradan sonra ilk defa günlük iyileşen hasta sayısı yeni hasta sayısında fazla oldu.

TÜRKİYE ÖLÜM SAYISINDA 22’NCİ

Türkiye’de 1.422 hastanın daha sağlığına kavuşmasıyla beraber toplam iyileşen kişi sayısı 277 bin 52'ye ulaştı. Öte yandan hastalardaki zatürre oranı yüzde 6.5 ağır hasta sayısı ise bin 596 oldu. Dünya çapında ölüm sayısına baktığımızda toplam ölüm verilerine göre 8062 insanın yaşamını yitirdiği Türkiye dünya sıralamasında 22’nci sırada yer alıyor. 315.845 insanın Covid-19 olduğu Türkiye’de son iki hafta içerisinde yaşamını yitirenlerin sayısı ise 878.

"Dünya genelinde koronadan hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyonu aştı" haberi, 29 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 29 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Dünya genelinde koronadan hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyonu aştı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dünya genelinde koronadan hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyonu aştı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  2. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  3. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  4. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  5. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  6. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  7. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  8. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  9. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  10. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  11. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  12. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  13. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  14. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  15. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  16. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  17. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  18. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  19. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  20. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
Dünya Haberleri